Pozorišni susreti učenika gimnazija Srbije 2016

Pozorišni susreti učenika gimnazija Srbije 2016

Jubilarni 20. put, Pozorišni susreti učenika gimnazija Srbije ove godine se održavaju od 1. do 10. aprila u Kragujevcu. Susreti za cilj imaju upoznavanje i druženje gimanazijalaca širom Srbije kao i vraćanje pozorišta u svakodnevnicu Kragujevčana.

Ove godine će 27 trupa biti u prilici da prikaže svoje predstave na sceni Knjažesko-srpskog teatra i Pozorišta za decu. Program će se održati u Pozorištu za decu 1, 2. i 10. aprila, a ostalim danima u Knjažesko-srpskom teatru.

Učenička organizacija Sopče i Đački paralament Prve kragujevčke gimnazije, u saradnji sa upravom škole, i ove godine realizuje ovaj projekta od velike kulturološke važnosti za Kragujevac.

pozorisni - pobednici

Pobedničke predstava 2015: "Autobiografija" - Gimnazija, Lebane

RASPORED 2016

pozorisni - raspored 
Ulaznice su simbolične cene od 50 dinara.

O ORGANIZATORIMA

Đački parlament Prve kragujevačke gimnazije je neprofitna, apolitička, nevladina organizacija i prvi učenički parlament u Srbiji. Osnovan je 9. septembra 2003. Od tada Đački parlament svojim akcijama i projektima pokriva sve sfere interesovanja srednjoškolaca i čini njihovu svakodnevnicu interesantnijom. Organizuje razne akcije humanitarnog, edukativnog i zabavnog karaktera. Đački parlament oraganizuje projekte i van škole među kojima su najvažniji Hoću-neću baš taj fakultet, Pozorišni susreti, Sportski dani, Koracima mladih, Eco street party i Noć muzeja. Organizuje tribine sa raznim uspešnim i perspektivnim ljudima koji su voljni da svoja iskustva podele sa srednjoškolcima.

Učenička organizacija Sopče je neformalna učenička organizacija Prve kragujevačke gimnazije, osnovana u januaru 2001. godine od strane gimnazijalaca koji su učestvovali u projektu Grupe 484. Organizacija je podeljena na tri tima: medija tim koji uključuje lobi i PR, likovno-kompijuterski tim i arhiva tim. Za vreme Pozorišnih susreta formira se i tim volontera novinara. Sopče sarađuje sa velikim brojem drugih organizacija u gradu, a u okviru škole organizuje razne akcije kojima podstiče učenike Prve kragujevačke gimnazije da svoje školovanje provedu na kreativan način. Mnoge od akcija postale su i tradicionalne kao što su Bazar, izrada Servisa za početnike, Filmska kockica i Pozorišni susreti gimnazija Srbije.

POZORIŠNI SUSRETI FB STRANA
SOPČE FB STRANA 

ppns - modli

APELI


PPNS/KG VODIČ

PPNS/RADION

PPNS/RADION - UKINUTE EMISIJE

Print Friendly and PDF

Komentara: 0

Dodaj komentar

Facebook komentari