SKC: Francuski filmski karavan - Ciklus Zločini i misterije

SKC: Francuski filmski karavan - Ciklus Zločini i misterije

U okviru programa "Francuski filmski karavan" koji se realizuje u saradnji u saradnji sa Francuskim institutom u Beogradu, kragujevačka publika biće u prilici da vidi novi ciklus filmova pod nazivom "Zločini i misterije". Komplikovani zapleti, rafinarani rediteljski rukopisi, sjajne glumačke kreacije, kritika društvene stvarnosti kao i mešanje žanrova, glavne su odlike francuskih krimi filmova koje će kragujevačka publika premijerno videti u ovom raznolikom izboru.

Filmovi će biti prikazani u Kutiji šibica SKC, svakog ponedeljka tokom meseca juna, u terminu od 20 časova i 30 minuta.

Ulaz za sve projekcije je besplatan.

Sve projekcije zabranjene su mlađima od 12 godina.

PROGRAM

  • Ponedeljak 8. jun

Kriva (Francuska, 2008, 105’)
Režija: Leticia Mason
Igraju: Elen Filjer, Žeremi Renije, Amira Kazar

Advokatu Lisjenu Lamberu jednog dana ponuđen je posao života: da pripremi odbranu jedne žene, Blanš Granvil, osumnjičene da je ubila svog muža. Kada jedne besane noći poseti napuštenu kuću svoje klijentkinje, tamo sreće Margerit Marke, kuvaricu porodice Granvil. Neobičan susret sa neobičnom devojkom. Da li je ona nevina? Stvarno? Jedna osoba ih svake noći posmatra. To je Luj Berže, policijski inspektor. Svako od njih traži istinu, svako od njih pita se o ljubavi. Ko je ubica? Što istraga više odmiče, sumnja je sve veća a misterija nerazlučiva...

  • Ponedeljak 15. jun

Pupupidu (Francuska, 2011, 102’)
Režija: Žerald Istaš Matje
Igraju: Žan-Pol Ruv, Sofi Kenton, Gijom Gui

On je Parižanin i uspešni pisac krimi romana. Ona je plavuša, ikona francuskog sira Belle de Jura, uverena da je u prošlom životu bila Merilin Monro... Kada se budu sreli u najhladnijem gradu u Francuskoj, Mutu, on je bez inspiracije a ona već mrtva. "Verovatno samoubistvo lekovima za spavanje" zaključuje žandarmerija. On u to ne veruje. Istražujući njenu prošlost, pronalazi inspiraciju za svoj novi roman...

  • Ponedeljak 22. jun

Poslednja projekcija (Francuska, 2011, 81’)
Režija: Loran Ašar
Igraju: Paskal Servo, Šarlota Van Kemel, Karol Roše

Mladi Silven posvećuje svoj život jednom opštinskom bioskopu osuđenom na propast. On živi u podrumu bioskopa ćiji je ujedno urednik programa, kinooperater i prodavac karata. Svake noći, posle poslednje seanse, on izlazi i izvršava ritualno ubistvo.

  • Ponedeljak 29. jun

Crna serija (Francuska, 2009)
Zabranjeno mlađima od 12 godina

Epizoda: Zar ubijaju i disk-džokeje (Francuska, 2009, 60’)
Režija: Orso Mire
Igraju: Fransis Reno, Lubna Azabal, Žan-Kentin Šatelen

Prema delu Didijea Denenksa.

Medicinska sestra Krista vodi radio emisiju o osuđenicima za jednu parisku stanicu. Osuđen na veliki broj godina, Manu prihvata da odradi jedan posao za policiju koji bi mu omogućio ranije oslobađanje i potragu za svojim izgubljenim sinom. Njegov posao: infiltracija u stanicu, čiji je direktor povezan sa jednom opasnom kriminalnom grupom. Već pri prvom susretu, Manu i Krista se zaljubljuju jedno u drugo. Što se krtice tiče, to je deo plana.

Epizoda: Kada grad ujeda (Francuska, 2009, 61’)
Režija: Dominik Kabrera
Igraju: Aisa Maiga, Samir Guesmi, Lorantin Milebo

Prema delu Marka Vilara.

Po prvom dolasku u Pariz, Sari se čini da su joj snovi ostvareni. Teška vremena joj nisu nepoznata, njen život je slikarstvo, a njen idol Baskijat. Ali Baskijatu niko nije oteo pasoš i primorao na prinudni rad u raspadnutom hotelu. Maltretirana od strane Brižit i njenih saučesnika, Saru slikanje drži u životu. Međutim, kada otkrije da je njena rođaka Zina ubijena udarcima šrafcigerom, odlučuje da joj je bilo dosta. Krv neće prestati da teče na Barbesu.

STUDENTSKI KULTURNI CENTAR SAJT, FB PROFIL/STRANATVITER


PPNS/KG VODIČ

PPNS/RADION

Print Friendly and PDF

Komentara: 0

Dodaj komentar

Facebook komentari