Osmi Internacionalni festival kamerne muzike Convivium Musicum

Osmi Internacionalni festival kamerne muzike Convivium Musicum

Osmi Internacionalni festival kamerne muzike Convivium Musicum održaće se u Svečanoj sali Prve kragujevačke gimnazije od 20. do 23. septembra, sa početkom u 20 časova. Ove godine, Festival se pored standardno kvalitetnog programa može pohvaliti i statusom stalne manifestacije od značaja za grad Kragujevac.

Program koji će biti predstavljen publici biran je pažljivo i u skladu sa već tradicionalnim ciljevima i standardima koje su organizatori postavili. Zanimljive forme ansambala, sazvučja instrumenata i muzika koja će po prvi put ispuniti lokalnu koncertnu salu, izvanredni muzičari i nove domaće izvođačke nade obeležiće i osmo izdanje, saopštavaju organizatori.

Festival će otvoriti i zatvoriti nastupi Festivalskih ansambala Convivium Musicum. Šest izvođača, iz Portugalije, Litvanije i Srbije, koji će prvi put nastupati zajedno u formama kvarteta, kvinteta i seksteta, predstaviće publici vrhunska dela kamerne muzike koja do sada nisu izvođena na kragujevačkoj sceni.

Ovogodišnje izdanje se može pohvaliti još jednom premijerom koju će prirediti gosti iz Nemačke i koja će se dogoditi na drugom koncertu. Kragujevačka publika će prvi put imati priliku da čuje ansambl u formi kvarteta gitara, kao i četiri izuzetna umetnika koji čine Kelnski gitarski kvartet. Među stalnim ciljevima manifestacije je i predstavljanje i promovisanje domaćih umetnika i kamernih ansambala, pa je jedan od koncerata posvećen upravo domaćim mladim umetnicima koji će nastupiti na trećoj večeri.

Na programu Osmog Internacionalnog festivala kamerne muzike Convivium Musicum su:

Ponedeljak 20. septembar
Festivalski ansambli CONVIVIUM MUSICUM
Klarinetski kvintet i klavirski sekstet
(Portugalija, Litvanija, Srbija)

Utorak 21. septembar
KELNSKI GITARSKI KVARTET
(Nemačka)

Sreda 22. septembar
BEOGRADSKI TRIO
(Srbija)

Četvrtak 23. septembar
Festivalski ansambli CONVIVIUM MUSICUM
Klavirski kvartet i klavirski kvintet
(Litvanija, Srbija)

Organizacioni tim manifestacije je uveren da će celokupni program ovogodišnjeg Festivala zadovoljiti ukus domaće publike i da će nastupi vrsnih umetnika, slušanje izvanrednih dela kamerne muzike i veliki broj premijera u raznim oblicima doneti pravi muzički užitak svima koji posete koncerte.

Grad Kragujevac doprineo je u značajnoj meri realizaciji ove manifestacije obezbeđivanjem dela sredstava za njeno finansiranje. Podršku ovogodišnjem Festivalu je pružio i Gete institut, kao Filološko-umetnički fakultet, Muzička škola „dr Miloje Milojević“, Muzički centar Kragujevac, Muzička omladina Kragujevca, Studentski kulturni centar, PRVI PRVI NA SKALI i drugi. 


Donacija za udruzenje PRVI PRVI NA SKALI 2020

STRANICA KOJA SE ČUJE - ZORAN MODLI
PRVI PRVI NA SKALI FB STRANATVITERINSTAGRAM 

ARHIVA PPNS

DREN

ROKENROLER

RADION

MIHAJLO PUPIN

ARČIBALD RAJS

Print Friendly and PDF

Komentara: 0

Dodaj komentar

Facebook komentari