Pokrenuta ’Srednjovekovna priča’ u Šumadiji

Pokrenuta ’Srednjovekovna priča’ u Šumadiji

Udruženje građana "Srednjovekovna priča" pokreće projekat oživljavanja srednjovekovne srpske istorije i kulture u Šumadiji

U prvoj fazi planirana je rekonstrukcija srednjovekovnog "Slavnog grada Borač" kroz edukaciju i likovni rad osnovaca u školama u Borču, Toponici, Gruži, Kniću i Guberevcu. Prezentaciju likovnih radova dece iz "Boračke Župe" i 3D animacije "Slavni grad Borač" biće održana u Narodnom muzeju na Vidovdan, 28. juna, sa početkom u 16 časova. Radovi će biti izloženi do 15. jula.

Cilj ove inicijative je edukacija dece i šire javnosti o bogatom nasleđu mesta Borač. Sledeći korak je pokretanje inicijative za arheološko istraživanje "Gornjeg grada", dela zamka na vrhu Boračkog krša, što će omogućiti uspostavljanje atraktivne turističke destinacije sa pešačkim stazama i odgovarajućom turističkom signalizacijom.

Uporedo sa ovom inicijativom radi se na projektu "Dve kule" - postavljanju dve kule zidane od kamena, pored znaka "Borač srednjovekovni grad" (mesto gde put "seče" Borački krš) radi brendiranja mesta i postavljanja odgovarajućih edukativnih tabli i znakova sa informacijama o "Slavnom gradu Borač".

Uz poruku - "Nacija se ogleda po tome kako čuva svoje nasleđe", inicijatori ovog projekta pozivaju javnost da prisustvuje promociji.

borac

GALERIJA PPNS

SREDNJOVEKOVNA PRIČA FB PROFIL
NARODNI MUZEJ: SAJTFB STRANA  
 

APEL ZA NEDIN OPORAVAK I BOLJU BUDUĆNOST


PPNS/KG VODIČ

PPNS/RADION

Print Friendly and PDF

Komentara: 0

Dodaj komentar

Facebook komentari