Mostovi Balkana: Izložba crteža Jelene Kitić

Mostovi Balkana: Izložba crteža Jelene Kitić

Izložba crteža Jelene Kitić biće otvorena u Gradskoj galeriji "Mostovi Balkana" u četvrtak 25. februara u 19 časova. Izložba će trajati do 15. marta.

Jelena Kitić je rođena 1975. godine u Nišu. Diplomirala je na Fakultetu likovnih umetnosti u Beogradu 2000. godine na slikarskom odseku u klasi profesora Jovana Sivačkog. Magistrirala je na Fakultetu likovnih umetnosti u Beogradu 2006. godine na slikarskom odseku u klasi profesora Dragana Jovanovića. Upisala je doktorske studije na Fakultetu likovnih umetnosti u Beogradu 2013. godine. Ostvarila je osam samostalnih izložbi i učestvovala na oko 40 kolektivnih izložbi u zemlji i inostranstvu. Docent je za užu umetničku oblast - umetnički predmet Crtanje na Departmanu za likovne umetnosti Fakulteta umetnosti u Nišu.

* * * 

Ogled

Ovaj ogled je opredmećenje i, na izvestan način, dokumentovanje jednog bogotražiteljskog poduhvata.
Bavi se pitanjem "netelesnog" identiteta čoveka i mogućnošću kvalitativnog preobražaja tela, tj. nepropadljivošću.

U stvari, on je traganje za nepromenljivim i netruležnim u čoveku, za likom čoveka i time šta on podrazumeva.

Takođe je i traganje za pojmom savršenstva i/ili normalnosti.

On se bavi pitanjima smisla, naznačenja, mere i čovekovog izbora ili oscilovanja (kolebanja) ljudskog duha od ništavila do oboženja, odnosno pitanjem poistovećivanja.

Mogao bi da predstavlja proveru ideje o preoblikovanju, preuređenju materije (tvari) uz uzimanje u obzir obe ekstremne mogućnosti njenog postojanja koju sloboda tvari podrazumeva: ka Bogu i od Boga - Logos ili ništavilo - transcendenciju ili dno egzistencije.

U najopštijem smislu, moglo bi da se kaže da se ovaj ogled bavi neizrecivim i proverom mogućnosti da se ono pronađe i pokaže.

Ili:

Sv. Antonije: "Šta je smisao svega ovoga?"
Demon: "Nema smisla!"
Bog: "Bogovi ste!" 

ppns - modli

MOSTOVI BALKANA SAJTFB STRANA


PPNS/KG VODIČ

PPNS/RADION

Print Friendly and PDF

Komentara: 0

Dodaj komentar

Facebook komentari

Anketa

Da li ste protiv GMO u Srbiji?

Ostale ankete
https://www.facebook.com/stop.gmo.srbija/ https://ekologijakragujevac.rs/ https://www.facebook.com/groups/543555452379413/ https://www.facebook.com/PrviPrviNaSkali/ https://www.pmf.kg.ac.rs/ https://www.facebook.com/savez.slepihkragujevac http://www.pmf.kg.ac.rs/botanicka_basta/index.html https://ckkg.org.rs/ https://www.okvirzivota.org.rs/ http://vrabac.rs/ http://www.pozoristezadecu.com/ https://www.ijfk.info/ https://joakimfest.rs/ http://www.conviviummusicum.com/sr/ http://www.nbkg.rs/index.html https://telok.org.rs/ https://aiesec.org.rs/lokalna-kancelarija-kragujevac/ https://www.facebook.com/profile.php?id=100064845214187 https://www.spdradnickikragujevac.com/ https://www.facebook.com/konamtrujedecu/ http://www.drustvosrpskihdomacina.org.rs/ https://www.facebook.com/PrviPrviNaSkali/ https://www.facebook.com/Pupinizacija-582808185210353/ https://sveoarheologiji.com/ http://www.pekgora.org/ https://prviprvinaskali.com/clanci/dren/ekologija/mali-vodeni-ekosistem-u-botanickoj-basti-realizovan-projekat-ug-svetli-horizonti.html http://fondacijarsum.org/ http://www.milutinstefanovic.com/ http://www.vfphysical.rs/ http://nevenaignjatovic.com/ http://www.ipsport.net/ http://marepannoniumgarden.blogspot.rs/-i-dupont.html http://www.epodzaci.org/ http://www.prvagimnazija.edu.rs/index.php/nastava/van-nastave/sopce https://www.pasarela.rs/o-nama/ http://zoran-spasojevic.blogspot.com/ http://www.audioifotoarhiv.com/ http://www.littlelighthouse.net/ http://kozmicbluesemisija.blogspot.com/ https://www.facebook.com/groups/ZoranModli https://www.facebook.com/groups/131568206482/ https://www.facebook.com/stop.gmo.srbija https://prviprvinaskali.com/clanci/recju/autori-ppns/aleksandra-ninkovic-tasic/mihajlo-i-pupin-sa-pasnjaka-do-naucenjaka.html https://prviprvinaskali.com/clanci/slikom/glagoljanja/arcibald-rajs-o-budzaklijskoj-politici.html https://prviprvinaskali.com/clanci/podrska-ppns/podrzi-rad-ug-prvi-prvi-na-skali-donacijom-na-racun-1504516749.html