RERI: Zagadi pa vladaj - Milenko Jovanović

RERI: Zagadi pa vladaj - Milenko Jovanović

U novom izdanju "Zagadi pa vladaj" razgovarali smo sa Milenkom Jovanovićem, bivšim načelnikom u Agenciji za zaštitu životne sredine.

Mogu li lokalne samouprave same da se bore protiv zagađenja vazduha, kako treba izmeniti Plan kvaliteta vazduha za Beograd da bi isti dao rezultate i zašto je bitna rečenica nestala iz Izveštaja o kvalitetu vazduha Agencije, pogledajte u novom videu.

  • "Monitoring je baza... Tamo gde se meri kvalitet vazduha, pre svega suspendovanih čestica koje su najveći uzrok prekomernog zagađenja, vazduh je treće kategorije. Potrebno je delovati merama na smanjenje aerozagađenja. I tu nema diskusije."
  • "Godinama već grad Beograd nije dostavljao podatke sa lokalne mreže, nego samo iz državne. Zašto, ne mogu da odgovorim, sigurno za to ne postoji nikakav stručan, niti objektivan razlog."
  • "Lokalne samouprave su prema zakonu odgovorne za sprovođenje mera za smanjenje aerozagađenja."
  • "Moraju se pod hitno ove godine promeniti 10-15 hiljada ložišta donacijom, poklonom, da se utiče na savest građana. Istovremeno imamo energane na mazut, na ugalj - to je prosto smešno neefikasno. Primer daje, zna se ko - država."
Tehnička podrška: Marka ŽvakaIzvor: RERI 


PRVI PRVI NA SKALI Log glava 75

Donacija za udruzenje PRVI PRVI NA SKALI 2020

STRANICA KOJA SE ČUJE - ZORAN MODLI
PRVI PRVI NA SKALI FB STRANATVITERINSTAGRAM 

PRVI PRVI NA SKALI Podrska PPNS

ARHIVA PPNS

DREN

ROKENROLER

RADION

MIHAJLO PUPIN

ARČIBALD RAJS

Print Friendly and PDF

Komentara: 0

Dodaj komentar

Facebook komentari