Biblioteka: Slava čitanju - Milan R. Simić

Biblioteka: Slava čitanju - Milan R. Simić

Zbornik radova "Slava čitanju" Milana R. Simića biće predstavljen u Narodnoj biblioteci u utorak 6. oktobra od 19 časova.

Autor piše prozu, drame, filozofeme, aforizme, kritiku i eseje. Nagrađivan je i prevođen pisac. U svojoj dosadašnjoj bibliografiji nudi tri romana ("Poricanje stvarnosti", "Ode mi da poludim" i "Beli svet konačno"), dve zbirke priča ("Nedovršena priča" i "Priručnik za buduće mučitelje i ubice"), četiri zbirke ogleda, dve zbirke filozofema, niz zbirki aforizama, dve radio drame... Njegove priče i aforizmi uvrštene su u više antologija u zemlji i inostranstvu. U svojoj vitrini čuva priznanja "Stevan Sremac" i "Milutin Uskoković", kao i drugu nagradu sa konkursu časopisa "Ulaznica" 2011.

Pored njegovih tekstova, u zborniku su eseji i kritički osvrti brojnih savremenih pisaca, pesnika, psihologa... o Simiću i njegovom delu pišu, između ostalih, Saša Hadži Tančić, Đorđe Pisarev, Dušan Vidaković, Milenko Pajić, Radovan Popović, Verica Tadić, Raško V. Jovanović, Sava Babić, Vitormir Teofilović, Radivoje Mikić, Žarko Trebješanin..., a sve njih (kao da) dopunjuje autor sam - aforizmima.

O zborniku će govoriti Dušan Stojković i autor, inače bibliotekar u biblioteci "Radoje Domanović" u Velikoj Plani.

Izdavač zbornika je Teatar "Vitomir Stefanović Vita" iz Velike Plane, u odbranu teze, kako je navedeno, da je provincijalizam stanje duha, a ne geografska odrednica.

NARODNA BIBLIOTEKA SAJTFB STRANA


APEL ZA NEDIN OPORAVAK I BOLJU BUDUĆNOST


PPNS/KG VODIČ

PPNS/RADION

Print Friendly and PDF

Komentara: 0

Dodaj komentar

Facebook komentari