Fitnes i Metak za zlikovca na Drugom dočeku

Fitnes i Metak za zlikovca na Drugom dočeku

Kragujevački sastav Fitnes i Beograđani Metak za zlikovca nastupiće 1. januara u kragujevačkom Domu omladine, na događaju pod nazivom Drugi doček, u organizaciji Druge stvari i Doma omladine. Muziku pre i posle koncerata biraju CD Ministar i DJ Acid, a cena karte je u pretprodaji 300, a na ulazu 400 dinara, a početak je najavljen u 21 sat.

Kragujevački sastav Fitnes, of-projekat grupe Popečitelji, trio koji čine braća Saša, Goran i Aleksandar Furunović, ovih dana promoviše novi singl, pesmu "Ravnoteža". Singl je snimljen u kragujevačkom studiju "Trafika", spot potpisuje Saša Furunović, a novom pesmom grupa Fitnes najavljuje drugi album na kojem već uveliko rade.

"Sastav Fitnes je od samog nastanka uspeo da oblikuje jedinstveni izraz u odnosu na Popečitelje i ljudi to prepoznaju, uprkos tome što je u pitanju slična ekipa i instrumentalni rock. Osnova pesme "Ravnoteža" usnimljena je u trenutku nastajanja, na probi, i tema odiše upravo tom svežinom i neposrednošću“ , kazao je Saša Furunović povodom objavljivanja novog singla. Instrumentalni rock sastav Fitnes postoji od 2003. godine i predstavlja slobodnu adaptaciju muzičkih ideja braće Furunović. EP "Udarci i varnice" objavili su 2011. godine, a godinu dana kasnije izašao je i hvaljeni dugosvirajući album istog naziva.

Metak za zlikovca je beogradski instrumentalni sastav koji se autentičnim muzičkim izrazom - mešavinom fanka, roka i sirovog gitarskog zvuka, uz elemente džeza i afrobita, vrlo brzo izdvojio na beogradskoj alternativnoj sceni. Bend je koncertno aktivan od 2008, a osim mnogobrojnim nastupima u Srbiji, status jednog od najperspektivnijih bendova iz srpske prestonice Metak za zlikovca potvrdio je uspešnim gostovanjima u regionu (Austrija, Slovenija, Hrvatska...). Debi album „LiveŽUnderground“ 2010. objavljen od strane hrvatske izdavačke kuće „Slušaj Najglasnije“ i pokupio je odlične ocene kritike, da bi 2013. godine u izdanju „Balkanrock Records“ svetlost dana ugledalo drugo, stvaralački zrelije ostvarenje „Lagos Express“, koje karakterišu raznovrsniji zvuk i maštovitiji aranžmani, uz prepoznatljiv autorski pečat. Metak za zlikovca čine Ivan Simić (gitara i saksofon) Danilo Jovičić (truba), Milan Simić (bas gitara) i Aleksandar Dimitrijević.

FB DOGAĐAJ

Autor: D. J.
Izvor: danas.rs

FITNES - RAVNOTEŽA

METAK ZA ZLIKOVCA - ODA / LIVEFITNES FB STRANA
METAK ZA ZLIKOVCE FB STRANA, MY SPACE
DRUGA STVAR SAJT, FB STRANA/PROFIL 


PPNS/KG VODIČ

Print Friendly and PDF

Komentara: 0

Dodaj komentar

Facebook komentari