SKC: Francuski filmski karavan (Ciklus ’Lica afričkog filma’)

SKC: Francuski filmski karavan (Ciklus ’Lica afričkog filma’)

U okviru programa "Francuski filmski karavan", koji se realizuje u saradnji sa Francuskim institutom u Beogradu, kragujevačka publika biće u prilici da vidi novi ciklus filmova pod nazivom "Lica afričkog filma". U okviru ovog ciklusa biće prikazana četiri filma novijeg datuma, rađena u koprodukciji Francuske i Republike Kongo, Senegala, Burkine Faso i Malija.

Filmovi će biti prikazani u Kutiji Šibica Studentskog kulturnog centra, 27 i 28. marta 2015. u terminima od 19 i 21 čas.

Ulaz za sve projekcije je besplatan.

Program Francuski filmski karavan se realizuje u saradnji sa Francuskim institutom u Beogradu.

PROGRAM

petak 27. mart od 19 časova
LUMUMBA (2000, 116’, Francuska, Republika Kongo)
Režija: Raul Pek
Igraju: Erik Ebuane, Aleks Deskas, Maka Koto

lumumba

U nepreglednoj lepoti noći jedne afričke savane, dva čoveka su dobila zadatak da iseku tri leša. Da ih spale. Da ih zakopaju. Ovde se završava život Patrisa Lumumbe, koji je tri meseca bio premijer Konga, odnedavno nezavisnog. Ali ovde i počinje njegova priča...

Trejler

petak 27. mart od 21 čas
PIROGA (2012, 87’, Francuska, Senegal)
Režija: Musa Ture
Igraju: Sulejman Seje Ndiaj, Malamin Dram, Laiti Fal

piroga

Ribarsko selo u velikom predgrađu Dakara, iz koga polazi mnogo piroga. Na kraju putovanja preko mora, često pogubnog, one stižu do Kanarskih ostrva na španskoj teritoriji.

Baj Laj je kapetan jedne ribarske piroge i poznaje more. Ne želi da ode, ali nema izbora. Moraće da preveze 30 ljudi u Španiju. Oni se ne razumeju svi, neki nikad nisu videli more i niko ne zna šta ga čeka.

Trejlersubota 28. mart od 19 časova
SNOVI OD PRAŠINE (2006, 86’, Francuska, Kanada, Burkina Faso)
Režija: Loran Salg
Igraju: Makena Diop, Rasman Uedraogo, Fatu Tal-Salg

snovi od prasine

Moktar Diko, seljak iz Nigerije, dolazi da traži posao u Esakanu, rudniku zlata na severoistoku Burkine Faso. Ali pošto ne zna ništa o ispiranju zlata, mora sve da nauči. U ovom zatvoru sa rešetkama od vetra i prašine, nada se da će zaboraviti prošlost koja ga proganja...

Trejlersubota 28. mart od 21 čas
MIN JE (2009, 174’, Mali)
Režija: Soulejman Sise
Igraju: Sokona Gaku, Asan Kujate, Salif Samake

min je

"Min Je" je porodična priča. Radi se o buržoaskom paru iz Bamaka. U ovom domu postoje stalne tenzije. Mimi, umorna od poligamije i bračne rutine, želi da napusti Isu. Ona ima ljubavnika, Abu. Kako će se razvijati odnosi ovo troje preljubnika čija je svakodnevnica sada još više zakomplikovana.

Trejler


STUDENTSKI KULTURNI CENTAR SAJT, FB PROFIL/STRANATVITER


PPNS/KG VODIČ

Print Friendly and PDF

Komentara: 0

Dodaj komentar

Facebook komentari

Anketa

Da li ste protiv GMO u Srbiji?

Ostale ankete
https://www.facebook.com/stop.gmo.srbija/ https://ekologijakragujevac.rs/ https://www.facebook.com/groups/543555452379413/ https://www.facebook.com/PrviPrviNaSkali/ https://www.pmf.kg.ac.rs/ https://www.facebook.com/savez.slepihkragujevac http://www.pmf.kg.ac.rs/botanicka_basta/index.html https://ckkg.org.rs/ https://www.okvirzivota.org.rs/ http://vrabac.rs/ http://www.pozoristezadecu.com/ https://www.ijfk.info/ https://joakimfest.rs/ http://www.conviviummusicum.com/sr/ http://www.nbkg.rs/index.html https://telok.org.rs/ https://aiesec.org.rs/lokalna-kancelarija-kragujevac/ https://www.facebook.com/profile.php?id=100064845214187 https://www.spdradnickikragujevac.com/ https://www.facebook.com/konamtrujedecu/ http://www.drustvosrpskihdomacina.org.rs/ https://www.facebook.com/PrviPrviNaSkali/ https://www.facebook.com/Pupinizacija-582808185210353/ https://sveoarheologiji.com/ http://www.pekgora.org/ https://prviprvinaskali.com/clanci/dren/ekologija/mali-vodeni-ekosistem-u-botanickoj-basti-realizovan-projekat-ug-svetli-horizonti.html http://fondacijarsum.org/ http://www.milutinstefanovic.com/ http://www.vfphysical.rs/ http://nevenaignjatovic.com/ http://www.ipsport.net/ http://marepannoniumgarden.blogspot.rs/-i-dupont.html http://www.epodzaci.org/ http://www.prvagimnazija.edu.rs/index.php/nastava/van-nastave/sopce https://www.pasarela.rs/o-nama/ http://zoran-spasojevic.blogspot.com/ http://www.audioifotoarhiv.com/ http://www.littlelighthouse.net/ http://kozmicbluesemisija.blogspot.com/ https://www.facebook.com/groups/ZoranModli https://www.facebook.com/groups/131568206482/ https://www.facebook.com/stop.gmo.srbija https://prviprvinaskali.com/clanci/recju/autori-ppns/aleksandra-ninkovic-tasic/mihajlo-i-pupin-sa-pasnjaka-do-naucenjaka.html https://prviprvinaskali.com/clanci/slikom/glagoljanja/arcibald-rajs-o-budzaklijskoj-politici.html https://prviprvinaskali.com/clanci/podrska-ppns/podrzi-rad-ug-prvi-prvi-na-skali-donacijom-na-racun-1504516749.html