Mostovi Balkana: Izložba slika ’Dokučaji svemira’ Zdravka Vučinić

Mostovi Balkana: Izložba slika ’Dokučaji svemira’ Zdravka Vučinić

Izložba slika "Dokučaji svemira" Zdravka Vučinića biće otvorena u galeriji Mostovi balkana u četvrtak 30. aprila u 19 časova. Izložbu će otvoriti istoričar umetnosti, likovni kritičar Nikola Kusovac.

Zdravka Vučinića je rođen 1943. u Gostilovini kod Mojkovca u Crnoj Gori. Završio srednju Umjetničku školu u Herceg Novom, kod slikara Vojislava Stanića, potom Filozofski fakultet – grupa za Istoriju umetnosti u Beogradu, kod profesora Lazara Trifunovića. Radni vek proveo kao kustos i direktor Prodajne galerije Beograd.

Objavio veliki broj prikaza, studija iz oblasti likovne i primenjene umetnosti, predgovora za kataloge kao i nekoliko novinskih feljtona. Napisao nekoliko knjiga-monografija. Bio je saradnik u raznim novinama i časopisima.

Ustanovio i organizovao brojne samostalne i zajedničke manifestacije, uz to je priredio preko dvadeset monografskih izložbi, uz odgovarajuće studije.

Više puta je izlagao samostalno i učestvovao na brojnim zajedničkim smotrama u zemlji i inostranstvu.

Član je ULUPUDS-a, Udruženja likovnih kritičara Srbije i međunarodnog udruženja AICA.

Dobitnik godišnje nagrade ULUPUDS-a. Od Skupštine Udruženja likovnih primenjenih umetnika i dizajnera Srbije, dobio nagradu za Životno delo.

Živi i radi u Beogradu.

GALERIJA PPNS 

MOSTOVI BALKANA SAJTFB STRANA

PPNS/KG VODIČ

PPNS/RADION

Print Friendly and PDF

Komentara: 0

Dodaj komentar

Facebook komentari