SKC: Izložba ’Leistung’ Predraga Terzića

SKC: Izložba ’Leistung’ Predraga Terzića

Izložba "Leistung" Predraga Terzića biće otvorena u Kontakt galeriji SKC u utorak 10. novembra u 20 časova. Izložba će trajati do 30. novembra.

Ciklus radova koji se zove "Leistung (O lakoći i težini)" jeste nastavak ispitivanja povezanosti sporta i umetnosti iz ranijih ciklusa, poput "Nacionalne službe" i "Elan vital". Dok se kod prethodnih ciklusa vodilo računa o dominatnim igračima koji su svojim karakteristikama promenili dalji tok košarke kao igre, preko singularnog momenta koji bivaju zabeleženi (prvo na letnikularima) intervencijama u prostoru različitih gradova u Srbiji, Crnoj Gori i Poljskoj, u novom ciklusu je vodeća linija okrenuta ka mestu dodira.

Predrag Terzić je rođen 1972. godine u Beogradu. Diplomirao 2000. godine na Fakultetu likovnih umetnosti u Beogradu, Odsek slikarstvo, u klasi profesora Čedomira Vasića. Magistrirao 2004. godine, kod istog profesora. Doktorirao na Interdisciplinarnim studijama teorije umetnosti i medija na Univerzitetu umetnosti u Beogradu pod mentorstvom profesora dr Divne Vuksanović. Radovi mu se nalaze u više privatnih kolekcija u zemlji i inostranstvu. Čan ULUS-a od 2001. godine.

PREDRAG TERZIĆ SAJT
STUDENTSKI KULTURNI CENTAR SAJT, FB PROFIL/STRANATVITER 


APEL ZA NEDIN OPORAVAK I BOLJU BUDUĆNOST


PPNS/KG VODIČ

PPNS/RADION

Print Friendly and PDF

Komentara: 0

Dodaj komentar

Facebook komentari