Spomen-park uređen pred Veliki školski čas

Spomen-park uređen pred Veliki školski čas

Povodom obeležavanja komemorativne manifestacije "Veliki školski čas", radovi na uređenju Spomen-parka "Kragujevački oktobar" privode se kraju, saopštava JKP "Šumadija".

U memorijalnom kompleksu u prethodnom periodu izvršeno je krčenje nepoželjnog rastinja, sređeni su svi prilazi i humke, orezano je šiblje i drveće, pokošene su sve zelene površine i izvršeno je košenje i čišćene ivičnjaka, navodi ovo JKP.

Šumadija dalje saopštava da je posađeno oko 500 komada ukrasnih četinara, šiblja i perena, a cvetne površine obogaćene su sa oko deset hiljada komada sezonske rasade.

Na parkovskom mobilijaru zamenjene su oštećene štafne, a ovom prilikom postavljeno je i pet novih klupa, saznajemo iz saopštenja.

Takođe je obnovljena horizontalna signalizacija, obeleženi su pešački prelazi, biciklistička traka, parking mesta i središne i ivične linije na kolovozu.

Izvršeno je ručno čišćenje travnjaka i staza od papira i drugog otpada, a mašinskim pranjem sređene su sve staze i ulice, raportira javnosti JKP.

Ovaj jedinstveni kompleks istorijskog značaja spremno dočekuje oktobarske svečanosti, poručuje JKP Šumadija. 

VELIKI ŠKOLSKI ČAS 2022

Podsećamo, na 81. godišnjicu stradanja civila u Kragujevcu, u petak 21. oktobra od 11 časova održaće se centralna manifestacija Oktobarskih svečanosti "Veliki školski čas" ispred spomenika "Streljanim đacima i profesorima" u Spomen-parku "Kragujevački oktobar".

Ove godine biće izvedena poema "Zemlja" - detaljno OVDE.


PRVI PRVI NA SKALI:
KRAGUJEVAČKI OKTOBAR

ARHIVA PPNS DVA LICA RATA - DOKUMENTARNI FILM O DRUGOM SVETSKOM RATU 

Dva lica rata - dokumentarni film o Drugom svetskom ratu

STRANICA KOJA SE ČUJE - ZORAN MODLI
PRVI PRVI NA SKALI FB STRANATVITERINSTAGRAM 

PODRŽI PPNS!

Print Friendly and PDF

Komentara: 0

Dodaj komentar

Facebook komentari