Mostovi Balkana: Izložba slika Mile Pralice

Mostovi Balkana: Izložba slika Mile Pralice

Izložba slika "Nepoosredno pre mojih misli" Mile Pralice biće otvorena u četvrtak 4. juna u 19 časova u Galeriji "Mostovi Balkana" i trajaće do 16. juna.

Izloženo je pet platna dimenzija 110x150cm, i dva platna dimenzija 120x150cm, u tehnici ulje i pastel na platnu, nastali u periodu 2013-2015. godina.

Mila Pralica je rođena 1978. godine u Beogradu. Studije arhitekture završila je 2006. godine. Ubrzo nakog početka studija započinje studiranje slikarstva u ateljeu profesora Zdravka Vajagića u Beogradu i od tog perioda svoj dominantni fokus stvaranja okreće ka slikarstvu. Učesnik je više grupnih izložbi. Živi i radi u Beogradu.

pralica 2

- "Neposredno pre mojih misli" je ciklus slika koji je započet 2013. godine. Ciklus sadrži sedam platna velikih formata. Moj slikarski postupak je postupak istraživanja odnosa svesti i materije. Slika je proizvod stvaranja mene sa mojim unutrašnjim svetom. Kao intuitivan i spontan proces, slika se promišlja i sama gradi i tim postupkom stvaranja, slika postaje delo ne samo kao objekat nego kao i iskustvo. Ciklus je inspirisan pesmom "Just before my thoughts" - Sound of Lucrecia ("4 women no cry" Vol.3, Monika Enterprise 2008). Mila Pralica 

pralica 1

MOSTOVI BALKANA SAJTFB STRANA


PPNS/KG VODIČ

PPNS/RADION

Print Friendly and PDF

Komentara: 0

Dodaj komentar

Facebook komentari