Biblioteka: Narod bez šanse - dr Momčilo Diklić

Biblioteka: Narod bez šanse - dr Momčilo Diklić

Predstavljanje knjige "Narod bez šanse" dr Momčila Diklića zakazana je u Narodnoj biblioteci za četvrtak 22. oktobar od 18 časova.

Raspadom Jugoslavije 1991. godine srpski narod iz Hrvatske nije imao demokratsku šansu da se izjasni i odredi o svojoj sudbini. Zemlje zapadne demokratije su ih predale onima koji su o njima "brinuli" i od 1941. do 1945. godine. Takvo "čuvanje" Srba od strane "demokratskog" hrvatskog režima i Katoličke crkve u Hrvatskoj proizvelo je njihov nestanak sa vekovnih krajiških teritorija ili preciznije sa teritorija avnojevske Hrvatske - navodi se u najavi organizatora večeri, Udruženja Srba iz Hrvatske "Nikola Tesla.

Diklić je kao naučni saradnik angažovan u Institutu za Evropske studije, naučno-istraživačkoj instituciji u BeogradU koja je posvećena sveobuhvatnom proučavanju političkih, ekonomskih i kulturnih procesa u Evropi.

- Izbegavalo se da se razvije ekonomski centar. Ako bi se razvio ekonomski centar, onda bi se tu u nekom srpskom naselju razvio i kulturni centar. Ako se razvije kulturni centar - to je jačanje identiteta. Tu je problem. To se jednostavno izbeglo i nas je zateklo vreme raspada u potpunom rasulu - Krajina prazna. Šta mislite da je krajina imala 800 hiljada stanovnika?...

VIDEO: MOMČILO DIKLIĆ NA PROMOCIJA KNJIGE "NAROD BEZ ŠANSE" U SUBOTICI

dr diklic

Foto: subotica.info

INSTITUT ZA EVROPSKE STUDIJE SAJT, FB PROFIL
UDRUŽENJE SRBA IZ HRVATSKE "NIKOLA TESLA" FB GRUPA
NARODNA BIBLIOTEKA SAJTFB STRANA


APEL ZA NEDIN OPORAVAK I BOLJU BUDUĆNOST


PPNS/KG VODIČ

PPNS/RADION

Print Friendly and PDF

Komentara: 0

Dodaj komentar

Facebook komentari

Anketa

Da li ste protiv GMO u Srbiji?

Ostale ankete
https://ekologijakragujevac.rs/ https://www.facebook.com/stop.gmo.srbija/ https://www.facebook.com/groups/543555452379413/ https://www.facebook.com/PrviPrviNaSkali/ http://www.pmf.kg.ac.rs/botanicka_basta/index.html https://ckkg.org.rs/ http://vrabac.rs/ https://www.okvirzivota.org.rs/ http://www.pozoristezadecu.com/ https://joakimfest.rs/ http://www.conviviummusicum.com/sr/ https://www.ijfk.info/ http://www.nbkg.rs/index.html https://telok.org.rs/ https://aiesec.org.rs/lokalna-kancelarija-kragujevac/ https://www.facebook.com/profile.php?id=100064845214187 https://www.spdradnickikragujevac.com/ https://www.facebook.com/konamtrujedecu/ http://www.drustvosrpskihdomacina.org.rs/ https://www.facebook.com/PrviPrviNaSkali/ https://www.facebook.com/Pupinizacija-582808185210353/ https://sveoarheologiji.com/ https://prviprvinaskali.com/clanci/dren/ekologija/mali-vodeni-ekosistem-u-botanickoj-basti-realizovan-projekat-ug-svetli-horizonti.html http://www.pekgora.org/ http://fondacijarsum.org/ http://www.vfphysical.rs/ http://www.milutinstefanovic.com/ http://nevenaignjatovic.com/ http://www.ipsport.net/ http://marepannoniumgarden.blogspot.rs/-i-dupont.html http://www.epodzaci.org/ http://www.prvagimnazija.edu.rs/index.php/nastava/van-nastave/sopce https://www.pasarela.rs/o-nama/ http://zoran-spasojevic.blogspot.com/ http://www.audioifotoarhiv.com/ http://www.littlelighthouse.net/ http://kozmicbluesemisija.blogspot.com/ https://www.facebook.com/groups/ZoranModli https://www.facebook.com/stop.gmo.srbija https://prviprvinaskali.com/clanci/recju/autori-ppns/aleksandra-ninkovic-tasic/mihajlo-i-pupin-sa-pasnjaka-do-naucenjaka.html https://prviprvinaskali.com/clanci/slikom/glagoljanja/arcibald-rajs-o-budzaklijskoj-politici.html http://test.prviprvinaskali.com/strane/donacije-i-sponzorstva.html http://test.prviprvinaskali.com/strane/donacije-i-sponzorstva.html