Praksa studenata Volgogradskog univerziteta u Srbiji

Praksa studenata Volgogradskog univerziteta u Srbiji

Volgogradski državni poljoprivredni univerzitet (VolGAU) razvija saradnju ne samo sa kolegama iz ruskih poljoprivrednih univerziteta, već i iz bližih i dalekih zemalja u inostranstvu. U avgustu 2016. na poziv predsednika Društva srpskih domaćina Nićifora Aničića i predsednika Društva agrarnih ekonomista Srbije, počasnog profesora Volgogradskog državnog poljoprivrednog univerziteta Miladina Ševarlića, studenti VolGAU su obavili nastavno-praktičnu obuku u Republici Srbiji. Na praksi su učestvovali studenti dva fakulteta VolGAU: Fakulteta biotehnologije i veterinarske medicine (BVM) - Irina Danilenko i Pavel Ševčenko, i Ekološko-meliorativnog fakulteta (EMF) - Elizabeta Diakov.

Veći deo prakse studenti su posvetili upoznavanju strukture farme "Aničića Dobro" u Aljinovićima i porodičnog poljoprivrednog gazdinstva familije Aničić, sa karakteristikama rada i razvoja, tehnologijom i sadržajem ishrane stoke, praksom mašinske muže krava i tehnologijom prerade mleka. Pored toga, tokom njihovog boravka u Srbiji organizovana je i poseta industriji mesa "Imes" i farmama "PKB" gde su se razgovarali i sa njihovim generalnim direktorima.

Pored nastave i prakse, domaćini su pripremili i kulturne izlete da se upoznaju sa lepotama i atrakcijama Srbije. Studenti su posetili manastir Mileševa, Narodnu skupštinu Republike Srbije, istorijski i kulturni spomenik – tvrđavu Kalemegdan u Beogradu, nacionalni rezervat prirode "Zasavica", a učestvovali su i u proslavi povodom pobede Srpske vojske u Cerskoj bici.

Za tri nedelje, studenti Volgogradskog državnog poljoprivrednog fakulteta su ne samo stekli nova znanja i veštine, već su upoznali nove ljude, kulturu i tradiciju srpskog naroda.

  • Mi smo svi naišli na veoma toplu i prijateljsku dobrodošlicu naših kolega u Srbiji, od kojih smo sa mnogima postali prijatelji - Irina Danilenko, fakultet BVM
  • Praksa u Srbiji je bila odlična prilika da se steknu nova znanja i veštine i da unapredimo našu praksu - Elizabeta Diakov, fakultet EMF
  • Veoma smo zahvalni rukovodstvu VolGAU i profesoru Miladinu Ševarliću za jedinstvenu priliku da steknemo nova praktična iskustva - Pavel Ševčenko, fakultet BVM

Preveo: prof. dr Miladin M. Ševarlić
Izvor: Volgau 

mms-ppns baner

VIDEO PROF. MIODRAG DIMITRIJEVIĆ: GMO - RAT ZA HRANU


PODSEĆANJE PPNS (2013)

PREPORUKA PPNS 

PPNS/O GMO/PROF. DR MIODRAG DIMITRIJEVIĆ

  • AGROPARLAMENT - PORED OSTALOG O GMO
  • NIJE DOKAZANO DA JE GM HRANA ZDRAVSTVENO BEZBEDNA
  • RADIO BEOGRAD 1 - NOVINARENJE: O GMO

Detaljnije


Korisni članci na PPNS o glifosatu

Korisni članci na PPNS o EFSA


PPNS/O GMO/EVROPA

PPNS/O GMO/SVET

PPNS/O GMO VIDEO

PPNS/O GMO/DOKUMENTI


● O GMO ● Roba bez GMO ● Foto ● Video (O GMObez prevoda) ● Članci (domaći medijistrani mediji) ● Dokumenti (domaći izvoristrani izvori) ● Svet ● Evropa ● Srbija ● Gradovi-opštine ● Kragujevac bez GMO ● M. M. Ševarlić (nazivi aktiviraju linkove) 
 
PRVI PRVI NA SKALI Ko nam truje decu

ppns - modli

APELI


PPNS/KG VODIČ

PPNS/RADION

PPNS/RADION - EMISIJE KOJE VIŠE NISU NA FM

Print Friendly and PDF

Komentara: 0

Dodaj komentar

Facebook komentari