Koncert trija ’Mah’

Koncert trija ’Mah’

Trio "Mah" održaće koncert u Univerzitetskoj galeriji u utorak 31. marta od 19 časova.

Trio čine:

  • Ana Radoičić - flauta
  • Milica Pekmezović - klavir
  • Hristina Kovačević - oboa

Trio "Mah" osnovan je u oktobru 2014. godine. Kao mlad sastav nastupao je na koncertima u Artget galeriji i u kulturnom centru Čukarica, kao i na manifestaciji ’’Umrežavanje umetnika’’. Dobitnik je prve nagrade na međunarodnom takmičenju "Davorin Jenko’’ u Beoradu 2015. godine.

Ana Radoičić (Beograd, 1991.) je završila osnovnu muzičku školu "Vatroslav Lisinski" i srednju muzičku školu "Mokranjac" u Beogradu. Diplomirala je na Filološko-umetničkom fakultetu u klasi prof. Karolja Maročika, pod supervizijom prof. Janoša Balinta. Na četvrtoj godini studija proglašena je za najboljeg studenta na Odseku za flautu i harmoniku. Kao uspešan student dobitnik je stipendije fonda za mlade talente Dositeja.

Kao solista i član kamernih ansambala, dobitnik je mnogobrojnih nagrada na domaćim i međunarodnim takmičenjima. Učestvovala je na nastupima u Beogradu i Kragujevcu. Učesnik je festival Boljšoj (Mokra Gora, 2014). Od 2012. godine učestvuje u projektu Čarobna frula u Madlenianumu.

Milica Pekmezović (Beograd, 1994.) Osnovno i srednje muzičko obrazovanje stekla je u muzičkoj školi "Vatroslav Lisinski" u klasi profesorki Nataše Đurović i Dušice Radulović. Svoje obrazovanje nastavlja na Fakultetu muzičke umetnosti u Beogradu, u klasi profesorke Marije Djukić. Dobitnik je brojnih nagrada na školskim, republičkim i međunarodnim takmičenjima. Kao solista, član kamernih sastava i hora nastupala je u Kolarčevoj zadužbini, Domu vojske, SKC-u i Sava centru.

Hristina Kovačević (Kragujevac, 1991.) je završila osnovnu i srednju muzičku školu "dr Miloje Milojević" na odseku za obou u klasi prof. Nenada Marinkovića, prof. Katerine Krstić i prof. Milana Jankovića. Ostvarila je značajne uspehe na Međunarodnom i Republičkom takmičenju drvenih duvača. Osnovne akademske studije završila je na Akademiji umetnosti u Novom Sadu gde je diplomirala u klasi prof. Vladimira Puškaša. Kao član duvačkog kvinteta "Ligneus Coloris" nastupala je u okviru mnogih kulturnih manifestacija u Novom Sadu i Sarajevu. Nastupala je sa orkestrom Kamerata i Simfonijskim orkestrom Akademije umetnosti u Novom Sadu i sa Banjalučkom filharmonijom. Učestvovala je na Festivalu mladih umetnika u Bajrojtu u Nemačkoj. Trenutno je student diplomskih akademskih studija na Fakultetu muzičke umetnosti u Beogradu u klasi van. prof. Dragana Lazića.

mah

UNIVERZITET U KRAGUJEVCU SAJTFB PROFIL


PPNS/KG VODIČ

Print Friendly and PDF

Komentara: 0

Dodaj komentar

Facebook komentari

Anketa

Da li ste protiv GMO u Srbiji?

Ostale ankete
https://www.facebook.com/stop.gmo.srbija/ https://ekologijakragujevac.rs/ https://www.facebook.com/groups/543555452379413/ https://www.facebook.com/PrviPrviNaSkali/ https://www.pmf.kg.ac.rs/ https://www.facebook.com/savez.slepihkragujevac http://www.pmf.kg.ac.rs/botanicka_basta/index.html https://ckkg.org.rs/ https://www.okvirzivota.org.rs/ http://vrabac.rs/ http://www.pozoristezadecu.com/ https://www.ijfk.info/ https://joakimfest.rs/ http://www.conviviummusicum.com/sr/ http://www.nbkg.rs/index.html https://telok.org.rs/ https://aiesec.org.rs/lokalna-kancelarija-kragujevac/ https://www.facebook.com/profile.php?id=100064845214187 https://www.spdradnickikragujevac.com/ https://www.facebook.com/konamtrujedecu/ http://www.drustvosrpskihdomacina.org.rs/ https://www.facebook.com/PrviPrviNaSkali/ https://www.facebook.com/Pupinizacija-582808185210353/ https://sveoarheologiji.com/ http://www.pekgora.org/ https://prviprvinaskali.com/clanci/dren/ekologija/mali-vodeni-ekosistem-u-botanickoj-basti-realizovan-projekat-ug-svetli-horizonti.html http://fondacijarsum.org/ http://www.milutinstefanovic.com/ http://www.vfphysical.rs/ http://nevenaignjatovic.com/ http://www.ipsport.net/ http://marepannoniumgarden.blogspot.rs/-i-dupont.html http://www.epodzaci.org/ http://www.prvagimnazija.edu.rs/index.php/nastava/van-nastave/sopce https://www.pasarela.rs/o-nama/ http://zoran-spasojevic.blogspot.com/ http://www.audioifotoarhiv.com/ http://www.littlelighthouse.net/ http://kozmicbluesemisija.blogspot.com/ https://www.facebook.com/groups/ZoranModli https://www.facebook.com/groups/131568206482/ https://www.facebook.com/stop.gmo.srbija https://prviprvinaskali.com/clanci/recju/autori-ppns/aleksandra-ninkovic-tasic/mihajlo-i-pupin-sa-pasnjaka-do-naucenjaka.html https://prviprvinaskali.com/clanci/slikom/glagoljanja/arcibald-rajs-o-budzaklijskoj-politici.html https://prviprvinaskali.com/clanci/podrska-ppns/podrzi-rad-ug-prvi-prvi-na-skali-donacijom-na-racun-1504516749.html