SKC: Izložba ’Čulo dodira’ Nemanje Nikolića

SKC: Izložba ’Čulo dodira’ Nemanje Nikolića

Izložba "Čulo dodira" Nemanje Nikolića biće otvorena u Galeriji Studentskog kulturnog centra u utorak 28. aprila u 20 časova. Izložba će biti otvorena do 11. maja. 

Na izložbi pod nazivom "Čulo dodira" autor predstavlja svetleće panoe. Dodir u ovom kontekstu je uzet kao fizička, mentalna, emotivna, duhovna pojava koja se javlja u interakciji sa umetničkim delom. Shvatnje dodira na ovaj način javilo se tokom procesa kreacije i predstavlja suprotnost otuđenosti savremenog života.

Svetleći panoi/instalacije izrađeni su od papir-porcelana sa drvenim ramom. Svaki komad je ručni rad i svaki crtež po porcelanu je jedinstven. Porcelan je proziran i sa izvedenim intervencijama utiskivanja dobijeni su različiti nivoi providnosti, što izvedenim formama linije i utisnutih polja daje interesantnu igru svetlosti i senki. Panoi kada su bez svetlosti predstavljaju reljefne slike, a sa uključenom svetlošću iznutra dobija se jedinstveni efekat isijavanja na utisnutim poljima porcelana.

Nemanja Nikolić Prika rođen je 1979. godine u Beogradu. Završio je Fakultet primenjenih umetnosti i dizajna u Beogradu, smer keramika. Bavi se svetlećom instalacijom, skulpturom i animacijom.

Imao je četiri samostalne izložbe i više grupnih izložbi u zemlji i inostranstvu. Radovi mu se nalaze u kolekciji Muzeja pimenjenih umetnosti u Beogradu i Narodnom muzeju u Aranđelovcu.

STUDENTSKI KULTURNI CENTAR SAJT, FB PROFIL/STRANATVITER

PPNS/KG VODIČ

PPNS/RADION

Print Friendly and PDF

Komentara: 0

Dodaj komentar

Facebook komentari

Anketa

Da li ste protiv GMO u Srbiji?

Ostale ankete
https://www.facebook.com/stop.gmo.srbija/ https://ekologijakragujevac.rs/ https://www.facebook.com/groups/543555452379413/ https://www.facebook.com/PrviPrviNaSkali/ https://www.pmf.kg.ac.rs/ https://www.facebook.com/savez.slepihkragujevac http://www.pmf.kg.ac.rs/botanicka_basta/index.html https://ckkg.org.rs/ https://www.okvirzivota.org.rs/ http://vrabac.rs/ http://www.pozoristezadecu.com/ https://www.ijfk.info/ https://joakimfest.rs/ http://www.conviviummusicum.com/sr/ http://www.nbkg.rs/index.html https://telok.org.rs/ https://aiesec.org.rs/lokalna-kancelarija-kragujevac/ https://www.facebook.com/profile.php?id=100064845214187 https://www.spdradnickikragujevac.com/ https://www.facebook.com/konamtrujedecu/ http://www.drustvosrpskihdomacina.org.rs/ https://www.facebook.com/PrviPrviNaSkali/ https://www.facebook.com/Pupinizacija-582808185210353/ https://sveoarheologiji.com/ http://www.pekgora.org/ https://prviprvinaskali.com/clanci/dren/ekologija/mali-vodeni-ekosistem-u-botanickoj-basti-realizovan-projekat-ug-svetli-horizonti.html http://fondacijarsum.org/ http://www.milutinstefanovic.com/ http://www.vfphysical.rs/ http://nevenaignjatovic.com/ http://www.ipsport.net/ http://marepannoniumgarden.blogspot.rs/-i-dupont.html http://www.epodzaci.org/ http://www.prvagimnazija.edu.rs/index.php/nastava/van-nastave/sopce https://www.pasarela.rs/o-nama/ http://zoran-spasojevic.blogspot.com/ http://www.audioifotoarhiv.com/ http://www.littlelighthouse.net/ http://kozmicbluesemisija.blogspot.com/ https://www.facebook.com/groups/ZoranModli https://www.facebook.com/groups/131568206482/ https://www.facebook.com/stop.gmo.srbija https://prviprvinaskali.com/clanci/recju/autori-ppns/aleksandra-ninkovic-tasic/mihajlo-i-pupin-sa-pasnjaka-do-naucenjaka.html https://prviprvinaskali.com/clanci/slikom/glagoljanja/arcibald-rajs-o-budzaklijskoj-politici.html https://prviprvinaskali.com/clanci/podrska-ppns/podrzi-rad-ug-prvi-prvi-na-skali-donacijom-na-racun-1504516749.html