Klub ’Vidosav’: Predstavljanje romana ’Kuća sećanja i zaborava’ Filipa Davida

Klub ’Vidosav’: Predstavljanje romana ’Kuća sećanja i zaborava’ Filipa Davida

Klub "Vidosav" u Botunju i Narodna biblioteka "Vuk Karadžić" predstavljaju ovogodišnjeg dobitnika Ninove nagrade za roman godine "Kuća sećanja i zaborava" - Filipa Davida.

Na promociji u klubu "Vidosav", zakazanoj za subotu 9. maj od 20 časova, učestvuju: Vidosav Stevanović, Mirko Demić i autor. Odlomke iz romana čitaće glumica Marija Vasiljević.

Književnik Filip David (1940, Kragujevac) je dugogodišnji urednik Dramskog programa Televizije Beograd, jedan od osnivača "Nezavisnih pisaca", udruženja osnovanog 1989. godine u Sarajevu koje je okupljalo najznačajnije pisce iz svih delova bivše Jugoslavije i osnivač Beogradskog kruga (1990), udruženja nezavisnih intelektualaca.

Napisao je više TV drama, drama i filmskih scenarija. Objavio je tri knjige pripovedaka: "Bunar u tamnoj šumi", "Zapisi o stvarnom i nestvarnom" i "Princ vatre"; romane: "Hodočasnici neba i zemlje" i "San o ljubavi i smrti"; knjige eseja "Fragmenti iz mračnih vremena", "Jesmo li čudovišta" i "Svetovi u haosu". Zajedno sa Mirkom Kovačem objavio je "Knjigu pisama 1992-1995".

Pripovetke i roman su, između ostalih, dobile nagrade: nagradu za najboljeg mladog pisca, nagradu Udruženja pisaca "Milan Rakić", Bigzovu i Prosvetinu nagradu za najbolju knjigu godine, Andrićevu nagradu. Prevođen je na preko 10 svetskih jezika i uvršten u dvadesetak antologija širom sveta.

NARODNA BIBLIOTEKA SAJTFB STRANA 
KLUB VIDOSAV SAJT 


PPNS/KG VODIČ

PPNS/RADION

Print Friendly and PDF

Komentara: 0

Dodaj komentar

Facebook komentari