Praktična promocija kragujevačke pešačke staze

Praktična promocija kragujevačke pešačke staze

Planinarsko-ekološki klub "Gora" danas promoviše jednu od kragujevačkih pešačkih staza. Skup svih zainteresovanih je u 17 časova i 45 minuta kod Krsta u centru grada, a na stazu se kreće u 18 časova.

Staza je dužine oko 12 kilometara sa ukupnim usponom i silaskom od 225 metara i može se preći rekreativnim hodom za dva i po sata.

DETALJNO O KRETANJU

Od parka kod Krsta u centru grada ide se prvo ka jezeru Bubanj, zatim se prelazi preko pešačkog mosta preko Lepenice kod pumpe i ispod nadvožnjaka južne obilaznice se stiže do Eko-parka u Ilinoj vodi. Prolazi se kroz Eko-park i obodom naselja Ilina voda izlazi na Strelište iznad naselja, odakle je lep vidikovac ka gradu.

Sa strelišta se izlazi na Košutnjačko brdo i ide do autobuskog stajališta na vrhu Košutnjaka, odakle je lep pogled na Vrletnicu i Bešnjaju. Odatle se šumskim putem učesnici spuštaju niz Košutnjak ka fudbalskom igralištu FK "Košutnjak" i Motelu "Košutnjak". Od motela se šumskom stazom spušta do južne obilaznice i prelazi preko mosta na Bresničkom potoku.

Sledi penjanje Mokranjčevom ulicom do skretanja ka poljančetu pored O. š. "Đura Jakšić". Sa Poljančeta je lep pogled ka Košutnjaku. Prolazi se pored škole i izlazi na ulicu Jovana Ristića, koja se prati do skretanja ka O. š. "Vuk Karadžić". Prolazi se između fudbalskog igrališta FK "Slavija" i škole, a onda se skreće ka jednom lepom poljančetu ispod ambulante na Metinom brdu, odakle je lep pogled na Košutnjak i Teferič.

Sa poljančeta se prolazi pored ambulante i ide na Metino brdo, odakle je odličan pogled na grad i okolna brda i planine.

Sa Metinog brda prolazi se pored parka na Skveru u Novoj koloniji i spušta se Kosovskom ulicom do skretanja ka Pivarskom parku.

Prolazi se kroz Pivarski park i spušta do raskrsnice u Pivari odakle se nastavlja ka Politehničkoj školi, gde se ulazi na Zeleni venac.

Prolazi se Zelenim vencem pored stare topolivnice i stare crkve i izlazi na pešački most preko Lepenice.

Od mosta se prelazi ulicu i prolazi kroz Mali park, a odatle se ide ka centru grada i vraća kod Krsta.

PEK GORA BLOG, FB PROFIL /STRANA    


PPNS/DREN/EKOLOGIJA

APEL: ZA NEDIN OPORAVAK I BOLJU BUDUĆNOST


PPNS/KG VODIČ

PPNS/RADION

Print Friendly and PDF

Komentara: 0

Dodaj komentar

Facebook komentari