Jedan smo svet - Međunarodna foto-izložba u Lapovu

Jedan smo svet - Međunarodna foto-izložba u Lapovu

Međunarodna izložba "Jedan smo svet" biće otvorena u Kulturno-turističkom centru "Stefan Nemanja" u Lapovu u utorak 7. aprila u 19 časova. Radovi će biti izloženi do 17. aprila.

Ova izložba je okupila najbolje takmičarske fotografe sveta, preko 270 autora iz 58 zemalja sveta.

Bilo je zadato šest tema, od kojih su četiri digitalne: Jedan smo svet, Ukradeni trenuci, Život ulice i Priroda, a dve su na papiru: Slobodna - fotografije u boji i Slobodna - monohrom fotografije. Radovi se inače boduju za najviša fotografska zvanja.

Da je reč o izložbi najvišeg standarda svedoče patronati sedam najvećih i najmoćnijih fotografskih asocijacija na svetu čiji su uslovi vrlo zahtevni:

  • FIAP (Fédération Internationale de l’Art Photographique)
  • PSA (Photographic Society of America)
  • RPS (Royal Photographic Society - jedno od najstarijih na svetu, Kraljevsko fotografsko društvo iz Londona
  • UPI (United Photographers International)
  • ISF (Images sans frontiere)
  • IAAP (International Association of Art Photographers)
  • FSS (Foto-savez Srbije)

Propisani su i takvi detalji poput temperature u galeriji, udaljenosti sa koje se gledaju fotografije... Koliko ispunjenje svih postavljenih uslova može da bude teško i komplikovano svedoči i činjenica da je za njihovu realizaicju propisan period od minimum devet meseci.

Foto klub Kragujevac je sve uslove uspešno ispunio, a u red najozbiljnijih organizatora ovakvih izložbi se svrstao još prošle godine kada je sličnu izložbu organizovao u Kragujevcu. Katalog te izložbe proglašen je za jedan od najboljih prošle godine.

Jedan od najušpesnijih autora iz Srbije je Nikola Miljković iz Kragujevca koji je osvojio jednu zlatnu medalju i jednu traku.

POBEDNICI PO KATEGORIJAMA 

GALERIJA PPNS 

KATALOG LAPOVO 2015

FOTO KLUB KRAGUJEVAC SAJTFB PROFILTVITER

PPNS/KG VODIČ

Print Friendly and PDF

Komentara: 0

Dodaj komentar

Facebook komentari

Anketa

Da li ste protiv GMO u Srbiji?

Ostale ankete
https://www.facebook.com/stop.gmo.srbija/ https://ekologijakragujevac.rs/ https://www.facebook.com/groups/543555452379413/ https://www.facebook.com/PrviPrviNaSkali/ https://www.pmf.kg.ac.rs/ https://www.facebook.com/savez.slepihkragujevac http://www.pmf.kg.ac.rs/botanicka_basta/index.html https://ckkg.org.rs/ https://www.okvirzivota.org.rs/ http://vrabac.rs/ http://www.pozoristezadecu.com/ https://www.ijfk.info/ https://joakimfest.rs/ http://www.conviviummusicum.com/sr/ http://www.nbkg.rs/index.html https://telok.org.rs/ https://aiesec.org.rs/lokalna-kancelarija-kragujevac/ https://www.facebook.com/profile.php?id=100064845214187 https://www.spdradnickikragujevac.com/ https://www.facebook.com/konamtrujedecu/ http://www.drustvosrpskihdomacina.org.rs/ https://www.facebook.com/PrviPrviNaSkali/ https://www.facebook.com/Pupinizacija-582808185210353/ https://sveoarheologiji.com/ http://www.pekgora.org/ https://prviprvinaskali.com/clanci/dren/ekologija/mali-vodeni-ekosistem-u-botanickoj-basti-realizovan-projekat-ug-svetli-horizonti.html http://fondacijarsum.org/ http://www.milutinstefanovic.com/ http://www.vfphysical.rs/ http://nevenaignjatovic.com/ http://www.ipsport.net/ http://marepannoniumgarden.blogspot.rs/-i-dupont.html http://www.epodzaci.org/ http://www.prvagimnazija.edu.rs/index.php/nastava/van-nastave/sopce https://www.pasarela.rs/o-nama/ http://zoran-spasojevic.blogspot.com/ http://www.audioifotoarhiv.com/ http://www.littlelighthouse.net/ http://kozmicbluesemisija.blogspot.com/ https://www.facebook.com/groups/ZoranModli https://www.facebook.com/groups/131568206482/ https://www.facebook.com/stop.gmo.srbija https://prviprvinaskali.com/clanci/recju/autori-ppns/aleksandra-ninkovic-tasic/mihajlo-i-pupin-sa-pasnjaka-do-naucenjaka.html https://prviprvinaskali.com/clanci/slikom/glagoljanja/arcibald-rajs-o-budzaklijskoj-politici.html https://prviprvinaskali.com/clanci/podrska-ppns/podrzi-rad-ug-prvi-prvi-na-skali-donacijom-na-racun-1504516749.html