Lebane bez GMO

Lebane bez GMO

Odbornici Skupštine opštine Lebane usvojili su predlog Dekleracije o zabrani korišćenja, uzgoja i prometa genetski modifikovanih organizama koju je usvojila i predložila Skupština Društva pčelara "Jablanica" iz Lebana na svojoj sednici održanoj 10. marta 2013. godine.

Opština Lebane se ovom odlukom priključila većinskom broju (preko 100) gradova i opština u Srbiji (Čačak, Niš, Vranje, Beograd, Novi Sad, Prokuplje, Lazarevac, Knjaževac, Kula, Kikinda, Svrljig, Majdanpek, Aleksinac....., Kragujevac) koji su već usvojili tekst deklaracije i čiji su odbornici odlučili da bez obzira kakav Zakon o GMO bude donet u budućnosti, na teritoriji njihovi opština neće biti moguće gajiti GMO, niti koristiti njihove proizvode, a sve u cilju zaštite zdravlja svojih stanovnika i očuvanja naše plodne zemlje čistom i nezagađenom za naša buduća pokoljenja.

Zahvaljujemo se odbornicima i rukovodstvu SO Lebane koji su pokazali svoju visoku svest i odgovornost za zdravlje svojih žitelja i očuvanje naše prirodne sredine.
 

Za Izvršni odbor DP "Jablanica" Lebane
predsednik Nebojša Jović

Print Friendly and PDF

Komentara: 0

Dodaj komentar

Facebook komentari