Zelena laž - Verner Bote, Katrin Hartman

Zelena laž - Verner Bote, Katrin Hartman

Film "Zelena laž" prati kako kompanije, u cilju popravke imidža, besramno koriste etiku i održivost kao marketinške alate, dok vešto sakrivaju istinu o nedelima koja čine zarad profita. Reditelj Verner Bote, u saradnji sa Katrin Hartman, jednim od vodećih stručnjaka za oblast lažnog predstavljanja održivosti kompanija i proizvoda (greenwashing), nas upoznaje sa svetom korporativnih obmana, lažnih sertifikata, uništavanja prirode i života ljudi u cilju daljeg umnožavanja kapitala. 

ARHIVA PPNS KORPORATIVNO OZELENJAVANJE

Proizvodi često nose oznake da dolaze iz odgovornih izvora, da su napravljeni od organskih materijala, imaju sertifikate o održivosti, ne zagađuju životnu sredinu i imaju društvenu odgovornost prema zajednicama iz kojih dolaze. Ako bez pogovora verujemo kompanijama, možemo da spasemo Planetu samo tako što ćemo kupovati ovakve proizvode. Uđite u svet korporativnih obmana, laži koje se plasiraju, i istine - ko uništava društva, ekonomije i životnu sredinu širom sveta.

Da li korporacije primamljuju potrošače lažnim obećanjima o organskim proizvodima? Ekološki električni automobili, održiva proizvodnja hrane, fer proizvodnja: Ura! Velike kompanije bi da verujemo da se svet može spasiti samo kupujući pravu stvar. Ali ovo je raširena i opasna laž. U svom najnovijem dokumentarnom filmu, Verner Bute istražuje kako možemo da se odupremo protiv ove laži. Zaustavite "Zelene laži".

ARHIVA PPNS PROVERA "ZELENOG MARKETINGA" NA INTERNETU: POLA TVRDNJI O EKOLOŠKOJ PRIHVATLJIVOSTI BEZ DOKAZA

Film je u Srbiji prikazan na devetom Grin festu 2018. i 26. Palićkom festivalu evropskog filma 2019. godine.
ARHIVA PPNS KO SVE IMA ISTRAŽNA PRAVA I KOJE RUDE ISTRAŽUJE U SRBIJI?

Ko sve ima istražna prava i koje rude istražuje u Srbiji?
"RUDARSKA INDUSTRIJA JE GLAVNI IZVOR ZAGAĐENJA ZEMLJIŠTA NA ZAPADNOM BALKANU" - ZAJEDNIČKI ISTRAŽIVAČKI CENTAR EVROPSKE

’Rudarska industrija je glavni izvor zagađenja zemljišta na Zapadnom Balkanu’ - Zajednički istraživački centar Evropske komisije

PREPORUKA - EKSKLUZIVNO NA PPNS SANU:
PROMOCIJA ZBORNIKA "PROJEKAT JADAR - ŠTA JE POZNATO?" (VIDEO)

SANU: Promocija zbornika ’Projekat Jadar - šta je poznato?’ (VIDEO)

STRANICA KOJA SE ČUJE - ZORAN MODLI
PRVI PRVI NA SKALI FB STRANATVITERINSTAGRAM 

PODRŽI PPNS!

Print Friendly and PDF

Komentara: 0

Dodaj komentar

Facebook komentari