Danilović: GMO u pekarskim proizvodima

Danilović: GMO u pekarskim proizvodima

LESKOVAC – Doktor Bojana Danilović, docent Tehnološkog fakulteta u Leskovcu, upozorila je da su na našem tržištu, uprkos zakonskoj zabrani proizvodnje i prometa, proizvodi na bazi GMO prisutni i u ljudskoj i u stočnoj ishrani.

U Centru za ekonomiku domaćinstva u Leskovcu održano je predavanje o posledicama korišćenja proizvoda na bazi genetski modifikovanih organizama (GMO) i otvorena izložba likovnih radova učenika Osnovne škole „Svetozar Marković“ o ovoj temi.

Dr Bojana Danilović, docent Tehnološkog fakulteta u Leskovcu upozorila je da su na našem tržištu, uprkos zakonskoj zabrani proizvodnje i prometa, proizvodi na bazi GMO prisutni i u ljudskoj i u stočnoj ishrani.

Danilovićeva je izjavila da se prisustvo GMO naročito odnosi na pekarske ali i druge proizvode, stočnu hranu i koncentrate, koji sadrže aditive i genetski modifikovanu soju.

Centar za ekonomiku domaćinstva nagradio je peharima Aleksandra Todorovića, Natašu Tasić i Vukašina Jovanovića za najbolje likovne radove o ovoj temi, nastali u okviru likovne radionice koju je vodio Bojan Konstantinović nastavnik likovne kulture u školi „Svetozar Marković“ u Leskovcu.

Izvor: jugmedia.info

Print Friendly and PDF

Komentara: 0

Dodaj komentar

Facebook komentari