Spomen-park uređen pred Veliki školski čas

Spomen-park uređen pred Veliki školski čas

Povodom obeležavanja komemorativne manifestacije "Veliki školski čas", radovi na uređenju Spomen-parka "Kragujevački oktobar" privode se kraju, saopštava JKP "Šumadija".

U memorijalnom kompleksu u prethodnom periodu izvršeno je krčenje nepoželjnog rastinja, sređeni su svi prilazi i humke, orezano je šiblje i drveće, pokošene su sve zelene površine i izvršeno je košenje i čišćene ivičnjaka, navodi ovo JKP.

Šumadija dalje saopštava da je posađeno oko 500 komada ukrasnih četinara, šiblja i perena, a cvetne površine obogaćene su sa oko deset hiljada komada sezonske rasade.

Na parkovskom mobilijaru zamenjene su oštećene štafne, a ovom prilikom postavljeno je i pet novih klupa, saznajemo iz saopštenja.

Takođe je obnovljena horizontalna signalizacija, obeleženi su pešački prelazi, biciklistička traka, parking mesta i središne i ivične linije na kolovozu.

Izvršeno je ručno čišćenje travnjaka i staza od papira i drugog otpada, a mašinskim pranjem sređene su sve staze i ulice, raportira javnosti JKP.

Ovaj jedinstveni kompleks istorijskog značaja spremno dočekuje oktobarske svečanosti, poručuje JKP Šumadija. 

VELIKI ŠKOLSKI ČAS 2022

Podsećamo, na 81. godišnjicu stradanja civila u Kragujevcu, u petak 21. oktobra od 11 časova održaće se centralna manifestacija Oktobarskih svečanosti "Veliki školski čas" ispred spomenika "Streljanim đacima i profesorima" u Spomen-parku "Kragujevački oktobar".

Ove godine biće izvedena poema "Zemlja" - detaljno OVDE.


PRVI PRVI NA SKALI:
KRAGUJEVAČKI OKTOBAR

ARHIVA PPNS DVA LICA RATA - DOKUMENTARNI FILM O DRUGOM SVETSKOM RATU 

Dva lica rata - dokumentarni film o Drugom svetskom ratu

STRANICA KOJA SE ČUJE - ZORAN MODLI
PRVI PRVI NA SKALI FB STRANATVITERINSTAGRAM 

PODRŽI PPNS!

Print Friendly and PDF

Komentara: 0

Dodaj komentar

Facebook komentari

Anketa

Da li ste protiv GMO u Srbiji?

Ostale ankete
https://www.facebook.com/stop.gmo.srbija/ https://ekologijakragujevac.rs/ https://www.facebook.com/groups/543555452379413/ https://www.facebook.com/PrviPrviNaSkali/ https://www.facebook.com/savez.slepihkragujevac http://www.pmf.kg.ac.rs/botanicka_basta/index.html https://ckkg.org.rs/ http://www.pozoristezadecu.com/ https://www.okvirzivota.org.rs/ http://vrabac.rs/ https://www.ijfk.info/ https://joakimfest.rs/ http://www.conviviummusicum.com/sr/ http://www.nbkg.rs/index.html https://telok.org.rs/ https://aiesec.org.rs/lokalna-kancelarija-kragujevac/ https://www.facebook.com/profile.php?id=100064845214187 https://www.spdradnickikragujevac.com/ https://www.facebook.com/konamtrujedecu/ http://www.drustvosrpskihdomacina.org.rs/ https://www.facebook.com/PrviPrviNaSkali/ https://www.facebook.com/Pupinizacija-582808185210353/ https://sveoarheologiji.com/ https://prviprvinaskali.com/clanci/dren/ekologija/mali-vodeni-ekosistem-u-botanickoj-basti-realizovan-projekat-ug-svetli-horizonti.html http://www.pekgora.org/ http://fondacijarsum.org/ http://www.vfphysical.rs/ http://www.milutinstefanovic.com/ http://nevenaignjatovic.com/ http://www.ipsport.net/ http://marepannoniumgarden.blogspot.rs/-i-dupont.html http://www.epodzaci.org/ http://www.prvagimnazija.edu.rs/index.php/nastava/van-nastave/sopce https://www.pasarela.rs/o-nama/ http://zoran-spasojevic.blogspot.com/ http://www.audioifotoarhiv.com/ http://www.littlelighthouse.net/ http://kozmicbluesemisija.blogspot.com/ https://www.facebook.com/groups/ZoranModli https://www.facebook.com/groups/131568206482/ https://www.facebook.com/stop.gmo.srbija https://prviprvinaskali.com/clanci/recju/autori-ppns/aleksandra-ninkovic-tasic/mihajlo-i-pupin-sa-pasnjaka-do-naucenjaka.html https://prviprvinaskali.com/clanci/slikom/glagoljanja/arcibald-rajs-o-budzaklijskoj-politici.html https://prviprvinaskali.com/clanci/podrska-ppns/podrzi-rad-ug-prvi-prvi-na-skali-donacijom-na-racun-1504516749.html