SKC: Izložba ’Materijal’ Angeline Perić

SKC: Izložba ’Materijal’ Angeline Perić

ppns 2. jun

Otvaranje izložbe "Materijal" Angeline Perić zakazano je u Galeriji Studentskog kulturnog centra za utorak 2. jun 2015. u 19 časova. Izložba će biti otvorena do 25. juna.

Angelinа Perić (1987) je diplomirаlа nа Fаkultetu primenjenih umetnosti nа Odseku zа dizаjn tekstilа 2012. godine. Mаster studije je zаvršilа 2013. godine nа predmetu Dizаjn štаmpаnog tekstilа. Pored dve samostalne izložbe učestvovala je na više grupnih izložbi u zemlji. Trenutno rаdi kаo kаo sаrаdnik u nаstаvi nа Fаkultetu primenjenih umetnosti u Beogrаdu. 2014. godine je postаlа kаndidаt zа člаnа ULUPUDS-а.

- Sa željom da skrenem pažnju na masovno prisustvo tekstila u današnjem društvu, izgrađujem male tekstilne forme na kojima prvenstveno ističem taktilne vrednosti materijala, njegovo svojstvo koje ostaje neprimetno unutar njegove industrijske proizvodnje. Da bi se stavile u prvi plan pomenute vrednosti potrebno je da se tekstil oplemeni korišćenjem različitih tehnika koje mu omogućavaju da zadobije autentičnu strukturu. Forme koje stvaram treba smatrati kao minijaturna apstraktna dela koja dovode u pitanje jasnu nit koja razdvaja materijal od umetničkog dela. Istovremeni isticanjem detalja dezena se u prvi plan stavlja atmosfera koju sa sobom nosi tekstilni materijal. Angelinа Perić 

angelina 
SKC: PROGRAM ZA PERIOD 1. 6. - 7. 6. 2015.
STUDENTSKI KULTURNI CENTAR SAJT, FB PROFIL/STRANATVITER


PPNS/KG VODIČ

PPNS/RADION

Print Friendly and PDF

Komentara: 0

Dodaj komentar

Facebook komentari