Knjaževsko-srpski teatаr: Kristofer Tomas Najt

Knjaževsko-srpski teatаr: Kristofer Tomas Najt

Predstava "Kristofer Tomas Najt", po tekstu Petra Mihalovića, u adaptaciji Tijane Grumić i režiji Juga Đorđevića, biće premijerno izvedena u Knjaževsko-srpskom teatru u utorak 16. maja od 20 časova.

U predstavi igraju: Miloš Krstović, Jasmina Dimitrijević, Milica Majstorović, Nadežda Jakovljević, Miloš Pantić, Avram Cvetković i Dragoslav Tanasković.

Scenografiju potpisuje Ana Kolbjanova, kostim Jelena Janjatović, dok je za komponovanje muzike bio zadužen Dragoslav Tanasković Trnda.

Pored premijernog izvođenja, publika će ovog meseca imati priliku da pogleda i dve reprize - 23. i 27. maja.

Слика може припадати 6 особа

Reč dramaturškinje

Živeti u svetu koji nam stalno nameće očekivanja, pravila ponašanja, u kom smo konstantno izloženi ogromnoj količini informacija, može biti preplavljujuće. Ljudi su socijalna bića, ali svima nam je nekad preko potrebna samoća. Međutim, da li je, u svetu koji poznajemo, uopšte moguće osamiti se? Da li je moguće izopštiti se iz društva, ne zavisiti ni od koga, izolovati se, nestati? Da li je moguće biti deo ovog života, a ne učestvovati u njemu? U svom novom tekstu, Petar Mihajlović problematizuje ideju osamljivanja kroz priču o Kristoferu Tomasu Najtu. Slikajući portret ovog čoveka kroz događaje koji se odigravaju u rasponu od čak 27 godina, autor se poigrava sa strukturom i formom time dajući priliku i svima nama koji smo stvarali ovu predstavu da se, u nečemu nalik na slaganje slagalice, zaigramo postavljajući ovu priču na scenu.

Tijana Grumić

Слика може припадати 4 особе и људи уче

Reč reditelja

Kada smo sada već davne 2019. godine Petar i ja pričali o mogućoj saradnji, svet je izgledao prilično drugačije. Onda je usledila dobro poznata pandemija, i svet se preko noći promenio i stavio u prvi plan neke teme kao što su, osamljivanje, izolacija, gubitak voljenih osoba itd. Komad „Christopher Thomas Knight“ se naslanja na sve te teme i produbljuje preispitivanje pojedinca da samoinicijativno izopšti sebe iz društva. Naslov može da vas zavede da pomislite da je ovo priča o jednom mladiću na severu Amerike koji je pobegao u šumu na 27 godina, ali uzevši je samo kao povod, Petar od te istinite priče stvara svoj jedinstveni scenski svet koji prevazilazi prostore lokalnog i odvodi nas na teren univerzalnog, emotivnog i ličnog.

Jug Đorđević

Слика може припадати 1 особа и харфа

Biografija pisca

Petar Mihajlović je rođen 1979. u Kragujevcu. Studirao medicinu, upisao treću godinu prava, a onda diplomirao dramaturgiju na FDU u Beogradu. Za tekst diplomske drame Samo ne u Švajcarsku dobio je nagradu „Slobodan Selenić“, a za dramu Radnička hronika Sterijinu nagradu na konkursu Sterijinog pozorja za originalni domaći dramski tekst. Do sada je po njegovim tekstovima realizovano šest pozorišnih predstava i preko petnaest radio-drama, radio-minijatura i kratkih igranih filmova. Kao scenarista potpisao je nekoliko TV serija i dugometražnih igranih filmova, a trenutno radi na realizaciji više televizijskih i filmskih projekata. Izdao je zbirku kratkih priča Serijski samoubica, roman Ništa, knjigu priča Niko i zbirku drama Trijumf smrti. Živi i radi u Beogradu sa stalnim zaposlenjem na poziciji scenariste animiranih filmova.

Слика може припадати 2 особе, виолина и гитара

Autor fotografija: Nenad Borisavljević
Dizajn plakata: Milena Vučković

REPERTOAR

KNJAŽEVSKO-SRPSKI TEATAR SAJTFB STRANATVITERINSTAGRAMJUTJUBSTRANICA KOJA SE ČUJE - ZORAN MODLI
PRVI PRVI NA SKALI FB STRANATVITERINSTAGRAM

PODRŽI PPNS!

Print Friendly and PDF

Komentara: 0

Dodaj komentar

Facebook komentari

Anketa

Da li ste protiv GMO u Srbiji?

Ostale ankete
https://www.facebook.com/stop.gmo.srbija/ https://ekologijakragujevac.rs/ https://www.facebook.com/groups/543555452379413/ https://www.facebook.com/PrviPrviNaSkali/ https://www.pmf.kg.ac.rs/ https://www.facebook.com/savez.slepihkragujevac http://www.pmf.kg.ac.rs/botanicka_basta/index.html https://ckkg.org.rs/ https://www.okvirzivota.org.rs/ http://vrabac.rs/ http://www.pozoristezadecu.com/ https://www.ijfk.info/ https://joakimfest.rs/ http://www.conviviummusicum.com/sr/ http://www.nbkg.rs/index.html https://telok.org.rs/ https://aiesec.org.rs/lokalna-kancelarija-kragujevac/ https://www.facebook.com/profile.php?id=100064845214187 https://www.spdradnickikragujevac.com/ https://www.facebook.com/konamtrujedecu/ http://www.drustvosrpskihdomacina.org.rs/ https://www.facebook.com/PrviPrviNaSkali/ https://www.facebook.com/Pupinizacija-582808185210353/ https://sveoarheologiji.com/ http://www.pekgora.org/ https://prviprvinaskali.com/clanci/dren/ekologija/mali-vodeni-ekosistem-u-botanickoj-basti-realizovan-projekat-ug-svetli-horizonti.html http://fondacijarsum.org/ http://www.milutinstefanovic.com/ http://www.vfphysical.rs/ http://nevenaignjatovic.com/ http://www.ipsport.net/ http://marepannoniumgarden.blogspot.rs/-i-dupont.html http://www.epodzaci.org/ http://www.prvagimnazija.edu.rs/index.php/nastava/van-nastave/sopce https://www.pasarela.rs/o-nama/ http://zoran-spasojevic.blogspot.com/ http://www.audioifotoarhiv.com/ http://www.littlelighthouse.net/ http://kozmicbluesemisija.blogspot.com/ https://www.facebook.com/groups/ZoranModli https://www.facebook.com/groups/131568206482/ https://www.facebook.com/stop.gmo.srbija https://prviprvinaskali.com/clanci/recju/autori-ppns/aleksandra-ninkovic-tasic/mihajlo-i-pupin-sa-pasnjaka-do-naucenjaka.html https://prviprvinaskali.com/clanci/slikom/glagoljanja/arcibald-rajs-o-budzaklijskoj-politici.html https://prviprvinaskali.com/clanci/podrska-ppns/podrzi-rad-ug-prvi-prvi-na-skali-donacijom-na-racun-1504516749.html