Vlada li prof. Momirović-Šurlan informacijama o GMO? A morala bi.

Vlada li prof. Momirović-Šurlan informacijama o GMO? A morala bi.

2017.

POSLE RUČKA: O GMO U SRBIJI - M. ŠEVARLIĆ, G. MOMIROVIĆ-ŠURLAN, U. DAVIDOVIĆ, N. MACURA (VIDEO)

2015.

VEĆINA ZEMALJA EU ODBIJA GAJENJE GM KULTURA PRILOZI PPNS

DIREKTIVA 2015.

OBAVEŠTENJE 2016.ARHIVA PPNS 

- Kad odgovaraju na anketna pitanja zašto kupuju halal proizvode, kažu da je to zato što ih smatraju proverenim i kvalitetnim. GMO proizvodi ne mogu da imaju halal sertifikat, ukazao je Tandir. 

GMO PROIZVODI NE MOGU DA IMAJU HALAL SERTIFIKAT

- Koleginica Šurlan Momirović je hotimično, ili slučajno, jasno podelila "svet" na globaliste, pobornike GMO i na one koji su protiv GMO, dakle "antiglobalisti", a još su i "agresivni" i ne daju "jadnim globalistima" i pobornicima GMO ni da slobodno iznesu svoje mišljenje!!!

E, tu se mi i Gordana razlikujemo i to je suština naše razlike. Osnovna razlika nije u tome ko je za, a ko protiv GMO, nego ko je globalista, a ko anti-globalista.

To je pitanje svih pitanja, a ne da li je GMO "zdravstveno bezbedna hrana" ili nije!!!

Tu je i zamena teza da su eto globalisti nevina jagnjad, koju plaše i maltretiraju agresivni antiglobalisti. Još će da ispadne da su antiglobalisti bombardovali globaliste, a ne obrnuto!- Studije koje tvrde da je GMO hrana bezbedna su uglavnom naručena istraživanja.

- Osnovna smernica je Direktiva 2001/18/EK, član 23, kojim se dozvoljava državama članicama EU da privremeno, sa periodičnim proverama izmene stanja i mogućnošću obnavljanja odluke, na više godina zabrane korišćenje i/ili promet GMO i GM proizvoda na svojoj teritoriji na osnovu realne opasnosti po ljudsko zdravlje i očuvanje životne sredine. Razlozi eventualne zabrane gajenja i prometa GMO i GM proizvoda su prošireni i preciznije definisani aktima P7_TA(2011)0314, tj. 2013/C 33 E/38, Direktiva (EU) 2015/412 i daljim predlozima o mogućnostima država članica da zabrane ili ograniče gajenje GMO -P8_TA(2015)0004. Deo objašnjenja razloga dopune Direktive 2001/18/EK je vrlo indikativan i u originalu glasi „taking into account, in accordance with Annex II to Directive 2001/18/EC, the direct, indirect, immediate and delayed effects, as well as the cumulative long-term effects of GMOs on human health and the environment“, odnosno u prevodu „uzimajući u obzir, a u skladu sa Dodatkom II Direktive 2001/18/EK, neposredne i posredne, trenutne i odložene uticaje, kao i dugoročne uticaje GMO na zdravlje ljudi i životnu sredinu". Prema tome i EU uzima u obzir negativne uticaje GMO, ne dovodeći ih u pitanje, odnosno ne isključujući ih kao mogućnost. Zašto bi to, onda, uradili Srbi?


 

PRVI PRVI NA SKALI Ostavimo zemlju nasihe predaka nasoj deci bez GMO

PREPORUKA PPNS 

PPNS/O GMO/PROF. DR MIODRAG DIMITRIJEVIĆ

  • AGROPARLAMENT - PORED OSTALOG O GMO
  • NIJE DOKAZANO DA JE GM HRANA ZDRAVSTVENO BEZBEDNA
  • RADIO BEOGRAD 1 - NOVINARENJE: O GMO

Detaljnije


Korisni članci na PPNS o glifosatuKorisni članci na PPNS o EFSAPPNS/O GMO/EVROPA

PPNS/O GMO/SVET

PPNS/O GMO VIDEO

PPNS/O GMO/DOKUMENTI


● O GMO ● Roba bez GMO ● Foto ● Video (O GMObez prevoda) ● Članci (domaći medijistrani mediji) ● Dokumenti (domaći izvoristrani izvori) ● Svet ● Evropa ● Srbija ● Gradovi-opštine ● Kragujevac bez GMO ● M. M. Ševarlić (nazivi aktiviraju linkove)
 

ppns - modli

APELI


PPNS/KG VODIČ

PPNS/RADION

PPNS/RADION - EMISIJE KOJE VIŠE NISU NA FM

Print Friendly and PDF

Komentara: 0

Dodaj komentar

Facebook komentari

Anketa

Da li ste protiv GMO u Srbiji?

Ostale ankete
https://www.facebook.com/stop.gmo.srbija/ https://ekologijakragujevac.rs/ https://www.facebook.com/groups/543555452379413/ https://www.facebook.com/PrviPrviNaSkali/ https://www.pmf.kg.ac.rs/ https://www.facebook.com/savez.slepihkragujevac http://www.pmf.kg.ac.rs/botanicka_basta/index.html https://ckkg.org.rs/ https://www.okvirzivota.org.rs/ http://vrabac.rs/ http://www.pozoristezadecu.com/ https://www.ijfk.info/ https://joakimfest.rs/ http://www.conviviummusicum.com/sr/ http://www.nbkg.rs/index.html https://telok.org.rs/ https://aiesec.org.rs/lokalna-kancelarija-kragujevac/ https://www.facebook.com/profile.php?id=100064845214187 https://www.spdradnickikragujevac.com/ https://www.facebook.com/konamtrujedecu/ http://www.drustvosrpskihdomacina.org.rs/ https://www.facebook.com/PrviPrviNaSkali/ https://www.facebook.com/Pupinizacija-582808185210353/ https://sveoarheologiji.com/ http://www.pekgora.org/ https://prviprvinaskali.com/clanci/dren/ekologija/mali-vodeni-ekosistem-u-botanickoj-basti-realizovan-projekat-ug-svetli-horizonti.html http://fondacijarsum.org/ http://www.milutinstefanovic.com/ http://www.vfphysical.rs/ http://nevenaignjatovic.com/ http://www.ipsport.net/ http://marepannoniumgarden.blogspot.rs/-i-dupont.html http://www.epodzaci.org/ http://www.prvagimnazija.edu.rs/index.php/nastava/van-nastave/sopce https://www.pasarela.rs/o-nama/ http://zoran-spasojevic.blogspot.com/ http://www.audioifotoarhiv.com/ http://www.littlelighthouse.net/ http://kozmicbluesemisija.blogspot.com/ https://www.facebook.com/groups/ZoranModli https://www.facebook.com/groups/131568206482/ https://www.facebook.com/stop.gmo.srbija https://prviprvinaskali.com/clanci/recju/autori-ppns/aleksandra-ninkovic-tasic/mihajlo-i-pupin-sa-pasnjaka-do-naucenjaka.html https://prviprvinaskali.com/clanci/slikom/glagoljanja/arcibald-rajs-o-budzaklijskoj-politici.html https://prviprvinaskali.com/clanci/podrska-ppns/podrzi-rad-ug-prvi-prvi-na-skali-donacijom-na-racun-1504516749.html