SKC: Izložba ’Silver Force’ Marije Grahovac

SKC: Izložba ’Silver Force’ Marije Grahovac

Izožba "Silver force" Marije Grahovac biće otvorena u Kontakt galeriji Studentskog kulturnog centra u utorak 29. septembra u 20 časova. Izložba traje do 16. oktobra.

* * *

Projekat "Silver force" je nastao 2013. godine i predstavlja nastavak istraživanja na polju digitalne umetnosti, nadovezujući se na seriju kompjuterskih grafika pod nazivom "Colour force", koja je bila predstavljena 2011. godine u Beogradu, u galeriji Grafički kolektiv. Projekat "Silver force" čini serija od deset kompjuterskih grafika na aluminijumskom materijalu – alubondu, srebrne boje, debljine 3mm, prečnika 90cm i jedna kružna pokretna instalacija, prečnika 110cm. Autor se bavi istraživanjem sveprisutnih sila i energija na nivou intuitivnog doživljaja. Koloristički pojednostavljene, ove kompjuterske grafike i rotirajuća instalacija beleže subjektivni doživljaj slojevitih energetskih predstava, oslanjajući se na istraživanje proširenog pojma sile, shvaćenog u smislu potencijala za interakciju i promene.

BIOGRAFIJA

Marija Grahovac je rođena 1978. godine u Beogradu. Diplomirala je 2002. godine na Fakultetu primenjenih umetnosti u Beogradu, smer grafika i knjiga. Na istom fakultetu magistrira 2006. godine, odsek grafika, a 2013. godine upisuje doktorske umetničke studije na FPU u Beogradu, smer grafika. Priredila je 12 samostalnih i izlagala na preko 100 kolektivnih izložbi u zemlji i inostranstvu (Italija, Hrvatska, Belgija, Koreja, Mađarska, Bugarska, Rumunija, Turska, Poljska, Rusija). Dobitnica je tri nacionalne i četiri internacionalne nagrade. Član je ULUPUDS-a. Predaje na Visokoj školi likovnih i primenjenih umetnosti strukovnih studija u Beogradu.

Nagrade

 • 2011. Nagrada “46. Zlatnog pera” Ex Libris društvo, galerija Cvijeta Zuzorić, Beograd
 • 2010. Pohvala žirija "10 Međunarodnog bijenala umetnosti minijature" Gornji Milanovac 
 • 2009. Plaketa ULUPUDS-a "41. Majske izložbe - Svetlost" Muzej istorije Jugoslavije
 • 2008. Specijalna nagrada "III Internacionalnog CGD Ex-libris konkursa" Gent, Belgija
 • 2007. Pohvala žirija "Prolećne izložbe 2007." galerija "Stara kapetanija" Beograd
 • 2005. Nagrada "43. Zlatnog pera" Ex Libris društvo, galerija Progres, Beograd
 • 2002. Nagrada "Mihailo S. Petrov" za najbolji grafički list, FPU, Beograd
 • 2001. Nagrada "Čestitka 2001" galerija "Paleta" KCB, Beograd

Samostalne izložbe

 • 2013. “Silver force”, galerija "Doma omladine" Beograd
 • 2011. “Ova sila jeste mila”, galerija “Kulturnog Centra GRAD” Beograd
 • 2011. “Colour force”, galerija "Grafički kolektiv" Beograd
 • 2011. “Kodiranje”, galerija “Izba” Novi Sad
 • 2010. “Kodiranje”, galerija "SKC Kragujevac" Kragujevac
 • 2009. “Forward”, galerija "Centra za grafiku i vizuelna istraživanja" Beograd
 • 2008. “Izložba grafika”, galerija "Beogradske tvrđave" Beograd
 • “Izložba grafika”, galerija "Centra za kulturu Sopot" Sopot
 • 2006. “O ljubavi”, galerija "Grafički kolektiv" Beograd
 • “O ljubavi”, Art kafe "Kocka" Beograd
 • 2002. “Bibliofilska izdanja i graficki listovi”, galerija "Biblioteke grada Beograda" Beograd
 • “Izložba grafika”, galerija "Paleta" KCB, Beograd

GALERIJA PPNS

MARIJA GRAHOVAC SAJT
STUDENTSKI KULTURNI CENTAR SAJT, FB PROFIL/STRANATVITER 


APEL ZA NEDIN OPORAVAK I BOLJU BUDUĆNOST


PPNS/KG VODIČ

PPNS/RADION

Print Friendly and PDF

Komentara: 0

Dodaj komentar

Facebook komentari

Anketa

Da li ste protiv GMO u Srbiji?

Ostale ankete
https://ekologijakragujevac.rs/ https://www.facebook.com/stop.gmo.srbija/ https://www.facebook.com/groups/543555452379413/ https://www.facebook.com/PrviPrviNaSkali/ http://www.pmf.kg.ac.rs/botanicka_basta/index.html https://ckkg.org.rs/ http://vrabac.rs/ https://www.okvirzivota.org.rs/ http://www.pozoristezadecu.com/ https://joakimfest.rs/ http://www.conviviummusicum.com/sr/ https://www.ijfk.info/ http://www.nbkg.rs/index.html https://telok.org.rs/ https://aiesec.org.rs/lokalna-kancelarija-kragujevac/ https://www.facebook.com/profile.php?id=100064845214187 https://www.spdradnickikragujevac.com/ https://www.facebook.com/konamtrujedecu/ http://www.drustvosrpskihdomacina.org.rs/ https://www.facebook.com/PrviPrviNaSkali/ https://www.facebook.com/Pupinizacija-582808185210353/ https://sveoarheologiji.com/ https://prviprvinaskali.com/clanci/dren/ekologija/mali-vodeni-ekosistem-u-botanickoj-basti-realizovan-projekat-ug-svetli-horizonti.html http://www.pekgora.org/ http://fondacijarsum.org/ http://www.vfphysical.rs/ http://www.milutinstefanovic.com/ http://nevenaignjatovic.com/ http://www.ipsport.net/ http://marepannoniumgarden.blogspot.rs/-i-dupont.html http://www.epodzaci.org/ http://www.prvagimnazija.edu.rs/index.php/nastava/van-nastave/sopce https://www.pasarela.rs/o-nama/ http://zoran-spasojevic.blogspot.com/ http://www.audioifotoarhiv.com/ http://www.littlelighthouse.net/ http://kozmicbluesemisija.blogspot.com/ https://www.facebook.com/groups/ZoranModli https://www.facebook.com/stop.gmo.srbija https://prviprvinaskali.com/clanci/recju/autori-ppns/aleksandra-ninkovic-tasic/mihajlo-i-pupin-sa-pasnjaka-do-naucenjaka.html https://prviprvinaskali.com/clanci/slikom/glagoljanja/arcibald-rajs-o-budzaklijskoj-politici.html http://test.prviprvinaskali.com/strane/donacije-i-sponzorstva.html http://test.prviprvinaskali.com/strane/donacije-i-sponzorstva.html