U najavi prvi SEOSabor, 30. oktobra

U najavi prvi SEOSabor, 30. oktobra

Povodom godišnjice svog postojanja, Savez ekoloških organizacija Srbije (SEOS) organizuje prvi SEOSabor, zakazan u Gornjim Nedeljicama za nedelju 30. oktobar.

- Kroz informativno-naučni i kulturno-umetnički program uz izložbu prirodnih i kulturnih bogatstava krajeva koje branimo želimo da učvrstimo našu borbu i da se nakon toga još odlučnije odupremo uništavanju zemlje, vode, vazduha i života u našoj zemlji. Pozivamo svakog kome je stalo do naše zemlje i života u njoj da bude gost SEOSabora, jer su zdrava životna sredina i opstanak teme koje bi trebalo da se tiču svih nas, poručuje SEOS.

Program i satnica

  • 9:00 - 9:30 - Okupljanje
  • 9:30 - 10:50 - Radionice za decu (likovna radionica, snalaženje u prirodi, eko čas i eko šah); izložba pčelinjih proizvoda, predavanje o gljivama i lekovitom bilju
  • 11:00 - 11:30 - Pesnici za decu
  • 11:30 - 11:50 - Dodela nagrada i diploma za literarni konkurs; dodela zahvalnica i sertifikata za radionice
  • 11:55 - Svečano otvaranje Sabora
  • 12:15 - 13:00 - Obraćanje SEOS-a
  • 13:00 - 13:30 - Pozorišni monolog: Tihomir Tika Stanić
  • 14:00 - 15:30 - Naučna tribina: akademik Vladimir Stevanović, prof. dr Ratko Ristić, prof. dr Miladin M. Ševarlić, prof. dr sci. med. Dušan Stanojević, dr Dragana Đorđević, dr Vladimir Đurđević, dr Duško Brković
  • 15:30 - 16:00 - Pesnički čas
  • 16:00 - 17:00 - Razgovor pod otvorenim nebom

Osnivanje 2021

SEOS je,
 pod geslom "Znamo da ne damo", osnovan 30. oktobra 2021. godine u Dobrinji kao krovna organizacija udruženja "okrenutih, pre svega, borbi protiv eksploatacije i prerade litijuma, bora i prateće asocijacije elemenata, ali i svih drugih prljavih tehnologija i rudarstva opasnog po zemlju, vodu, vazduh i ukupni biodiverzitet".

SEOS su pri osnivanju činila ekološka udruženja sa ugroženih područja na kojima se vrše ili su izvršena geološka istraživanja na prisustvo prethodno navedenih elemenata:

Savez je formiran u saradnji sa timom ekološke kampanje Marš sa Drine.

Detaljnije o osnivanju OVDE.

Osnovan Savez ekoloških organizacija Srbije (SEOS)
Literarni konkurs SEOS-a

SEOS je uputio poziv učenicima, nastavnicima, roditeljima, da prijave radove na literarni konkurs za učenike osnovnih i srednjih škola koji traje do nedelje 23. oktobra. Teme konkursa su zaštita životne sredine, život u skladu s prirodom i ljubav prema zavičaju.

- Budući da smo na mejlu namenjenom za slanje radova imali pitanje da li je SEOS politička organizacija, naglašavao da nismo politička organizacija i da je jedini cilj SEOS-a da očuvamo život i zdravlje ljudi na teritoriji naše zemlje, a jedini cilj konkursa da probudimo ili produbimo ekološku svest kod dece i mladih kroz nagrađivanje njihovog talenta. Drugo pitanje je bilo da li ćemo objavljivati puno ime i prezime učenika koji pošalju radove na konkurs. Naš odgovor je da bi na taj način trebalo da funkcioniše svaki konkurs ovog tipa, ali da ne moramo objaviti puno ime i prezime ukoliko je to iz bilo kog razloga zahtev učenika, nastavnika ili roditelja, pojašnjavaju organizatori.

Radovi se šalju na imejl adresu ekokonkurs001@gmail.com do 23. oktobra, a slučaju većeg interesovanja rok će biti produžen do 26. oktobra.

Слика може припадати текст


ARHIVA PPNS WWF: EVROPSKE VLADE, KORPORACIJE I INVESTITORI ZATVARAJU OČI PRED RIZICIMA OD NESTAŠICE VODE

WWF: Evropske vlade, korporacije i investitori zatvaraju oči pred rizicima od nestašice vode

PREPORUKA - EKSKLUZIVNO NA PPNS SANU: PROMOCIJA ZBORNIKA "PROJEKAT JADAR - ŠTA JE POZNATO?" (VIDEO)

SANU: Promocija zbornika ’Projekat Jadar - šta je poznato?’ (VIDEO)

STRANICA KOJA SE ČUJE - ZORAN MODLI
PRVI PRVI NA SKALI FB STRANATVITERINSTAGRAM 

PODRŽI PPNS!

Print Friendly and PDF

Komentara: 0

Dodaj komentar

Facebook komentari