PZD: Kamenje - slobodan ulaz na probu

PZD: Kamenje - slobodan ulaz na probu

U okviru manifestacije "Noć pozorišta" u subotu 21. novembra od 14 do 17 časova, Pozorište za decu organizuje za posetioce slobodan ulaz na probu predstave "Kamenje".

Premijera predstave "Kamenje", čiji su autori australijski pozorišni stvaraoci Tom Likos i Stefo Natsu, u kojoj igraju Petar Lukić i Vladimir Đoković, zakazana je za petak 27. novembar u 19 časova.

Predstava "Kamenje" bavi se problemom vršnjačkog nasilja i namenjena je tinejdzerima, tj. deci uzrasta dvanaest i više godina. Tekst "Kamenje" preveden je na više od 25 jezika i igra se širom sveta. A u ovoj sezoni Pozorište za decu je dobilo ekskluzivno pravo na tekst, jedino u Srbiji ima pravo na korišćenje teksta.

Ključno pitanje koje komad "Kamenje" postavlja nije da li su Mili i Divlji krivi za zločin koji su počinili, već da li je krivac okruženje u kome rastu, a koje problem prepoznaje tek kada se nesreća dogodi.

Predstave poput ove, otkrivaju da je pozorište bitan instrument za edukaciju, jer pruža direktan – živi susret sa problemima, umesto virtualne otuđenosti.

Autorska ekipa predstave:

  • Režija i adaptacija - Petar Lukić
  • Muzika - Pjetro Pireli
  • Scenografija - Ana Kolbjanova
  • Kostim - Ana Kolbjanova
  • Grafička oblikovanje - Ana Kolbjanova i Saša Radovanović
  • Foto i video - Saša Radovanović

REPERTOAR PZD

POZORIŠTE ZA DECU SAJTFB STRANA 

PPNS/KG VODIČ

PPNS/RADION

Print Friendly and PDF

Komentara: 0

Dodaj komentar

Facebook komentari

Anketa

Da li ste protiv GMO u Srbiji?

Ostale ankete
https://www.facebook.com/stop.gmo.srbija/ https://ekologijakragujevac.rs/ https://www.facebook.com/groups/543555452379413/ https://www.facebook.com/PrviPrviNaSkali/ https://www.pmf.kg.ac.rs/ https://www.facebook.com/savez.slepihkragujevac http://www.pmf.kg.ac.rs/botanicka_basta/index.html https://ckkg.org.rs/ https://www.okvirzivota.org.rs/ http://vrabac.rs/ http://www.pozoristezadecu.com/ https://www.ijfk.info/ https://joakimfest.rs/ http://www.conviviummusicum.com/sr/ http://www.nbkg.rs/index.html https://telok.org.rs/ https://aiesec.org.rs/lokalna-kancelarija-kragujevac/ https://www.facebook.com/profile.php?id=100064845214187 https://www.spdradnickikragujevac.com/ https://www.facebook.com/konamtrujedecu/ http://www.drustvosrpskihdomacina.org.rs/ https://www.facebook.com/PrviPrviNaSkali/ https://www.facebook.com/Pupinizacija-582808185210353/ https://sveoarheologiji.com/ http://www.pekgora.org/ https://prviprvinaskali.com/clanci/dren/ekologija/mali-vodeni-ekosistem-u-botanickoj-basti-realizovan-projekat-ug-svetli-horizonti.html http://fondacijarsum.org/ http://www.milutinstefanovic.com/ http://www.vfphysical.rs/ http://nevenaignjatovic.com/ http://www.ipsport.net/ http://marepannoniumgarden.blogspot.rs/-i-dupont.html http://www.epodzaci.org/ http://www.prvagimnazija.edu.rs/index.php/nastava/van-nastave/sopce https://www.pasarela.rs/o-nama/ http://zoran-spasojevic.blogspot.com/ http://www.audioifotoarhiv.com/ http://www.littlelighthouse.net/ http://kozmicbluesemisija.blogspot.com/ https://www.facebook.com/groups/ZoranModli https://www.facebook.com/groups/131568206482/ https://www.facebook.com/stop.gmo.srbija https://prviprvinaskali.com/clanci/recju/autori-ppns/aleksandra-ninkovic-tasic/mihajlo-i-pupin-sa-pasnjaka-do-naucenjaka.html https://prviprvinaskali.com/clanci/slikom/glagoljanja/arcibald-rajs-o-budzaklijskoj-politici.html https://prviprvinaskali.com/clanci/podrska-ppns/podrzi-rad-ug-prvi-prvi-na-skali-donacijom-na-racun-1504516749.html