Rima: Izložba ’Kabinet čuda’ Biljane Đurđević

Rima: Izložba ’Kabinet čuda’ Biljane Đurđević

Izložba "Kabinet čuda" Biljane Đurđević biće otvorena u galeriji Rima u utorak 6. oktobra u 19 časova.

Nakon tri godine od poslednje samostalne izložbe u Srbiji, za koju je dobila i Politikinu nagradu, Biljana Đurđević ponovo izlazi pred domaću publiku i to prvi put u jednoj ovdašnjoj privatnoj galeriji - galeriji Rima iz Kragujevca. Umetnica će ovom prilikom predstaviti svoje najnovije radove.

Okosnicu postavke čine umetnički objekti koji predstavljaju sasvim novu etapu u Biljaninom stvaralaštvu. Inspirisana renesansnim fenomenom "kabineta retkosti" umetnica će kroz prostornu instalaciju u ovoj galeriji oživeti svoj lični "kabinet čuda". Izvedeni u kombinaciji plošnih, slikanih segmenata i vajanih figuralnih elemenata koji su kao celina prekriveni prozirnom epoksidnom smolom – ovi četvrtasti predmeti "skladište" motive poput šume, flore i faune, diseciranih ljudskih tela, umetničinog autoportreta, kroz čija slojevita ikonografska umrežavanja pružaju simbolička tumačenja Biljaninog doživljaja sveta i sopstvenog mikrokosmosa. Pored trodimenzionalnih objekata postavku će činiti i crtež velikih dimenzija kao i prateće video animacije.

Retka prilika da se u našoj zemlji vidi aktuelna produkcija Biljane Đurđević trajaće do 19. oktobra, poruka je organizatora izložbe.

GALERIJA RIMA SAJTFB STRANA


APEL ZA NEDIN OPORAVAK I BOLJU BUDUĆNOST


PPNS/KG VODIČ

PPNS/RADION

Print Friendly and PDF

Komentara: 0

Dodaj komentar

Facebook komentari