Premijer Hrvatske: Ne treba nam GMO

Premijer Hrvatske: Ne treba nam GMO

DRNIŠ - Porodično poljoprivredno domaćinstvo Gorana Janče iz Unitovca u Osiječko-baranjskoj županiji proglašeno je najboljim u Hrvatskoj za 2015. na svečanosti na imanju Jose Skelina u Drinovcima kod Drniša, a priznanje je uručio predsednik Vlade Hrvatske Zoran Milanović.

Premijer je rekao kako Hrvatska ne može da ukine uvoz hrane, ali je i poručio da u Hrvatskoj nije mesto GM poljoprivrednim proizvodima.

- Ne možemo da ukinemo uvoz hrane kako je to neko rekao pre nedelju dana, da će se obračunati sa prekomernim uvozom hrane. To ne možemo jer mi smo članica Evropske unije, istakao je Milanović na svečanosti u Drinovcima kod Drniša.

Naglasio je kako Hrvatska uvozi, ali isto tako može i da izvozi hranu, a porodična poljoprivredna domaćinstva omogućavaju napredak u proizvodnji hrane.

- Država pomaže koliko može, imamo neku reputaciju koju gradimo, dorađujemo i čuvamo je. Jedan od, neću reći stubova, ali elemenata te reputacije je da smo država bez GM proizvoda i to ćemo ostati, jer tome u Hrvatskoj nije mesto i ne treba nam to, istaknuo je premijer Milanović.

Tamo gde od GMO "zavisi prehranjivanje ljudi i opstanak, nekakve velike količine - neka im bude. Nama to ne treba", dodao je.

U izjavi novinarima nakon svečanosti premijer Milanović rekao je kako je u proizvodnji hrane šansa Hrvatske u takmičenju sa onima koji su još možda bolji, ali raznovrsnost proizvodnje hrane, primera radi na Pelješcu, u Drnišu ili Dugom otoku, je jako važna.

- Te posebnosti su teži put jer toga nije bilo u socijalizmu, tada niste mogli da kupite dve vrste maslinova ulja, a sada ih imate stotinu (vrsta), a to je za sposobne ljude koji se odvaže da naprave korak više, rekao je.

Izbor najboljeg OPG održava se drugu godinu za redom.

Izvor: SEEbiz

PPNS/O GMO VIDEO 

PPNS/O GMO/STRANI MEDIJI

PPNS/O GMO/DOMAĆI MEDIJI

PPNS/O GMO/EVROPA

PPNS/O GMO/SVET

PPNS/O GMO/DOKUMENTI

PPNS/O GMO/PROF. DR MIODRAG DIMITRIJEVIĆ

  • AGROPARLAMENT - PORED OSTALOG O GMO
  • NIJE DOKAZANO DA JE GM HRANA ZDRAVSTVENO BEZBEDNA
  • RADIO BEOGRAD 1 - NOVINARENJE: O GMO

PPNS/O GMO/PROF. DR MILADIN M. ŠEVARLIĆ

  • PREDAVANJE ’ZA SRBIJU BEZ GMO’ (CIKLUS ’DUŠA PRE ZVEZDA’)
  • SRBIJI NE TREBA GMO - PROF. DR MILADIN M. ŠEVARLIĆ (POLEMIKE)
  • NEISTINE GMO LOBISTA VEĆ PET GODINA U UDŽBENIKU ’BIOLOGIJA ZA OSMI RAZRED’ U SRBIJI

Detaljnije

GRADOVI I OPŠTINE SRBIJE PROTIV GMO

● O GMO ● Roba bez GMO ● Foto ● Video (O GMObez prevoda) ● Članci (domaći medijistrani mediji) ● Dokumenti (domaći izvoristrani izvori) ● Svet ● Evropa ● Srbija ● Gradovi-opštine ● Kragujevac bez GMO ● M. M. Ševarlić (nazivi aktiviraju linkove)

Print Friendly and PDF

Komentara: 0

Dodaj komentar

Facebook komentari

Anketa

Da li ste protiv GMO u Srbiji?

Ostale ankete
https://ekologijakragujevac.rs/ https://www.facebook.com/stop.gmo.srbija/ https://www.facebook.com/groups/543555452379413/ https://www.facebook.com/PrviPrviNaSkali/ http://www.pmf.kg.ac.rs/botanicka_basta/index.html https://ckkg.org.rs/ http://vrabac.rs/ https://www.okvirzivota.org.rs/ http://www.pozoristezadecu.com/ https://joakimfest.rs/ http://www.conviviummusicum.com/sr/ https://www.ijfk.info/ http://www.nbkg.rs/index.html https://telok.org.rs/ https://aiesec.org.rs/lokalna-kancelarija-kragujevac/ https://www.facebook.com/profile.php?id=100064845214187 https://www.spdradnickikragujevac.com/ https://www.facebook.com/konamtrujedecu/ http://www.drustvosrpskihdomacina.org.rs/ https://www.facebook.com/PrviPrviNaSkali/ https://www.facebook.com/Pupinizacija-582808185210353/ https://sveoarheologiji.com/ https://prviprvinaskali.com/clanci/dren/ekologija/mali-vodeni-ekosistem-u-botanickoj-basti-realizovan-projekat-ug-svetli-horizonti.html http://www.pekgora.org/ http://fondacijarsum.org/ http://www.vfphysical.rs/ http://www.milutinstefanovic.com/ http://nevenaignjatovic.com/ http://www.ipsport.net/ http://marepannoniumgarden.blogspot.rs/-i-dupont.html http://www.epodzaci.org/ http://www.prvagimnazija.edu.rs/index.php/nastava/van-nastave/sopce https://www.pasarela.rs/o-nama/ http://zoran-spasojevic.blogspot.com/ http://www.audioifotoarhiv.com/ http://www.littlelighthouse.net/ http://kozmicbluesemisija.blogspot.com/ https://www.facebook.com/groups/ZoranModli https://www.facebook.com/stop.gmo.srbija https://prviprvinaskali.com/clanci/recju/autori-ppns/aleksandra-ninkovic-tasic/mihajlo-i-pupin-sa-pasnjaka-do-naucenjaka.html https://prviprvinaskali.com/clanci/slikom/glagoljanja/arcibald-rajs-o-budzaklijskoj-politici.html http://test.prviprvinaskali.com/strane/donacije-i-sponzorstva.html http://test.prviprvinaskali.com/strane/donacije-i-sponzorstva.html