Koncert gitariste Miloša Janjića

Koncert gitariste Miloša Janjića

Koncert Miloša Janjića, jednog od vodećih predstavnika svoje generacije srpskih gitarista, biće održan u Svečanoj sali Prve kragujevačke gimnazije u petak 6. marta od 20 časova.

Janjić je diplomirao i magistrirao u klasi profesora Srđana Tošića na Fakultetu muzičke umetnosti u Beogradu.

Od 2004. do 2006. usavršavao se u renomiranoj klasi profesora Karla Marćionea na Konzervatorijumu Mastriht u Holandiji, a magistrirao je sa najvišim počastima. Tokom studija bio je stipendista vlade Srbije i Nufik Fondacije vlade Holandije.

Pohađao je master-klasove poznatih svetskih gitarista i kompozitora, kao što su: Džon Duarte (Engleska), Dušan Bogdanović (USA), Nikita Koškin (Rusija), Karl Marćione (Italija – Hollandija), Rolan Diens (Francuska), Zoran Dukić (Holandija), Pablo Markez (Argentina) i Tilman Hopstok (Nemačka).

Dobitnik je brojnih priznanja i nagrada na nacionalnim i međunarodnim takmičenjima, među kojima su najznačajnije:

  • Specijalna nagrada na XIX Concorsi Internazionali di Musica "Cita di Stresa" (Italija) 1995.
  • Specijalna nagrada na Republičkom takmičenju učenika muzičkih škola Srbije u Beogradu 1996.
  • Prva nagrada na Saveznom takmičenju muzičkih škola u Novom Sadu 1996.
  • Specijalna nagrada (100/100 poena) na 4. Međunarodnom takmičenju "Petar Konjović" u Beogradu 1996.
  • Oktobarske nagrade Grada Beograda za stvaralaštvo mladih za 1996.
  • Prva nagrada na 60 International Guitar Competition in Mottola (Italija) jula 1998.
  • Druga nagrada i nagrada publike na IV Concorso Internazionale di Interpretazione Chitaristica De Bonis – Cosenza (Italija), septembra 1998.
  • Prva nagrada na Festivalu International de Chitara Clasica – Sinaia (Rumanija), maj 2002.

Nastupao je kao solista u inostranstvu (Rumunija, Grčka, Italija, Holandija, Crna Gora), kao i u najznačajnijim koncertnim prostorima u Beogradu, Novom Sadu, Nišu, Kragujevcu, Leskovcu, Pančevu, Zrenjaninu, Vranju. Aktivan je i kao kamerni muzičar u različitim sastavima, a poslednjih godina najviše u triu gitara Amicus, sa kojim je ostvario veliki broj koncerata. Učestvovao je na međunarodnim festivalima gitare "Gitarart" u Beogradu, "Sinaia" u Rumuniji i "Nikšić Guitar Festival" u Crnoj Gori kao izvođač i član žirija. Često je nastupao u programima nacionalnih radio i TV-stanica.

Miloš Janjić se bavi pedagoškim radom kao vanredni profesor na Fakultetu umetnosti u Nišu.

Cena ulaznice za koncert u Gimnaziji je 200 dinara, a deo prihoda biće namenjen modernizaciji Muzičke škole "dr Miloje Milojević", organizatora ovog događaja.

FB DOGAĐAJ

I. ALBENIZ - CUBAI. ALBENIZ - SEVILLAMILOŠ JANJIĆ BLOG/JUTJUB
MUZIČKA ŠKOLA "DR MILOJE MILOJEVIĆ" SAJTFB STRANATVITER 


PPNS/KG VODIČ

Print Friendly and PDF

Komentara: 0

Dodaj komentar

Facebook komentari

Anketa

Da li ste protiv GMO u Srbiji?

Ostale ankete
https://www.facebook.com/stop.gmo.srbija/ https://ekologijakragujevac.rs/ https://www.facebook.com/groups/543555452379413/ https://www.facebook.com/PrviPrviNaSkali/ https://www.pmf.kg.ac.rs/ https://www.facebook.com/savez.slepihkragujevac http://www.pmf.kg.ac.rs/botanicka_basta/index.html https://ckkg.org.rs/ https://www.okvirzivota.org.rs/ http://vrabac.rs/ http://www.pozoristezadecu.com/ https://www.ijfk.info/ https://joakimfest.rs/ http://www.conviviummusicum.com/sr/ http://www.nbkg.rs/index.html https://telok.org.rs/ https://aiesec.org.rs/lokalna-kancelarija-kragujevac/ https://www.facebook.com/profile.php?id=100064845214187 https://www.spdradnickikragujevac.com/ https://www.facebook.com/konamtrujedecu/ http://www.drustvosrpskihdomacina.org.rs/ https://www.facebook.com/PrviPrviNaSkali/ https://www.facebook.com/Pupinizacija-582808185210353/ https://sveoarheologiji.com/ http://www.pekgora.org/ https://prviprvinaskali.com/clanci/dren/ekologija/mali-vodeni-ekosistem-u-botanickoj-basti-realizovan-projekat-ug-svetli-horizonti.html http://fondacijarsum.org/ http://www.milutinstefanovic.com/ http://www.vfphysical.rs/ http://nevenaignjatovic.com/ http://www.ipsport.net/ http://marepannoniumgarden.blogspot.rs/-i-dupont.html http://www.epodzaci.org/ http://www.prvagimnazija.edu.rs/index.php/nastava/van-nastave/sopce https://www.pasarela.rs/o-nama/ http://zoran-spasojevic.blogspot.com/ http://www.audioifotoarhiv.com/ http://www.littlelighthouse.net/ http://kozmicbluesemisija.blogspot.com/ https://www.facebook.com/groups/ZoranModli https://www.facebook.com/groups/131568206482/ https://www.facebook.com/stop.gmo.srbija https://prviprvinaskali.com/clanci/recju/autori-ppns/aleksandra-ninkovic-tasic/mihajlo-i-pupin-sa-pasnjaka-do-naucenjaka.html https://prviprvinaskali.com/clanci/slikom/glagoljanja/arcibald-rajs-o-budzaklijskoj-politici.html https://prviprvinaskali.com/clanci/podrska-ppns/podrzi-rad-ug-prvi-prvi-na-skali-donacijom-na-racun-1504516749.html