Dve nagrade za Kragujevčane na festivalu pesnika za decu ’Bulka’

Dve nagrade za Kragujevčane na festivalu pesnika za decu ’Bulka’

Jovana Aksentijević (1999) osvojila je prvu, a Aleksandar Janjušević treću nagradu na jubilarnom 30. Međunarodnom festivalu pesnika za decu "Bulka", održanom prošle nedelje u Crvenki.


Dvoje kragujevačkih pisaca ostvarili su veliki uspeh u konkurenciji više od 150 pesama.

Mlada pesnikinja je nagrađena za pesmu "Kako je kamenje nekada raslo", a pesma iskusnog pisca je "Meteo-baba".

Jovana je postala jedan od najmlađih dobitnika ove prestižne nagrade u književnosti za decu. Aleksandar je ovu nagradu pridodao priznanju Crkvene opštine Crvenka na istom festivalu 2019. godine.

- Veoma sam srećna što sam bila deo festivalskog programa i što je upravo moja pesma proglašena najboljom na festivalu. Jedva čeka da njen rukopis dobije svoj finalni izgled, s obzirom da je nagrada za pobednika štampanje knjige pesama. Radujem se svojoj prvoj knjizi i svemu onome što ona sa sobom nosi, rekla je Jovana za portal PRVI PRVI NA SKALI.

Na dodeli nagrade Jovana je otkrila da je pesmu napisala po priči svog najboljeg druga, zato je pisana u muškom rodu. Naglasila je da će poseban pečat imati što je ovo knjiga koja je nastala zbog toga što je dobila nagradu.

Aleksandar je takođe preneo zadovoljstvo učešćem na festivalu i naglasio da je srećan što je Kragujevac bogatiji za još jedno značajno ime u svetu književnosti za decu.


Žiri festivala činili su Gordana Maletić i Branko Stevanović, pisci za decu, zajedno sa Majom Kljajić, profesorom srpskog jezika i književnosti.

Organizator festivala je Dom kulture u Crvenki, a pokrovitelj opština Kula.

Foto: Opština Kula STRANICA KOJA SE ČUJE - ZORAN MODLI
PRVI PRVI NA SKALI FB STRANATVITERINSTAGRAM 

PODRŽI PPNS!

Print Friendly and PDF

Komentara: 0

Dodaj komentar

Facebook komentari

Anketa

Da li ste protiv GMO u Srbiji?

Ostale ankete
https://www.facebook.com/stop.gmo.srbija/ https://ekologijakragujevac.rs/ https://www.facebook.com/groups/543555452379413/ https://www.facebook.com/PrviPrviNaSkali/ https://www.pmf.kg.ac.rs/ https://www.facebook.com/savez.slepihkragujevac http://www.pmf.kg.ac.rs/botanicka_basta/index.html https://ckkg.org.rs/ https://www.okvirzivota.org.rs/ http://vrabac.rs/ http://www.pozoristezadecu.com/ https://www.ijfk.info/ https://joakimfest.rs/ http://www.conviviummusicum.com/sr/ http://www.nbkg.rs/index.html https://telok.org.rs/ https://aiesec.org.rs/lokalna-kancelarija-kragujevac/ https://www.facebook.com/profile.php?id=100064845214187 https://www.spdradnickikragujevac.com/ https://www.facebook.com/konamtrujedecu/ http://www.drustvosrpskihdomacina.org.rs/ https://www.facebook.com/PrviPrviNaSkali/ https://www.facebook.com/Pupinizacija-582808185210353/ https://sveoarheologiji.com/ http://www.pekgora.org/ https://prviprvinaskali.com/clanci/dren/ekologija/mali-vodeni-ekosistem-u-botanickoj-basti-realizovan-projekat-ug-svetli-horizonti.html http://fondacijarsum.org/ http://www.milutinstefanovic.com/ http://www.vfphysical.rs/ http://nevenaignjatovic.com/ http://www.ipsport.net/ http://marepannoniumgarden.blogspot.rs/-i-dupont.html http://www.epodzaci.org/ http://www.prvagimnazija.edu.rs/index.php/nastava/van-nastave/sopce https://www.pasarela.rs/o-nama/ http://zoran-spasojevic.blogspot.com/ http://www.audioifotoarhiv.com/ http://www.littlelighthouse.net/ http://kozmicbluesemisija.blogspot.com/ https://www.facebook.com/groups/ZoranModli https://www.facebook.com/groups/131568206482/ https://www.facebook.com/stop.gmo.srbija https://prviprvinaskali.com/clanci/recju/autori-ppns/aleksandra-ninkovic-tasic/mihajlo-i-pupin-sa-pasnjaka-do-naucenjaka.html https://prviprvinaskali.com/clanci/slikom/glagoljanja/arcibald-rajs-o-budzaklijskoj-politici.html https://prviprvinaskali.com/clanci/podrska-ppns/podrzi-rad-ug-prvi-prvi-na-skali-donacijom-na-racun-1504516749.html