PD Žeželj: Memorijal Nikolina Janković

PD Žeželj: Memorijal Nikolina Janković

Planinarsko društvo Žeželj, Crveni Krst i Udruženje roditelja stradale dece u saobraćaju organizuju "Memorijal Nikolina Janković" na Gledićkim planinama u subotu 28. oktobra. Polazak autobusa je u 8:30 kod "Krsta".

Akcija se organizuje u znak sećanja na tragično stradalu mladu planinarku PD Žeželj.

Planinari navode da je početna tačka memorijala manastir Svetog Dimitrija u Bajčetini, odakle kružnom stazom sledi penjenje ka Crnom vrhu. Predah će biti na par vidikovaca, nakon čega je povratak do manastira.

- Očekivano vreme završetka planinarske akcije je oko 14 časova. Nakon toga idemo do planinarskog doma "dr Sonja Perišić" u Adžinim livadama. U dvorištu planinarskog doma volonteri Crvenog krsta održaće radionice "Bezbednost dece u saobraćaju". Memorijal ima za cilj podizanje svesti o bezbednosti dece u saobraćaju, najavljuje PD Žeželj.

Organizatori ističu podatke iz Preglednog izveštaja Agencije za bezbednost saobraćaja Republike Srbije:

"U prethodne tri godine 34 dece je smrtno nastradalo, dok je 3.927 povređeno u saobraćajnim nezgodama na putevima u Republici Srbiji! Stradanje dece na bilo koji način, a posebno u situaciji koju je moguće sprečiti, predstavlja ogroman udarac za porodicu i čitavu zajednicu. Stoga je dužnost svih članova društva da spreči da se životi dece dovode u opasnost u saobraćaju. Njihova bezbednost je veliki izazov za sve, a posebno za one čiji je to profesionalni poziv".

Planinari kažu da veruju da bi "divna Nikolina bila ponosna na četu svojih drugara koji će pohoditi iste staze kojima je i ona radosno koračala prošle godine".

Za dodatne informacije na raspolaganju je tim za rad sa mladima PD "Žeželj": Jelena Pavlović (0642542788) i Vesna Vujović (0606160402). 


IZ ARHIVE PPNS OSNOVNA ISTRAŽIVANJA LITIJUMA I SVA PRIMENJENA GEOLOŠKA ISTRAŽIVANJA NISU DOZVOLJENA PROGRAMOM ZAŠTITE ŽIVOTNE SREDINE U KRAGUJEVCU OD 2023-2033
Osnovna istraživanja litijuma i sva primenjena geološka istraživanja nisu dozvoljena Programom zaštite životne sredine u Kragujevcu od 2023-2033

PREPORUKA - EKSKLUZIVNO NA PPNS 
SANU: PROMOCIJA ZBORNIKA "PROJEKAT JADAR - ŠTA JE POZNATO?" (VIDEO)

SANU: Promocija zbornika ’Projekat Jadar - šta je poznato?’ (VIDEO)

STRANICA KOJA SE ČUJE - ZORAN MODLI
PRVI PRVI NA SKALI FB STRANATVITERINSTAGRAM 

PODRŽI PPNS!

Print Friendly and PDF

Komentara: 0

Dodaj komentar

Facebook komentari

Anketa

Da li ste protiv GMO u Srbiji?

Ostale ankete
https://www.facebook.com/stop.gmo.srbija/ https://ekologijakragujevac.rs/ https://www.facebook.com/groups/543555452379413/ https://www.facebook.com/PrviPrviNaSkali/ https://www.pmf.kg.ac.rs/ https://www.facebook.com/savez.slepihkragujevac http://www.pmf.kg.ac.rs/botanicka_basta/index.html https://ckkg.org.rs/ https://www.okvirzivota.org.rs/ http://vrabac.rs/ http://www.pozoristezadecu.com/ https://www.ijfk.info/ https://joakimfest.rs/ http://www.conviviummusicum.com/sr/ http://www.nbkg.rs/index.html https://telok.org.rs/ https://aiesec.org.rs/lokalna-kancelarija-kragujevac/ https://www.facebook.com/profile.php?id=100064845214187 https://www.spdradnickikragujevac.com/ https://www.facebook.com/konamtrujedecu/ http://www.drustvosrpskihdomacina.org.rs/ https://www.facebook.com/PrviPrviNaSkali/ https://www.facebook.com/Pupinizacija-582808185210353/ https://sveoarheologiji.com/ http://www.pekgora.org/ https://prviprvinaskali.com/clanci/dren/ekologija/mali-vodeni-ekosistem-u-botanickoj-basti-realizovan-projekat-ug-svetli-horizonti.html http://fondacijarsum.org/ http://www.milutinstefanovic.com/ http://www.vfphysical.rs/ http://nevenaignjatovic.com/ http://www.ipsport.net/ http://marepannoniumgarden.blogspot.rs/-i-dupont.html http://www.epodzaci.org/ http://www.prvagimnazija.edu.rs/index.php/nastava/van-nastave/sopce https://www.pasarela.rs/o-nama/ http://zoran-spasojevic.blogspot.com/ http://www.audioifotoarhiv.com/ http://www.littlelighthouse.net/ http://kozmicbluesemisija.blogspot.com/ https://www.facebook.com/groups/ZoranModli https://www.facebook.com/groups/131568206482/ https://www.facebook.com/stop.gmo.srbija https://prviprvinaskali.com/clanci/recju/autori-ppns/aleksandra-ninkovic-tasic/mihajlo-i-pupin-sa-pasnjaka-do-naucenjaka.html https://prviprvinaskali.com/clanci/slikom/glagoljanja/arcibald-rajs-o-budzaklijskoj-politici.html https://prviprvinaskali.com/clanci/podrska-ppns/podrzi-rad-ug-prvi-prvi-na-skali-donacijom-na-racun-1504516749.html