OŠ ’Vuk Karadžić’ domaćin međunarodnog ekološkog projekta

OŠ ’Vuk Karadžić’ domaćin međunarodnog ekološkog projekta

Osnovna škola "Vuk Stefanović Karadžić" domaćin je međunarodnog ekološkog projekta "Klimatski heroji - Sačuvajmo Planetu" koji se sprovodi u Srbiji od 22. do 26. maja.

Ovo je peta tzv. mobilnost višemesečnog projekta, glavne aktivnosti realizuju se u školi, ali i na više lokacija u Kragujevcu i Srbiji. Prethodni domaćini bili su Engleska, Litvanija, Poljska i Italija.

Слика може припадати 6 особа и текст који гласи „DOPRO DOŠLIU COME TO ตลก BEOGRAD AD“
Predstavnici ovih zemalja tokom sedam dana borave u Kragujevcu, dočekivao ih je projektni tim škole, a naizmenično i kragujevački osnovci i njihovi roditelji koji su domaćini većine gostiju.

Prvi gosti pristigli su za vikend, pa su im domaćini organizovali upoznavanje sa gradom i druženje.

Pregled projektnih aktivnosti

Nakon susreta dobrodošlice u školi, u ponedeljak 22. maja odvijaju se prezentacije radova učenika uključenih u projekat, strip-radionice i ostale planirane aktivnosti.

Опис фотографије није доступан.
U utorak 23. maja putuje se za Beograd, domaćini i gosti posetiće muzej "Nikola Tesla", Botaničku baštu "Jevremovac" i Kalemegdan. Po povratku, u školi će biti organizovana večera sa ponudom domaćih jela koja pripremaju škola i roditelji.

U sredu 24. maja najpre je planiran obilazak Istorijskog arhiva Šumadije koji organizuje radionicu za učesnike, a zatim i poseta Prirodnjačkom centru Svilajnac.

Četvrtak 25. maj je dan za obilazak Narodnog muzeja Šumadije, Miloševog venca, a u popodnevnim satima u školi se priređuje bazar.

Petak 26. maj je poslednji radni dan projekta, učesnici će posetiti Spomen-park Šumarice, Staro vojničko groblje, Botaničku baštu i Streličarski klub "Oko sokolovo". Škola uveče organizuje završnu svečanost sa dodelom sertifikata.

Слика може припадати 18 особа и гужва
Između pobrojanih aktivnosti, gosti škole imaju slobodne termine za obilazak našeg grada u čemu im pomaže kolektiv škole zajedno sa učenicima i roditeljima. 

Foto: OŠ Vuk Karadžić; Prviprvinaskali.com


IZ ARHIVE PPNS POLJOPRIVREDA ILI RUDARENJE - ŠTA JE BUDUĆNOST LEVČA (AUDIO) - REKOVAC, 10. 3. 2023.

Poljoprivreda ili rudarenje - šta je budućnost Levča (AUDIO) - Rekovac, 10. 3. 2023.

PREPORUKA - EKSKLUZIVNO NA PPNS SANU:
PROMOCIJA ZBORNIKA "PROJEKAT JADAR - ŠTA JE POZNATO?" (VIDEO)

SANU: Promocija zbornika ’Projekat Jadar - šta je poznato?’ (VIDEO)

STRANICA KOJA SE ČUJE - ZORAN MODLI
PRVI PRVI NA SKALI FB STRANATVITERINSTAGRAM 

PODRŽI PPNS!

Print Friendly and PDF

Komentara: 0

Dodaj komentar

Facebook komentari

Anketa

Da li ste protiv GMO u Srbiji?

Ostale ankete
https://www.facebook.com/stop.gmo.srbija/ https://ekologijakragujevac.rs/ https://www.facebook.com/groups/543555452379413/ https://www.facebook.com/PrviPrviNaSkali/ http://www.pmf.kg.ac.rs/botanicka_basta/index.html https://ckkg.org.rs/ http://www.pozoristezadecu.com/ https://www.okvirzivota.org.rs/ http://vrabac.rs/ https://www.ijfk.info/ https://joakimfest.rs/ http://www.conviviummusicum.com/sr/ http://www.nbkg.rs/index.html https://telok.org.rs/ https://aiesec.org.rs/lokalna-kancelarija-kragujevac/ https://www.spdradnickikragujevac.com/ https://www.facebook.com/konamtrujedecu/ http://www.drustvosrpskihdomacina.org.rs/ https://www.facebook.com/PrviPrviNaSkali/ https://www.facebook.com/Pupinizacija-582808185210353/ https://www.facebook.com/dristic72/ https://sveoarheologiji.com/ http://www.pekgora.org/ http://fondacijarsum.org/ http://www.vfphysical.rs/ http://www.milutinstefanovic.com/ http://nevenaignjatovic.com/ http://www.ipsport.net/ http://marepannoniumgarden.blogspot.rs/-i-dupont.html http://www.epodzaci.org/ https://www.pasarela.rs/o-nama/ http://www.prvagimnazija.edu.rs/index.php/nastava/van-nastave/sopce http://zoran-spasojevic.blogspot.com/ http://www.audioifotoarhiv.com/ http://www.littlelighthouse.net/ http://kozmicbluesemisija.blogspot.com/ https://www.facebook.com/groups/ZoranModli https://www.facebook.com/stop.gmo.srbija https://prviprvinaskali.com/clanci/recju/autori-ppns/aleksandra-ninkovic-tasic/mihajlo-i-pupin-sa-pasnjaka-do-naucenjaka.html https://prviprvinaskali.com/clanci/slikom/glagoljanja/arcibald-rajs-o-budzaklijskoj-politici.html http://test.prviprvinaskali.com/strane/donacije-i-sponzorstva.html http://test.prviprvinaskali.com/strane/donacije-i-sponzorstva.html