Biblioteka: Izložba ’Radovi učenika Druge tehničke škole’

Biblioteka: Izložba ’Radovi učenika Druge tehničke škole’

Izložba "Radovi učenika Druge tehničke škole" biće otvorena u sredu 3. juna u 19 časova u Galeriji Narodne biblioteke "Vuk Karadžić". Radovi će biti izloženi do 14. juna.

Saradnja Biblioteke i Druge tehničke već prerasta u tradiciju, tako da i na kraju ove školske godine Kragujevčani imaju priliku da uživaju u bogatoj izložbi crteža i skulptura čiji su autori učenici umetničkih smerova ove škole.

druga tehnicka

Učenici Druge tehničke škole -smera tehničar dizajna enterijera i industrijskih proizvoda, i ove godine su priredili godišnju izložbu svojih radova nastalih kao rezultat talenta i vrednog rada na časovima crtanja i slikanja, modelovanja, fotografije, oblikovanja, projektovanja, pisma...

Njihov istraživački duh, pun maštovitih i avangardnih ideja, ponudio nam je izuzetna likovna rešenja u oblasti dizajna upotrebnih predmeta, ali i projekte enterijera i prostora uopšte, sa zadivljujućom svežinom i originalnošću.

Predstavljene fotografije, slike i crteži su izrazito sugestivni i snažni, puni mladalačkog nemira, ali i hrabrosti, posebno u traženju likovnih rešenja na klasičan ili avangardan način, korišćenjem novih tehnika koje nose sopstvene poruke.

Kaligrafski radovi, puni nostalgije, klasične lepote, ali i ličnog izraza, inovativnim tehnikama dobili su savremeno, skoro apstraktnu estetiku.

Vajarski radovi, uzbudljivi u ekspresiji, nude jedinstvene vizije, uobličuju stvarnost.

Ovi mladi ljudi još traže svoj likovni izraz, još se grade kao umetnici, rastu, granaju se i obećavaju da će uskoro menjati ovaj naš svet svom svojom originalnošću i talentom.

Snežana Nikolić, istoričar umetnosti

NARODNA BIBLIOTEKA SAJTFB STRANA 
DRUGA TEHNIČKA ŠKOLA SAJT, FB STRANA


PPNS/KG VODIČ

PPNS/RADION

Print Friendly and PDF

Komentara: 0

Dodaj komentar

Facebook komentari

Anketa

Da li ste protiv GMO u Srbiji?

Ostale ankete
https://www.facebook.com/stop.gmo.srbija/ https://ekologijakragujevac.rs/ https://www.facebook.com/groups/543555452379413/ https://www.facebook.com/PrviPrviNaSkali/ https://www.facebook.com/savez.slepihkragujevac http://www.pmf.kg.ac.rs/botanicka_basta/index.html https://ckkg.org.rs/ http://www.pozoristezadecu.com/ https://www.okvirzivota.org.rs/ http://vrabac.rs/ https://www.ijfk.info/ https://joakimfest.rs/ http://www.conviviummusicum.com/sr/ http://www.nbkg.rs/index.html https://telok.org.rs/ https://aiesec.org.rs/lokalna-kancelarija-kragujevac/ https://www.facebook.com/profile.php?id=100064845214187 https://www.spdradnickikragujevac.com/ https://www.facebook.com/konamtrujedecu/ http://www.drustvosrpskihdomacina.org.rs/ https://www.facebook.com/PrviPrviNaSkali/ https://www.facebook.com/Pupinizacija-582808185210353/ https://sveoarheologiji.com/ https://prviprvinaskali.com/clanci/dren/ekologija/mali-vodeni-ekosistem-u-botanickoj-basti-realizovan-projekat-ug-svetli-horizonti.html http://www.pekgora.org/ http://fondacijarsum.org/ http://www.vfphysical.rs/ http://www.milutinstefanovic.com/ http://nevenaignjatovic.com/ http://www.ipsport.net/ http://marepannoniumgarden.blogspot.rs/-i-dupont.html http://www.epodzaci.org/ http://www.prvagimnazija.edu.rs/index.php/nastava/van-nastave/sopce https://www.pasarela.rs/o-nama/ http://zoran-spasojevic.blogspot.com/ http://www.audioifotoarhiv.com/ http://www.littlelighthouse.net/ http://kozmicbluesemisija.blogspot.com/ https://www.facebook.com/groups/ZoranModli https://www.facebook.com/groups/131568206482/ https://www.facebook.com/stop.gmo.srbija https://prviprvinaskali.com/clanci/recju/autori-ppns/aleksandra-ninkovic-tasic/mihajlo-i-pupin-sa-pasnjaka-do-naucenjaka.html https://prviprvinaskali.com/clanci/slikom/glagoljanja/arcibald-rajs-o-budzaklijskoj-politici.html https://prviprvinaskali.com/clanci/podrska-ppns/podrzi-rad-ug-prvi-prvi-na-skali-donacijom-na-racun-1504516749.html