IV festival nauke ’Otključaj znanjem’

IV festival nauke ’Otključaj znanjem’

Četvrti festival nauke i umetnosti pod nazivom ’’Otključaj znanjem’’ u organizaciji Druge kragujevačke gimnazije uz podršku Erste banke, poslovnog udruženja Lokal pres i lokalne samouprave, biće otvoren u petak, 3. aprila u prostorijama Gimnazije.

Na dosadašnjim festivalima učestvovalo je preko 300 učenika sa svojim profesorima, a ove godine učešće su najavili kragujevački fakulteti, srednje i osnovne škole, sadašnji i bivši učenici ove gimnazije.

- Pravo je zadovoljstvo što će Kragujevčani imati priliku da u svom gradu prate festival nauke i umetnosti. U proteklom periodu uglavnom se suočavamo sa problemima, bar kada je obrazovanje u pitanju, ali održavanje festivala nauke i umetnosti predstavlja dobar primer u ovoj oblasti. Dodatno mi čini zadovoljstvo što je organizator festivala gimnazija čiji sam bivši učenik. Održavanje ovakvih manifestacija predstavlja priliku kada učenici i profesori ostvaruju drugačiju komunikaciju, manje zvaničnu jer kada se završi školovanje i dođe u neku drugu životnu dob shvatimo da težimo istom cilju - rekao je na konferenciji Boris Kovačević, član Gradskog veća za vanprivredne delatnosti.

Prema rečima profesora Zlatka Manojlovića ideja o pokretanju festivala rodila se pre četiri godine kada su profesori prirodnih nauka uvideli da se interesovanje učenika uglavnom usmerava prema društvenim naukama i da je organizovanje festivala pravi način za promociju nauke.

- Iz godine u godinu interesovanje učenika raste i festival je dobio i karakter umetničkog. Ove godine, u okviru festivala, biće otvorene izložbe na kojima će učenici pokazati svoje vannastavne aktivnosti, interesovanja i hobije pa će posetioci moći da vide stare fotoaparate i izložbu arhiva. Što se tiče prirodnih nauka biće interesantnih eksperimenata iz oblasti fizike i hemije - najavio je profesor Manojlović.

- Redovni časovi u školi nisu toliko zanimnjivi, dok festival nauci i lekcijama iz udžbenika pristupa na potpuno drugačiji, zanimljiviji način. Interesovanje učenika za učešće na festivalu je sve veće. Učenici nauci i učenju pristupaju na neposredniji, interesantniji način jer nauka je sve što nas okružuje - rekla je Jelena Riznić, učenica četvrtog razreda gimnazije.

Konferenciji za novinare pored profesora i đaka Druge kragujevačke gimnazije prisustvovao je Dragan Šimšić, direktor Erste banke, Snežana Milošević ispred poslovnog udruženja ’Lokal pres’.

Četvrti festival nauke i umetnosti "Otključaj znanjem" biće otvoren u 15 časova.

Izvor: kragujevac.rs 

Print Friendly and PDF

Komentara: 0

Dodaj komentar

Facebook komentari

Anketa

Da li ste protiv GMO u Srbiji?

Ostale ankete
https://www.facebook.com/stop.gmo.srbija/ https://ekologijakragujevac.rs/ https://www.facebook.com/groups/543555452379413/ https://www.facebook.com/PrviPrviNaSkali/ https://www.pmf.kg.ac.rs/ https://www.facebook.com/savez.slepihkragujevac http://www.pmf.kg.ac.rs/botanicka_basta/index.html https://ckkg.org.rs/ https://www.okvirzivota.org.rs/ http://vrabac.rs/ http://www.pozoristezadecu.com/ https://www.ijfk.info/ https://joakimfest.rs/ http://www.conviviummusicum.com/sr/ http://www.nbkg.rs/index.html https://telok.org.rs/ https://aiesec.org.rs/lokalna-kancelarija-kragujevac/ https://www.facebook.com/profile.php?id=100064845214187 https://www.spdradnickikragujevac.com/ https://www.facebook.com/konamtrujedecu/ http://www.drustvosrpskihdomacina.org.rs/ https://www.facebook.com/PrviPrviNaSkali/ https://www.facebook.com/Pupinizacija-582808185210353/ https://sveoarheologiji.com/ http://www.pekgora.org/ https://prviprvinaskali.com/clanci/dren/ekologija/mali-vodeni-ekosistem-u-botanickoj-basti-realizovan-projekat-ug-svetli-horizonti.html http://fondacijarsum.org/ http://www.milutinstefanovic.com/ http://www.vfphysical.rs/ http://nevenaignjatovic.com/ http://www.ipsport.net/ http://marepannoniumgarden.blogspot.rs/-i-dupont.html http://www.epodzaci.org/ http://www.prvagimnazija.edu.rs/index.php/nastava/van-nastave/sopce https://www.pasarela.rs/o-nama/ http://zoran-spasojevic.blogspot.com/ http://www.audioifotoarhiv.com/ http://www.littlelighthouse.net/ http://kozmicbluesemisija.blogspot.com/ https://www.facebook.com/groups/ZoranModli https://www.facebook.com/groups/131568206482/ https://www.facebook.com/stop.gmo.srbija https://prviprvinaskali.com/clanci/recju/autori-ppns/aleksandra-ninkovic-tasic/mihajlo-i-pupin-sa-pasnjaka-do-naucenjaka.html https://prviprvinaskali.com/clanci/slikom/glagoljanja/arcibald-rajs-o-budzaklijskoj-politici.html https://prviprvinaskali.com/clanci/podrska-ppns/podrzi-rad-ug-prvi-prvi-na-skali-donacijom-na-racun-1504516749.html