Osmi Internacionalni festival kamerne muzike Convivium Musicum

Osmi Internacionalni festival kamerne muzike Convivium Musicum

Osmi Internacionalni festival kamerne muzike Convivium Musicum održaće se u Svečanoj sali Prve kragujevačke gimnazije od 20. do 23. septembra, sa početkom u 20 časova. Ove godine, Festival se pored standardno kvalitetnog programa može pohvaliti i statusom stalne manifestacije od značaja za grad Kragujevac.

Program koji će biti predstavljen publici biran je pažljivo i u skladu sa već tradicionalnim ciljevima i standardima koje su organizatori postavili. Zanimljive forme ansambala, sazvučja instrumenata i muzika koja će po prvi put ispuniti lokalnu koncertnu salu, izvanredni muzičari i nove domaće izvođačke nade obeležiće i osmo izdanje, saopštavaju organizatori.

Festival će otvoriti i zatvoriti nastupi Festivalskih ansambala Convivium Musicum. Šest izvođača, iz Portugalije, Litvanije i Srbije, koji će prvi put nastupati zajedno u formama kvarteta, kvinteta i seksteta, predstaviće publici vrhunska dela kamerne muzike koja do sada nisu izvođena na kragujevačkoj sceni.

Ovogodišnje izdanje se može pohvaliti još jednom premijerom koju će prirediti gosti iz Nemačke i koja će se dogoditi na drugom koncertu. Kragujevačka publika će prvi put imati priliku da čuje ansambl u formi kvarteta gitara, kao i četiri izuzetna umetnika koji čine Kelnski gitarski kvartet. Među stalnim ciljevima manifestacije je i predstavljanje i promovisanje domaćih umetnika i kamernih ansambala, pa je jedan od koncerata posvećen upravo domaćim mladim umetnicima koji će nastupiti na trećoj večeri.

Na programu Osmog Internacionalnog festivala kamerne muzike Convivium Musicum su:

Ponedeljak 20. septembar
Festivalski ansambli CONVIVIUM MUSICUM
Klarinetski kvintet i klavirski sekstet
(Portugalija, Litvanija, Srbija)

Utorak 21. septembar
KELNSKI GITARSKI KVARTET
(Nemačka)

Sreda 22. septembar
BEOGRADSKI TRIO
(Srbija)

Četvrtak 23. septembar
Festivalski ansambli CONVIVIUM MUSICUM
Klavirski kvartet i klavirski kvintet
(Litvanija, Srbija)

Organizacioni tim manifestacije je uveren da će celokupni program ovogodišnjeg Festivala zadovoljiti ukus domaće publike i da će nastupi vrsnih umetnika, slušanje izvanrednih dela kamerne muzike i veliki broj premijera u raznim oblicima doneti pravi muzički užitak svima koji posete koncerte.

Grad Kragujevac doprineo je u značajnoj meri realizaciji ove manifestacije obezbeđivanjem dela sredstava za njeno finansiranje. Podršku ovogodišnjem Festivalu je pružio i Gete institut, kao Filološko-umetnički fakultet, Muzička škola „dr Miloje Milojević“, Muzički centar Kragujevac, Muzička omladina Kragujevca, Studentski kulturni centar, PRVI PRVI NA SKALI i drugi. 


Donacija za udruzenje PRVI PRVI NA SKALI 2020

STRANICA KOJA SE ČUJE - ZORAN MODLI
PRVI PRVI NA SKALI FB STRANATVITERINSTAGRAM 

ARHIVA PPNS

DREN

ROKENROLER

RADION

MIHAJLO PUPIN

ARČIBALD RAJS

Print Friendly and PDF

Komentara: 0

Dodaj komentar

Facebook komentari

Anketa

Da li ste protiv GMO u Srbiji?

Ostale ankete
https://www.facebook.com/stop.gmo.srbija/ https://ekologijakragujevac.rs/ https://www.facebook.com/groups/543555452379413/ https://www.facebook.com/PrviPrviNaSkali/ https://www.facebook.com/savez.slepihkragujevac http://www.pmf.kg.ac.rs/botanicka_basta/index.html https://ckkg.org.rs/ http://www.pozoristezadecu.com/ https://www.okvirzivota.org.rs/ http://vrabac.rs/ https://www.ijfk.info/ https://joakimfest.rs/ http://www.conviviummusicum.com/sr/ http://www.nbkg.rs/index.html https://telok.org.rs/ https://aiesec.org.rs/lokalna-kancelarija-kragujevac/ https://www.facebook.com/profile.php?id=100064845214187 https://www.spdradnickikragujevac.com/ https://www.facebook.com/konamtrujedecu/ http://www.drustvosrpskihdomacina.org.rs/ https://www.facebook.com/PrviPrviNaSkali/ https://www.facebook.com/Pupinizacija-582808185210353/ https://sveoarheologiji.com/ https://prviprvinaskali.com/clanci/dren/ekologija/mali-vodeni-ekosistem-u-botanickoj-basti-realizovan-projekat-ug-svetli-horizonti.html http://www.pekgora.org/ http://fondacijarsum.org/ http://www.vfphysical.rs/ http://www.milutinstefanovic.com/ http://nevenaignjatovic.com/ http://www.ipsport.net/ http://marepannoniumgarden.blogspot.rs/-i-dupont.html http://www.epodzaci.org/ http://www.prvagimnazija.edu.rs/index.php/nastava/van-nastave/sopce https://www.pasarela.rs/o-nama/ http://zoran-spasojevic.blogspot.com/ http://www.audioifotoarhiv.com/ http://www.littlelighthouse.net/ http://kozmicbluesemisija.blogspot.com/ https://www.facebook.com/groups/ZoranModli https://www.facebook.com/groups/131568206482/ https://www.facebook.com/stop.gmo.srbija https://prviprvinaskali.com/clanci/recju/autori-ppns/aleksandra-ninkovic-tasic/mihajlo-i-pupin-sa-pasnjaka-do-naucenjaka.html https://prviprvinaskali.com/clanci/slikom/glagoljanja/arcibald-rajs-o-budzaklijskoj-politici.html https://prviprvinaskali.com/clanci/podrska-ppns/podrzi-rad-ug-prvi-prvi-na-skali-donacijom-na-racun-1504516749.html