SKC: Izložba ’Čulo dodira’ Nemanje Nikolića

SKC: Izložba ’Čulo dodira’ Nemanje Nikolića

Izložba "Čulo dodira" Nemanje Nikolića biće otvorena u Galeriji Studentskog kulturnog centra u utorak 28. aprila u 20 časova. Izložba će biti otvorena do 11. maja. 

Na izložbi pod nazivom "Čulo dodira" autor predstavlja svetleće panoe. Dodir u ovom kontekstu je uzet kao fizička, mentalna, emotivna, duhovna pojava koja se javlja u interakciji sa umetničkim delom. Shvatnje dodira na ovaj način javilo se tokom procesa kreacije i predstavlja suprotnost otuđenosti savremenog života.

Svetleći panoi/instalacije izrađeni su od papir-porcelana sa drvenim ramom. Svaki komad je ručni rad i svaki crtež po porcelanu je jedinstven. Porcelan je proziran i sa izvedenim intervencijama utiskivanja dobijeni su različiti nivoi providnosti, što izvedenim formama linije i utisnutih polja daje interesantnu igru svetlosti i senki. Panoi kada su bez svetlosti predstavljaju reljefne slike, a sa uključenom svetlošću iznutra dobija se jedinstveni efekat isijavanja na utisnutim poljima porcelana.

Nemanja Nikolić Prika rođen je 1979. godine u Beogradu. Završio je Fakultet primenjenih umetnosti i dizajna u Beogradu, smer keramika. Bavi se svetlećom instalacijom, skulpturom i animacijom.

Imao je četiri samostalne izložbe i više grupnih izložbi u zemlji i inostranstvu. Radovi mu se nalaze u kolekciji Muzeja pimenjenih umetnosti u Beogradu i Narodnom muzeju u Aranđelovcu.

STUDENTSKI KULTURNI CENTAR SAJT, FB PROFIL/STRANATVITER

PPNS/KG VODIČ

PPNS/RADION

Print Friendly and PDF

Komentara: 0

Dodaj komentar

Facebook komentari