Narodni muzej: Foto-izložba Gardner-Durand

Narodni muzej: Foto-izložba Gardner-Durand

Izložba fotografija Eli Gardner i Oskara Duranda biće otvorena u Galeriji Narodnog muzeja u subotu 30. maja u 20 časova, u okviru petog festivala umetničke fotografije "Fotorama fest".

Uzložba će biti otvorena do 31. avgusta 2015. godine

Gardner je foto i video-reporter čija je strast istraživanje problema društva i okoline. Sa još dvoje kolega trenutno radi na svom prvom dokumentarcu o peruanskim tradicionalnim borbama sa bikovima i kondorima. Dokumentarac finansira Kikstarter kampanja i očekuje se da će biti objavljen krajem 2015. godine.

Razočarana kvalitetom i nedostatkom reportaže o Latinoamerici, Eli je u julu 2014. suosnovala "Every Day Latin America". Cilj ove Instagram zajednice je da pruži novi i verodostojniji pogled svakodnevnog života u Latinoamerici kroz fotoreportažu mobilnim telefonima.

Ranije je fotografisala za novine i magazine, a bila je i multimedijiski urednik St Louis Post-Dispatch-a za koji je priredila nekoliko multimedijskih projekata, a i obučavala je zaposlene da pripovedaju i uređuju. "Javljanje na dužnost" dobilo je nacionalno priznanje, kao i regionalnu nagradu Emi.Takođe, dok je radila za St Louis Post-Dispatch, vodila je studentske ekspedicije "Nacionalne geografije" u London, Bar Harbor i Ekvador kao i kurseve multimedijalne produkcije i fotoreportaže na Vebster univerzitetu.

Njene radove objavljuju neprofitne organizacije kao što su PRI’s The World, The New York Times, National Geographic Traveler, Pro Mujer, Chemonics International, Center for International Forestry Research, Nature and the U.S. Forest Service.

Diplomirala je žurnalistiku sa počastima na Univerzitetu Misuri, i trenutno živi u Istanbulu.

Oskar Durand je peruanski fotoreporter koga zanimaju problemi društva i okoline, i koji živi u Istanbulu. Durand je slučajno otkrio da ga interesuje vizuelno pripovedanje dok je studirao industrijski inženjering u Limi, prestonici Perua. Zatim se preselio u SAD gde je počeo da radi kao honorarni fotoreporter.

Durand je diplomirao foto-novinarstvo na ročesterskom tehnološkom institutu u Njujorku.
Od 2010. do 2014. godine živeo je u Limi, prestonici Perua. U tom periodu, suosnovao je "Inti Media", pripovedačku multimedijsku zajednicu, kao i Every Day Latin America, Instagram zajednicu sa ciljem da što verodostojnije prikaže taj region. Takođe radi i na dokumentarcu "Yawar Fiesta", o peruanskim tradicionalnim borbama sa bikovima i kondorima. Dokumentarac je uspešno finansiran uz pomoć Kikstartera.

Durand fotografiše i snima za magazine, novine i humanitarne organizacije. Među mnogima koji objavljuju njegove fotografije su i GlobalPost, The New York Times, Catholic News Service, PRI ’s The World, Maclean’s, National Geographic Traveler, Glamour Magazine, Greenpeace, Shared Interest, Blue Legacy, Yahoo Noticias!.

NARODNI MUZEJ: SAJTFB STRANA  


PPNS/KG VODIČ

PPNS/RADION

Print Friendly and PDF

Komentara: 0

Dodaj komentar

Facebook komentari

Anketa

Da li ste protiv GMO u Srbiji?

Ostale ankete
https://www.facebook.com/stop.gmo.srbija/ https://ekologijakragujevac.rs/ https://www.facebook.com/groups/543555452379413/ https://www.facebook.com/PrviPrviNaSkali/ https://www.pmf.kg.ac.rs/ https://www.facebook.com/savez.slepihkragujevac http://www.pmf.kg.ac.rs/botanicka_basta/index.html https://ckkg.org.rs/ https://www.okvirzivota.org.rs/ http://vrabac.rs/ http://www.pozoristezadecu.com/ https://www.ijfk.info/ https://joakimfest.rs/ http://www.conviviummusicum.com/sr/ http://www.nbkg.rs/index.html https://telok.org.rs/ https://aiesec.org.rs/lokalna-kancelarija-kragujevac/ https://www.facebook.com/profile.php?id=100064845214187 https://www.spdradnickikragujevac.com/ https://www.facebook.com/konamtrujedecu/ http://www.drustvosrpskihdomacina.org.rs/ https://www.facebook.com/PrviPrviNaSkali/ https://www.facebook.com/Pupinizacija-582808185210353/ https://sveoarheologiji.com/ http://www.pekgora.org/ https://prviprvinaskali.com/clanci/dren/ekologija/mali-vodeni-ekosistem-u-botanickoj-basti-realizovan-projekat-ug-svetli-horizonti.html http://fondacijarsum.org/ http://www.milutinstefanovic.com/ http://www.vfphysical.rs/ http://nevenaignjatovic.com/ http://www.ipsport.net/ http://marepannoniumgarden.blogspot.rs/-i-dupont.html http://www.epodzaci.org/ http://www.prvagimnazija.edu.rs/index.php/nastava/van-nastave/sopce https://www.pasarela.rs/o-nama/ http://zoran-spasojevic.blogspot.com/ http://www.audioifotoarhiv.com/ http://www.littlelighthouse.net/ http://kozmicbluesemisija.blogspot.com/ https://www.facebook.com/groups/ZoranModli https://www.facebook.com/groups/131568206482/ https://www.facebook.com/stop.gmo.srbija https://prviprvinaskali.com/clanci/recju/autori-ppns/aleksandra-ninkovic-tasic/mihajlo-i-pupin-sa-pasnjaka-do-naucenjaka.html https://prviprvinaskali.com/clanci/slikom/glagoljanja/arcibald-rajs-o-budzaklijskoj-politici.html https://prviprvinaskali.com/clanci/podrska-ppns/podrzi-rad-ug-prvi-prvi-na-skali-donacijom-na-racun-1504516749.html