SKC: Izložba ’Mo(nu)menti - promenljivo lice sećanja’ Marka Krojača

SKC: Izložba ’Mo(nu)menti - promenljivo lice sećanja’ Marka Krojača

Izložba "Mo(nu)menti - promenljivo lice sećanja" Marka Krojača biće otvorena u Galeriji Studentskog kulturnog centra u utorak 6. oktobra u 20 časova. Izložba će trajati do 18. oktobra.

Izložba fotografija o spomenicima na zapadnom Balkanu autora Marka Krojača prikazuje kako su se kulture sećanja i koncepti identiteta na prostoru post-jugoslovenskih zemalja menjali od Prvog svetskog rata do danas.

Izložba prikazuje spomenike i priče o njihovom nastanku koje predočavaju kako su se koncepti identiteta u zemljama zapadnog Balkana razvijali od ranog XX veka do danas. Odnos prema postojećim spomenicima i uspostavljanje novih spomenika odražavaju regionalne kulture sećanja i otkrivaju promjenljive koncepte identiteta.

Fotografije Marka Krojača dočaravaju ovaj razvoj, a komentari autora iz različitih akademskih oblasti kontekstualizuju svaki spomenik. Takvim pristupom, izložba ima želju da unapredi kritičko, a u isto vreme konstruktivno suočavanje s prošlošću.

Dvojezični katalog izložbe sadrži sve fotografije i članke koje su među ostalima napisali dr Bojana Pejić, dr Lutz Schrader, Shkelzen Maliqi, dr Senadin Musabegović, dr Vjeran Pavlaković i ostali.

Izložba je organizovana u saradnji sa Nemačkom organizacijom Forum ZFD.

GALERIJA PPNS

monumenti

STUDENTSKI KULTURNI CENTAR SAJT, FB PROFIL/STRANATVITER 


APEL ZA NEDIN OPORAVAK I BOLJU BUDUĆNOST


PPNS/KG VODIČ

PPNS/RADION

Print Friendly and PDF

Komentara: 0

Dodaj komentar

Facebook komentari