Biblioteka: Promocija romana ’Burnout’ Andrije Matića

Biblioteka: Promocija romana ’Burnout’ Andrije Matića

Promocija romana "Burnout" Andrije Matića zakazana je u Narodnoj biblioteci "Vuk Karadžić" za četvrtak 24. septembar od 19 časova.

"Burnout" je briljantno napisan roman o sukobu nesnađenog pojedinca (univerzitetskog profesora) sa devastiranim svetom tranzicijske Srbije koji ga okružuje – to je kritika lošeg visokoškolskog obrazovanja, državnih i privatnih fakulteta podjednako. Od čega i kako je složena ova psihološka slagalica – govoriće se iz ugla izdavača, Tomislava Markovića i autora Andrije Matića, našeg Kragujevčnina i profesora engleskog jezika na Univerzitetu u Istambulu.

Andrija Matić je rođen 1978. godine u Kragujevcu. Doktorirao je englesku književnost na Filološkom fakultetu Univerziteta u Beogradu. Autor je zbirke priča "Muzej savremene umetnosti" (Stubovi kulture, 2010) i dva romana: "Šaht" (Stubovi kulture, 2009) i "Nestanak Zdenka Kuprešanina" (2006). Prozu je objavljivao u svim važnijim domaćim časopisima. Bavi se proučavanjem anglo-američke književnosti. Objavio je više radova iz ove oblasti, kao i studiju "T. S. Eliot: pesnik, kritičar, dramski pisac" (2007). Član je rok benda "Agon". Živi u Istanbulu.

Moderator je bibliotekar Tatjana Janković.

NARODNA BIBLIOTEKA SAJTFB STRANA


APEL ZA NEDIN OPORAVAK I BOLJU BUDUĆNOST


PPNS/KG VODIČ

PPNS/RADION

Print Friendly and PDF

Komentara: 0

Dodaj komentar

Facebook komentari