Radionica ’Mladi bibliotekari’

Radionica ’Mladi bibliotekari’

Narodna biblioteka "Vuk Karadžić" pokrenula je radionicu "Mladi bibliotekari", a prvi radni sastanak održaće se u četvrtak 12. marta u 12 časova u Ogranku Biblioteke u Koloniji (Laze Marinkovića 56, tel. 060/234–0–519).

Radionica je namenjena srednjoškolcima, studentima i nezaposlenim licima do 30 godina. Nema ograničenja u pogledu obrazovnog profila.

U Biblioteci smatraju da će radionica posebno biti od koristi studentima FILUM-a, radi informisanja o fondovima, kao i načinu pronalaženja literature. Takođe će koristiti za informisanje o zanimanju, kao neformalna priprema za volonterizam...

Program ove radionice predviđa najmanje dva sata nedeljno aktivnog učešća u raznim stručnim poslovima i to u sledećim fazama:

  1. Upoznavanje sa načinom rada u biblioteci u svim aspektima
  2. Upoznavanje sa bibliotečkim fondom
  3. Učešće u raznim bibliotečkim aktivnostima
  4. Održavanje radionica i njihova realizacija
  5. Učešće u programskim manifestacijama
  6. Popularisanje knjige i čitanja (rad na terenu)

Ciljevi programa su detaljnije upoznavanje sa savremenim književnim delima i delima koja se ne sreću na fakultetu, osposobljavanje za rad u biblioteci, upoznavanje sa savremenim književnim tendencijama, utvrđivanje već postojećeg znanja, razvijanje organizacionih i kominakcijskih sposobnosti, mogućnost realizacije kreativnih ideja.

NARODNA BIBLIOTEKA SAJTFB STRANA


PPNS/KG VODIČ

Print Friendly and PDF

Komentara: 0

Dodaj komentar

Facebook komentari