Amira Medunjanin drugi put pred Kragujevčanima

Amira Medunjanin drugi put pred Kragujevčanima

Amira Medunjanin, "bosanska Bili Holidej", održaće još dva koncerta u Kragujevcu - sevdalinke i druge tradicionalne pesme sa ovih prostora pevaće najpre u Knjaževsko-srpskom teatru u nedelju 20. marta od 20 časova, a potom, zbog velikog interesovanja, i na Večernjoj sceni "303" Pozorišta za decu (Dom sindikata) u ponedeljak 21. mart od 20 časova.

Organizatori napominju da je prvi koncert rasprodat, a da za drugi ima karata još uvek, po ceni od 1.000 dinara. Ulaznice se prodaju u Domu omladine i Turističko-informativnom centru.

Amirina pratnja i ovoga puta biće gitarista Ante Gelo.

- Uvek to budu prekrasni susreti, na kojima pričamo zajedničku priču povezani sa publikom nekim nevidljivim nitima. Interakcija sa ljudima koji dođu, odvoje dva sata i podele ih sa nama, odlučuje u kom pravcu će koncert ići. Sve nekako krene drugim tokom od zacrtanog", kaže Amira.

Uticajni publicista Peca Popović u nedavnom osvrtu na Amirin koncert u Somboru napisao je:

“Amira stalno niže ogrlice od skrajnutih pesama, zanosa i strasti, znajući da nema ničega radosnijeg od mogućnosti da se ponovo plače uz stare pesme ali na novi način. Njena posebnost se ogleda i u dodavanju novih vrednosti utišanim zvucima prošlosti”.

Na dosadašnjim albumima, od kojih je poslednji "Silk & Stone" iz 2013. godine, Amira je ponudila svoje nadahnuto videnje sevdalinki i narodnih pesama iz BiH, Srbije ili Makedonije, kao što su: "Ah, šta ćemo ljubav kriti", "Kradem ti se u večeri", "Kaleš bre Ando", "Mito bekrijo", "Marijo Deli Bela Kumrijo", "Kafu mi draga ispeci", "Zajdi, zajdi" i "Jano mori", "Što te nema"...

Od brojnih priznanja kritičara u svetu treba izdvojiti mišljenje novinara londonskog Gardijana Garta Kartrajta koji je naziva bosanskom Bili Holidej, ističući "način na koji se igra sa sevdahom, nalazeći novi kontekst i formu u tradiciji staroj stotinama godina".KONCERT MIRA - SARAJEVO 2014INTERVJU - TV LICA, RTS 2015 AMIRA MEDUNJANIN SAJT, FB STRANA 

ppns - modli

PPNS/KG VODIČ

PPNS/RADION

Print Friendly and PDF

Komentara: 0

Dodaj komentar

Facebook komentari