Film ’GMO OMG’ ekskluzivno na portalu PRVI PRVI NA SKALI 30. decembra

Film ’GMO OMG’ ekskluzivno na portalu PRVI PRVI NA SKALI 30. decembra

U okviru projekta "Srbija bez GMO - dva zakona, 20 godina", udruženje PRVI PRVI NA SKALI prikazaće ekološki dokumentarni film "GMO OMG" u sredu 30. decembra od 20 časova na portalu Prviprvinaskali.com.Za ovo ekskluzivno prikazivanje na portalu, udruženje je zahvalno distributerskoj kući "Java films" iz Francuske - za ustupljena prava, a RT Vojvodine - za dostavljenje kopije filma.

Film sa prevodom na srpski jezik biće dostupan na portalu do 31. decembra u ponoć.Ovaj dokumentarac u režiji Džeremija Zajferta istražuje sistematsko korporativno otimanje i potencijalni gubitak najvrednije i najdrevnije tekovine čovečanstva - semena.

  • Ko kontroliše budućnost vaše hrane?
  • Kako GMO utiče na nas, na zdravlje naše planete i na našu slobodu izbora?
  • Da li je uopšte moguće odbaciti trenutno prisutni sistem proizvodnje hrane ili smo izgubili nešto, što više nećemo moći da vratimo?Zajfert istražuje kako nestanak diverziteta semena i laboratorijsko genetsko menjanje hrane utiču na njegovu decu i na zdravlje cele planete.

Pratimo nastojanje jedne porodice da preživi i da se prehrani, ne učestvujući u nezdravom, nepravednom i destruktivnom sistemu proizvodnje hrane. Vidimo kako nepoznati zdravstveni i ekološki rizici, hemijski otrovi i monopol u proizvodnji hrane izlaze na svetlo dana, u susretu sa rastućim globalnim pokretom koji pokušava da se izbori za ono što smo izgubili.

Da li još ima vremena da ponovo položimo pravo na čistu hranu, da zaštitimo raznolikost života na planeti i da se spasemo?

Režiser kreće po svetu i suprotstavlja se argo-gigantu Monsantu, iz čijih prostorija ga neljubazno izbacuju. Usput istražuje pitanje koje sve više izaziva strah u modernom svetu: šta se zaista nalazi na našim tanjirima?


Film je proizvoden u SAD 2014. godine.

Iz najave RT Vojvodine

https://www.facebook.com/stop.gmo.srbija/

O projektu:

OPIS PROBLEMA 

Predavanja:

  • AGROEKONOMSKI POKAZATELJI ŠTETNOSTI GMO ZA SRBIJU - PROF. DR MILADIN M. ŠEVARLIĆ
  • SRBIJA I GMO - PROŠLOST, SADAŠNJOST I BUDUĆNOST - PROF. DR MIODRAG DIMITRIJEVIĆ (VIDEO)
  • KOVID-19 - KATALIZATOR POVEĆANJA PREHRAMBENOG SUVERENITETA? - PROF. DR TATJANA BRANKOV

DETALJNIJE

Grad Kragujevac doprineo je u značajnoj meri realizaciji projekta obezbeđivanjem neophodnih sredstava za njegovo finansiranje. 


ARHIVA PPNS: SLIKOM


PRVI PRVI NA SKALI Log glava 75
STRANICA KOJA SE ČUJE
 - ZORAN MODLI

PRVI PRVI NA SKALI FB STRANATVITERINSTAGRAM


PRVI PRVI NA SKALI Podrska PPNS


ARHIVA PPNS

DREN

ROKENROLER

RADION

MIHAJLO PUPIN

ARČIBALD RAJS

PREZENTACIJA, 2015.

Print Friendly and PDF

Komentara: 0

Dodaj komentar

Facebook komentari

Anketa

Da li ste protiv GMO u Srbiji?

Ostale ankete
https://www.facebook.com/stop.gmo.srbija/ https://ekologijakragujevac.rs/ https://www.facebook.com/groups/543555452379413/ https://www.facebook.com/PrviPrviNaSkali/ https://www.pmf.kg.ac.rs/ https://www.facebook.com/savez.slepihkragujevac http://www.pmf.kg.ac.rs/botanicka_basta/index.html https://ckkg.org.rs/ https://www.okvirzivota.org.rs/ http://vrabac.rs/ http://www.pozoristezadecu.com/ https://www.ijfk.info/ https://joakimfest.rs/ http://www.conviviummusicum.com/sr/ http://www.nbkg.rs/index.html https://telok.org.rs/ https://aiesec.org.rs/lokalna-kancelarija-kragujevac/ https://www.facebook.com/profile.php?id=100064845214187 https://www.spdradnickikragujevac.com/ https://www.facebook.com/konamtrujedecu/ http://www.drustvosrpskihdomacina.org.rs/ https://www.facebook.com/PrviPrviNaSkali/ https://www.facebook.com/Pupinizacija-582808185210353/ https://sveoarheologiji.com/ http://www.pekgora.org/ https://prviprvinaskali.com/clanci/dren/ekologija/mali-vodeni-ekosistem-u-botanickoj-basti-realizovan-projekat-ug-svetli-horizonti.html http://fondacijarsum.org/ http://www.milutinstefanovic.com/ http://www.vfphysical.rs/ http://nevenaignjatovic.com/ http://www.ipsport.net/ http://marepannoniumgarden.blogspot.rs/-i-dupont.html http://www.epodzaci.org/ http://www.prvagimnazija.edu.rs/index.php/nastava/van-nastave/sopce https://www.pasarela.rs/o-nama/ http://zoran-spasojevic.blogspot.com/ http://www.audioifotoarhiv.com/ http://www.littlelighthouse.net/ http://kozmicbluesemisija.blogspot.com/ https://www.facebook.com/groups/ZoranModli https://www.facebook.com/groups/131568206482/ https://www.facebook.com/stop.gmo.srbija https://prviprvinaskali.com/clanci/recju/autori-ppns/aleksandra-ninkovic-tasic/mihajlo-i-pupin-sa-pasnjaka-do-naucenjaka.html https://prviprvinaskali.com/clanci/slikom/glagoljanja/arcibald-rajs-o-budzaklijskoj-politici.html https://prviprvinaskali.com/clanci/podrska-ppns/podrzi-rad-ug-prvi-prvi-na-skali-donacijom-na-racun-1504516749.html