Bard teatar: Da se ja pitam

Bard teatar: Da se ja pitam

Premijera predstave „Da se ja pitam”, novoosnovanog ansambla Bard teatar, biće izvedena u Knjaževsko-srpskom teatru u nedelju 28. februara od 19 časova. Prvobitno je premijera bila najavljena za 7. decembar, ali je zbog pogoršanja epidemioloških mera odložena.

Ovaj komad govori o odrastanju i sazrevanju, ostvarenim i neostvarenim ljubavima, prijateljstvu, vernosti, odnosu sa roditeljima – to je priča o mladim Kragujevčanima i njihovom gradu.

Glavne uloge poverene su mladim glumcima Aleksi Mogiću, Aleksandri Stamenković, Anastasiji Đorđević, Danijeli Lukić, Emiliji Mihailović, Emiliji Santrač, Neveni Terzić, Nikolini Nikolić i Filipi Đurić, a u komadi igraju i Marija Rakočević, Milica Redžić Vulević, Nenad Vulević i Nikola Milojević.

Слика може припадати 3 особе

Predstavu je po tekstu Nenada Vulevića režirao Čedomir Štajn. Kostimograf je Lila Vuković, scenografiju predstave potpisuje Jovana Živanović, a kompozitor je Dragoslav Tanasković, Trnda. Fotograf i snimatelj je Nenad Borisavljević.

Ovaj projekat je finansijski podržao grad Kragujevac, u organizaciji DKRC Supermama.

Glumci koji su uspešno prošli audiciju u septembru prošle godine, kroz rad sa profesionalnim glumcima upoznali su dramsku literaturu, tehnike glume, ponašanje na sceni, a do kraja procesa imali su priliku da rade sa profesionalnim kostimografom, scenografom, kompozitorom i drugim pozorišnim radnicima, gde su mogli da prate niz i harmoniju kreiranja jedne pozorišne priče.

Kroz rad na stvaranju pozorišne predstave, polaznici su učili i usvojili elemente pozorišnog i glumačkog jezika (dikcija, scenski pokret, tehnika glasa, pantomima, ples), a prošli su i kroz sve faze tog procesa aktivno učestvujući u izradi predstave „Da se ja pitam”.

Слика може припадати 2 особе, people standing и у затвореном

Bard Teatar je nezavisna pozorišna scena za decu i mlade i sa decom i mladima koja je formirana u okviru DKRC Supermama. Pod ovim imenom postoji od 2020.godine, iako su na kragujevačkoj pozorišnoj sceni prisutni od 2012. godine.

Bard Teatar je pozorište koje edukuje kroz radionice i tribine, kroz radioničarski rad predstavljajući metode savladavanja svih tehnika jednog pozorišnog procesa. Profesionalni glumci i glumci amateri svih uzrasta su ravnopravni članovi Bard teatara, a osnovni cilj da sva deca i mladi trajno privole pozorišnu umetnost.

Broj mesta je ograničen, zbog sedenja na propisnoj distanci, a svaki posetilac će morati da ima zaštitnu masku. Karte možete rezervisati na broj 063 626 619.

Слика може припадати 1 особа

BARD TEATAR SAJT, FB STRANA, INSTAGRAM 


PRVI PRVI NA SKALI Log glava 75

Donacija za udruzenje PRVI PRVI NA SKALI 2020

STRANICA KOJA SE ČUJE - ZORAN MODLI
PRVI PRVI NA SKALI FB STRANATVITERINSTAGRAM 

PRVI PRVI NA SKALI Podrska PPNS

ARHIVA PPNS

DREN

ROKENROLER

RADION

MIHAJLO PUPIN

ARČIBALD RAJS

Print Friendly and PDF

Komentara: 0

Dodaj komentar

Facebook komentari

Anketa

Da li ste protiv GMO u Srbiji?

Ostale ankete
https://www.facebook.com/stop.gmo.srbija/ https://ekologijakragujevac.rs/ https://www.facebook.com/groups/543555452379413/ https://www.facebook.com/PrviPrviNaSkali/ https://www.pmf.kg.ac.rs/ https://www.facebook.com/savez.slepihkragujevac http://www.pmf.kg.ac.rs/botanicka_basta/index.html https://ckkg.org.rs/ https://www.okvirzivota.org.rs/ http://vrabac.rs/ http://www.pozoristezadecu.com/ https://www.ijfk.info/ https://joakimfest.rs/ http://www.conviviummusicum.com/sr/ http://www.nbkg.rs/index.html https://telok.org.rs/ https://aiesec.org.rs/lokalna-kancelarija-kragujevac/ https://www.facebook.com/profile.php?id=100064845214187 https://www.spdradnickikragujevac.com/ https://www.facebook.com/konamtrujedecu/ http://www.drustvosrpskihdomacina.org.rs/ https://www.facebook.com/PrviPrviNaSkali/ https://www.facebook.com/Pupinizacija-582808185210353/ https://sveoarheologiji.com/ http://www.pekgora.org/ https://prviprvinaskali.com/clanci/dren/ekologija/mali-vodeni-ekosistem-u-botanickoj-basti-realizovan-projekat-ug-svetli-horizonti.html http://fondacijarsum.org/ http://www.milutinstefanovic.com/ http://www.vfphysical.rs/ http://nevenaignjatovic.com/ http://www.ipsport.net/ http://marepannoniumgarden.blogspot.rs/-i-dupont.html http://www.epodzaci.org/ http://www.prvagimnazija.edu.rs/index.php/nastava/van-nastave/sopce https://www.pasarela.rs/o-nama/ http://zoran-spasojevic.blogspot.com/ http://www.audioifotoarhiv.com/ http://www.littlelighthouse.net/ http://kozmicbluesemisija.blogspot.com/ https://www.facebook.com/groups/ZoranModli https://www.facebook.com/groups/131568206482/ https://www.facebook.com/stop.gmo.srbija https://prviprvinaskali.com/clanci/recju/autori-ppns/aleksandra-ninkovic-tasic/mihajlo-i-pupin-sa-pasnjaka-do-naucenjaka.html https://prviprvinaskali.com/clanci/slikom/glagoljanja/arcibald-rajs-o-budzaklijskoj-politici.html https://prviprvinaskali.com/clanci/podrska-ppns/podrzi-rad-ug-prvi-prvi-na-skali-donacijom-na-racun-1504516749.html