Kutija šibica SKC: Kineski sindrom

Kutija šibica SKC: Kineski sindrom

Film "Kineski sindrom" biće prikazan u Kutija šibica Studentskog kulturnog centra u petak 4. septembra od 19 časova, u okviru ciklusa "Politički film". Ulaz je besplatan.

Džejms Bridžis je režiser ovog američkog ostvarenja iz 1979. godine u trajanju od 122 minuta. Glavne uloge tumače: Džejn Fonda, Džek Lemon i Majkl Daglas.

TV reporterka i kamerman otkrivaju sigurnosne propuste u nuklearnoj elektrani. Ovi propusti nastali su zbog želje korporacije da uštedi na svemu mogućem. Konkretno, uštedeli su na kontroli kvaliteta pri izgradnji nuklearne elektrane. Ta ušteda mogla bi da košta stotine hiljada ljudskih života i oni će naravno uraditi sve da zataškaju i sakriju od javnosti sve incidente. Film je premijerno prikazan samo 12 dana pre nuklearne havarije na ostrvu Tri milje u Pensilvaniji (SAD), kada je došlo do situacije slične ovoj, a koja je za posledicu imala najgori nuklearni incident u SAD i jedan od deset najtežih ikada u svetu. "Kineski sindrom" je termin korišćen sedamdesetih za situaciju kada usled havarije na nuklearnom reaktoru dođe do stapanja radioaktivnog goriva u jednu užarenu nuklearnu kuglu koja bi bila tokoliko vrela da bi otopila beton i mogla da nastavi da propada kroz zemlju i pri tome "otopi sve pred sobom sve do Kine".

STUDENTSKI KULTURNI CENTAR SAJT, FB PROFIL/STRANATVITER 


APEL ZA NEDIN OPORAVAK I BOLJU BUDUĆNOST


PPNS/KG VODIČ

PPNS/RADION

Print Friendly and PDF

Komentara: 0

Dodaj komentar

Facebook komentari

Anketa

Da li ste protiv GMO u Srbiji?

Ostale ankete
https://www.facebook.com/stop.gmo.srbija/ https://ekologijakragujevac.rs/ https://www.facebook.com/groups/543555452379413/ https://www.facebook.com/PrviPrviNaSkali/ https://www.pmf.kg.ac.rs/ https://www.facebook.com/savez.slepihkragujevac http://www.pmf.kg.ac.rs/botanicka_basta/index.html https://ckkg.org.rs/ https://www.okvirzivota.org.rs/ http://vrabac.rs/ http://www.pozoristezadecu.com/ https://www.ijfk.info/ https://joakimfest.rs/ http://www.conviviummusicum.com/sr/ http://www.nbkg.rs/index.html https://telok.org.rs/ https://aiesec.org.rs/lokalna-kancelarija-kragujevac/ https://www.facebook.com/profile.php?id=100064845214187 https://www.spdradnickikragujevac.com/ https://www.facebook.com/konamtrujedecu/ http://www.drustvosrpskihdomacina.org.rs/ https://www.facebook.com/PrviPrviNaSkali/ https://www.facebook.com/Pupinizacija-582808185210353/ https://sveoarheologiji.com/ http://www.pekgora.org/ https://prviprvinaskali.com/clanci/dren/ekologija/mali-vodeni-ekosistem-u-botanickoj-basti-realizovan-projekat-ug-svetli-horizonti.html http://fondacijarsum.org/ http://www.milutinstefanovic.com/ http://www.vfphysical.rs/ http://nevenaignjatovic.com/ http://www.ipsport.net/ http://marepannoniumgarden.blogspot.rs/-i-dupont.html http://www.epodzaci.org/ http://www.prvagimnazija.edu.rs/index.php/nastava/van-nastave/sopce https://www.pasarela.rs/o-nama/ http://zoran-spasojevic.blogspot.com/ http://www.audioifotoarhiv.com/ http://www.littlelighthouse.net/ http://kozmicbluesemisija.blogspot.com/ https://www.facebook.com/groups/ZoranModli https://www.facebook.com/groups/131568206482/ https://www.facebook.com/stop.gmo.srbija https://prviprvinaskali.com/clanci/recju/autori-ppns/aleksandra-ninkovic-tasic/mihajlo-i-pupin-sa-pasnjaka-do-naucenjaka.html https://prviprvinaskali.com/clanci/slikom/glagoljanja/arcibald-rajs-o-budzaklijskoj-politici.html https://prviprvinaskali.com/clanci/podrska-ppns/podrzi-rad-ug-prvi-prvi-na-skali-donacijom-na-racun-1504516749.html