Kragujevačka pešačka staza

Kragujevačka pešačka staza

Planinarsko-ekološki klub "Gora", već tradicionalno četvrtkom, promoviše kragujevačku pešačku stazu koja je namenjena pre svega rekreativcima, kao i onima koji žele da bolje upoznaju svoj grad.

Šetnja počinje od "Krsta" u centru grada u četvrtak 13. avgusta u 18 časova i 30 minuta, a skup svih zainteresovanih je 15 minuta ranije na istom mestu.

kg staza

Staza vodi kroz park i pokraj jezera "Bubanj", pa kroz Eko-park u Ilinoj vodi, do strelišta u istom naselju. Dalje se nastavlja grebenom Košutnjačkog visa, pa niz šumski kompleks Košutnjak do Bresničkog potoka, a zatim Mokranjčevom ulicom do školskih terena O. š. "Đura Jakšić". Iza toga staza ulicama naselja Bresnica vodi pokraj stadiona FK "Slavija", O. š. "Vuk Karadžić" i Doma zdravlja "Bresnica" na Metinom brdu. 

Dalje se stiže do parka na Pivarskom brdu, pa Kosovskom ulicom do pešačkog mosta naspram Zelenog venca i Gradske tržnice. Prelazi se pešački most na Lepenici, prolazi kroz park i pokraj spomenika palim Šumadincima, a zatim se kroz centar grada pešačkom zonom ponovo stiže kod "Krsta".

Staza je dužine oko 12 kilometara sa ukupnim usponom i silaskom od 225 metara i može se preći rekreativnim hodom za tri časa. Na stazi se zastaje na više vidikovaca sa kojih se pružaju pogledi na naš grad, njegovu okolinu i visove planina u njegovom okruženju.

Staza je rekreativna pa su pozvani svi sugrađani da izađu iz svojih domova, prođu ovom stazom, vide neke lokacije u svom gradu koje možda dosad nisu imali priliku da vide. Ovo je za mnoge i prilika da jednog popodnvea u toku nedelje za tri sata spoznaju sve dobre aspekte aktivnog odmora. Odmora od gradske gužve, vrelog asflata, premora i stresnih momenata na poslu, u školi - poručuju neumorni organizatori iz PEK "Gora".

kg setnja

PEK GORA BLOG, FB PROFIL /STRANA    


PPNS/DREN/EKOLOGIJA


APEL 
ZA NEDIN OPORAVAK I BOLJU BUDUĆNOST


PPNS/KG VODIČ

PPNS/RADION

Print Friendly and PDF

Komentara: 0

Dodaj komentar

Facebook komentari

Anketa

Da li ste protiv GMO u Srbiji?

Ostale ankete
https://www.facebook.com/stop.gmo.srbija/ https://ekologijakragujevac.rs/ https://www.facebook.com/groups/543555452379413/ https://www.facebook.com/PrviPrviNaSkali/ https://www.facebook.com/savez.slepihkragujevac http://www.pmf.kg.ac.rs/botanicka_basta/index.html https://ckkg.org.rs/ http://www.pozoristezadecu.com/ https://www.okvirzivota.org.rs/ http://vrabac.rs/ https://www.ijfk.info/ https://joakimfest.rs/ http://www.conviviummusicum.com/sr/ http://www.nbkg.rs/index.html https://telok.org.rs/ https://aiesec.org.rs/lokalna-kancelarija-kragujevac/ https://www.facebook.com/profile.php?id=100064845214187 https://www.spdradnickikragujevac.com/ https://www.facebook.com/konamtrujedecu/ http://www.drustvosrpskihdomacina.org.rs/ https://www.facebook.com/PrviPrviNaSkali/ https://www.facebook.com/Pupinizacija-582808185210353/ https://sveoarheologiji.com/ https://prviprvinaskali.com/clanci/dren/ekologija/mali-vodeni-ekosistem-u-botanickoj-basti-realizovan-projekat-ug-svetli-horizonti.html http://www.pekgora.org/ http://fondacijarsum.org/ http://www.vfphysical.rs/ http://www.milutinstefanovic.com/ http://nevenaignjatovic.com/ http://www.ipsport.net/ http://marepannoniumgarden.blogspot.rs/-i-dupont.html http://www.epodzaci.org/ http://www.prvagimnazija.edu.rs/index.php/nastava/van-nastave/sopce https://www.pasarela.rs/o-nama/ http://zoran-spasojevic.blogspot.com/ http://www.audioifotoarhiv.com/ http://www.littlelighthouse.net/ http://kozmicbluesemisija.blogspot.com/ https://www.facebook.com/groups/ZoranModli https://www.facebook.com/groups/131568206482/ https://www.facebook.com/stop.gmo.srbija https://prviprvinaskali.com/clanci/recju/autori-ppns/aleksandra-ninkovic-tasic/mihajlo-i-pupin-sa-pasnjaka-do-naucenjaka.html https://prviprvinaskali.com/clanci/slikom/glagoljanja/arcibald-rajs-o-budzaklijskoj-politici.html https://prviprvinaskali.com/clanci/podrska-ppns/podrzi-rad-ug-prvi-prvi-na-skali-donacijom-na-racun-1504516749.html