Nikola Dašić: Veliki školski čas počeće u 11 časova, trajaće 45 minuta

Nikola Dašić: Veliki školski čas počeće u 11 časova, trajaće 45 minuta

Iako su pojedine ustanove kulture, poput "Koraka", oglasile izmenjeni termin održavanja Velikog školskog časa - 10 časova i 30 minuta (to i potvrdile odgovorom na naše pitanje), ostaje na snazi početna najava ovog događaja - subota 21. oktobar od 11 časova. Uz to, Veliki školski čas trajaće kao i uvek - 45 minuta.

Ova, jedina ispravna odluka, potvrđena je na Instagram-profilu gradonačelnika Kragujevca u ostavci Nikole Dašića. On je objavio video-izjavu datu Radio-televiziji Kragujevac, uz prateći tekst koji prenosimo u celini.

"Zloupotreba Šumarica i Velikog školskog časa na bilo koji način je nedopustiva. Kragujevački oktobar je najveća tragedija u istoriji čovečanstva i nije mi jasno ko sebi daje za pravo da širi informaciju o skraćivanju Velikog školskog časa.

Veliki školski čas je tradicionalna antiratna manifestacija posvećena civilnim žrtvama fašističkih okupatora, koji su tog dana streljali i 300 đaka Muške gimnazije. Veliki školski čas je opomena, ali i poziv na mir i toleranciju. Važan način negovanja kulture sećanja kroz umetničku manifestaciju, jednu od najstarijih te vrste u zemlji. Upravo tom manifestacijom koja svake godine traje 45 minuta kragujevačka tragedija je prepoznata u celom svetu kao simbol stradanja nevinih, sa porukom da se ne zaboravi i nikada ne ponovi.

Pozivam sugrađane da se 21. oktobra okupimo na Liturgiji u što većem broju, a potom i na Molebanu i Velikom školskom času u 11 sati, da pokažemo celom svetu, kao i svake godine do sada, da Kragujevac u oktobru tuguje".

Na ovogodišnjem Velikom školskom času, kraj Spomenika streljanim đacima i profesorima, biće izvedena poema "Šum, Šumarice", po tekstu Darka Cvijetića, u režiji Marka Misirače.

IZ ARHIVE PPNS GOSTOPRIMNICA (RADIO ZLATOUSTI) – INICIJATIVA: SAČUVAJMO TERMIN I TRAJANJE VELIKOG ŠKOLSKOG ČASA!

Gostoprimnica (Radio Zlatousti) – Inicijativa: Sačuvajmo termin i trajanje Velikog školskog časa!
ARHIVA PPNS KRAGUJEVAČKI OKTOBAR
VELIKI ŠKOLSKI ČAS

Veliki školski časSTRANICA KOJA SE ČUJE
 - ZORAN MODLI

PRVI PRVI NA SKALI FB STRANATVITERINSTAGRAM 

PODRŽI PPNS!

Print Friendly and PDF

Komentara: 0

Dodaj komentar

Facebook komentari

Anketa

Da li ste protiv GMO u Srbiji?

Ostale ankete
https://www.facebook.com/stop.gmo.srbija/ https://ekologijakragujevac.rs/ https://www.facebook.com/groups/543555452379413/ https://www.facebook.com/PrviPrviNaSkali/ https://www.pmf.kg.ac.rs/ https://www.facebook.com/savez.slepihkragujevac http://www.pmf.kg.ac.rs/botanicka_basta/index.html https://ckkg.org.rs/ https://www.okvirzivota.org.rs/ http://vrabac.rs/ http://www.pozoristezadecu.com/ https://www.ijfk.info/ https://joakimfest.rs/ http://www.conviviummusicum.com/sr/ http://www.nbkg.rs/index.html https://telok.org.rs/ https://aiesec.org.rs/lokalna-kancelarija-kragujevac/ https://www.facebook.com/profile.php?id=100064845214187 https://www.spdradnickikragujevac.com/ https://www.facebook.com/konamtrujedecu/ http://www.drustvosrpskihdomacina.org.rs/ https://www.facebook.com/PrviPrviNaSkali/ https://www.facebook.com/Pupinizacija-582808185210353/ https://sveoarheologiji.com/ http://www.pekgora.org/ https://prviprvinaskali.com/clanci/dren/ekologija/mali-vodeni-ekosistem-u-botanickoj-basti-realizovan-projekat-ug-svetli-horizonti.html http://fondacijarsum.org/ http://www.milutinstefanovic.com/ http://www.vfphysical.rs/ http://nevenaignjatovic.com/ http://www.ipsport.net/ http://marepannoniumgarden.blogspot.rs/-i-dupont.html http://www.epodzaci.org/ http://www.prvagimnazija.edu.rs/index.php/nastava/van-nastave/sopce https://www.pasarela.rs/o-nama/ http://zoran-spasojevic.blogspot.com/ http://www.audioifotoarhiv.com/ http://www.littlelighthouse.net/ http://kozmicbluesemisija.blogspot.com/ https://www.facebook.com/groups/ZoranModli https://www.facebook.com/groups/131568206482/ https://www.facebook.com/stop.gmo.srbija https://prviprvinaskali.com/clanci/recju/autori-ppns/aleksandra-ninkovic-tasic/mihajlo-i-pupin-sa-pasnjaka-do-naucenjaka.html https://prviprvinaskali.com/clanci/slikom/glagoljanja/arcibald-rajs-o-budzaklijskoj-politici.html https://prviprvinaskali.com/clanci/podrska-ppns/podrzi-rad-ug-prvi-prvi-na-skali-donacijom-na-racun-1504516749.html