Akvarijum PMF: Prvi Festival akvaristike i teraristike u Srbiji

Akvarijum PMF: Prvi Festival akvaristike i teraristike u Srbiji

promo ppns

Udruženje za promociju i ekološki marketing prirodnih vrednosti Ekomar, Akvarijum Prirodno-matematičkog fakulteta i internet portal akvasvet.org organizuju prvi Festival akvaristike i teraristike u Srbiji.

Festival će se održati u prostorima kragujevačkog Akvarijuma 23. i 24 maja 2015. godine i okupiće akvariste iz Srbiji i okruženja.

Cilj ove manifestacije jeste da na jednom mestu okupi što veći broj amaterskih i profesionalnih akvarista. U ova dva dana biće organizovana predavanja istaknutih poznavalaca akvaristike, kao i edukativni programi za najmlađe sa ciljem da se ova oblast približi što većem broju ljudi. Kroz ove edukativne programe i izložbu slika, kao i pomoću bogate kolekcije samog Akvarijuma, želja je da se ljudima približe sve lepote koje akvaristika sa sobom nosi. Osnovni cilj manifestacije jeste da ukaže na raznovrsnost i lepotu vodenih ekostitema kroz akvaristiku kao veoma zanimljiv hobi.  

Prvog dana festivala 23. maja biće organizovana edukativna predavanja, izložba slika, prezentovanje akvarističkih firmi i odgajivača akvaristički vrsta. Prvi put u Kragujevcu posetioci će moći da čuju nešto o morskoj akvaristici, akvaskejpingu i drugim zanimljivim temama.

Drugi dan je posvećen najmlađima koji će imati priliku da zajedno sa stručnim edukatorima kreiraju svoje prve akvarijume, nauče nešto o gajenju riba i akvaristici uopšte. Za njih su spremljene i posebne nagrade, radionice i mnogo zabave.

PROGRAM FESTIVALA

Subota 23. maj

  • 12:00 Otvaranje Festivala i izložbe slika
  • 13:00 Predavanje "Aquascaping" (Nenad Danković, Akvarijum Art Beograd
- Tehnika i hemija za aquascape akvarijum
- Osnove uređenja aquascape akvarijuma
- Izbor biljaka i riba za aquascape akvarijume
- Održavanje aquascape ili natueakvarijuma
  • 15:15 Predavanje "Morska i koralna akvaristika" (Igor Mirović, ReefRoom Beograd
- Filtracija morskog akvarijuma(živi kamen, cirkulacija)
- Balans između riba i korala
- Salinitet (spremanje vode)
- Osvetljenje morskog akvarijuma
- Oprema
- O morskim ribama generalno
- Korali generalno
- Morski beskičmenjaci
  • 17:30 Predavanje "Uloga i mogućnosti krioprezervacije u akvaristici" (Tijana Veličković, Akvarijum PMF Kragujeva
Krioprezervacija je metoda sa velikim potencijalom za prezervaciju genetičkog materijala. Tehnika krioprezervacije se može primeniti za očuvanje vrsta, konzervacije značajnih genskih fondova i kao koristan alat u omogućavanju asistirane reprodukcije riba. Predavanjem će širi auditorijum biti upoznat sa potencijanim benefitima njene primene u akvaristici, kao i sa dosadašnjom uspešnom aplikacijom kroz nekoliko primera poznatih akvarijumskih riba.

Nedelja 24. maj

  • 12:00 Radionica za decu do 6 godina "Moj prvi akvarijum"
  • 15:00 Radionica za decu stariju od 6 godina "Uređenje i dekoracija akvarijuma"
  • 17:00 Kviz znanja i nagradna igra
  • 19:00 Zatvaranje Festivala

Ulaz na festival se naplaćuje 150 dinara i karta važi za oba dana. Ulaz za decu do 10 godina je besplatan.

STAKLENO ZVONO: INVAZIVNE VRSTE

AKVARIJUM PMF SAJTFB STRANAGUGL MAPA 

PPNS/KG VODIČ

PPNS/RADION

Print Friendly and PDF

Komentara: 0

Dodaj komentar

Facebook komentari

Anketa

Da li ste protiv GMO u Srbiji?

Ostale ankete
https://www.facebook.com/stop.gmo.srbija/ https://ekologijakragujevac.rs/ https://www.facebook.com/groups/543555452379413/ https://www.facebook.com/PrviPrviNaSkali/ https://www.pmf.kg.ac.rs/ https://www.facebook.com/savez.slepihkragujevac http://www.pmf.kg.ac.rs/botanicka_basta/index.html https://ckkg.org.rs/ https://www.okvirzivota.org.rs/ http://vrabac.rs/ http://www.pozoristezadecu.com/ https://www.ijfk.info/ https://joakimfest.rs/ http://www.conviviummusicum.com/sr/ http://www.nbkg.rs/index.html https://telok.org.rs/ https://aiesec.org.rs/lokalna-kancelarija-kragujevac/ https://www.facebook.com/profile.php?id=100064845214187 https://www.spdradnickikragujevac.com/ https://www.facebook.com/konamtrujedecu/ http://www.drustvosrpskihdomacina.org.rs/ https://www.facebook.com/PrviPrviNaSkali/ https://www.facebook.com/Pupinizacija-582808185210353/ https://sveoarheologiji.com/ http://www.pekgora.org/ https://prviprvinaskali.com/clanci/dren/ekologija/mali-vodeni-ekosistem-u-botanickoj-basti-realizovan-projekat-ug-svetli-horizonti.html http://fondacijarsum.org/ http://www.milutinstefanovic.com/ http://www.vfphysical.rs/ http://nevenaignjatovic.com/ http://www.ipsport.net/ http://marepannoniumgarden.blogspot.rs/-i-dupont.html http://www.epodzaci.org/ http://www.prvagimnazija.edu.rs/index.php/nastava/van-nastave/sopce https://www.pasarela.rs/o-nama/ http://zoran-spasojevic.blogspot.com/ http://www.audioifotoarhiv.com/ http://www.littlelighthouse.net/ http://kozmicbluesemisija.blogspot.com/ https://www.facebook.com/groups/ZoranModli https://www.facebook.com/groups/131568206482/ https://www.facebook.com/stop.gmo.srbija https://prviprvinaskali.com/clanci/recju/autori-ppns/aleksandra-ninkovic-tasic/mihajlo-i-pupin-sa-pasnjaka-do-naucenjaka.html https://prviprvinaskali.com/clanci/slikom/glagoljanja/arcibald-rajs-o-budzaklijskoj-politici.html https://prviprvinaskali.com/clanci/podrska-ppns/podrzi-rad-ug-prvi-prvi-na-skali-donacijom-na-racun-1504516749.html