SKC: Izložba ’Sopstveno vreme’ Nevene Popović

SKC: Izložba ’Sopstveno vreme’ Nevene Popović

Otvaranje izložbe "Sopstveno vreme" Nevene Popović zakazano je u Galeriji Studentskog kulturnog centra za četvrtak 22. januar u 20 časova. Izložbu će otvoriti dr Olivera Erić, doktor teorije dramskih umetnosti, medija i kulture, kustos-dokumentarista FLU u Beogradu.

...Luis Mamford smatra da je sat, a ne parna mašina, ključna mašina modernog industrijskog doba, jer se ne može uporediti ni sa jednom drugom mašinom po svojoj sveprisutnosti, a kao tehnički element sat se koristi u svakom delu industrijske aktivnosti. Ipak, organsko vreme ima drugačiji ritam od mehaničkog i to se jasno vidi kroz cikluse rađanja, rasta, sazrevanja, bolesti i smrti, kao i kroz pojedinačne događaje koji ispunjavaju život. Izloženi radovi predstavljaju savremenu umetničku interpretaciju uticaja tehnike na civilizaciju.

Nevena Popović je rođena 1976. godine u Beogradu. Osnovne i magistarske studije vajarstva završila na Fakultetu likovnih umetnosti u Beogradu. Kao dobitnik WUS AUSTRIA stipendije 2006. godine bila je gost student na Akademiji likovnih umetnosti u Beču. Doktorske umetničke studije na Fakultetu likovnih umetnosti u Beogradu upisala je 2011. godine. Član je Udruženja likovnih umetnika Srbije od 2005, a u statusu samostalnog umetnika radila je sve do 2012. Zaposlena je kao asistent na Vajarskom odseku Fakulteta umetnosti Zvečan od oktobra 2012. godine. Autor je brojnih umetničko obrazovnih programa za decu i mlade za koje je dobila nekoliko nagrada (BUDI, Kulturni centar Pančevo - 2012; Dečji kulturni centar Beograd - 2012; Nagrada „Bogomil Karlavaris“ FLU i DKCB - 2014). Aktivno izlaže od 2002. godine u Srbiji i inostranstvu. Izlagala u Beogradu, Smederevu, Kopenhagenu, Parizu, Sarbrikenu, Solunu, Istanbulu, Njujorku, Sakramentu, Berlinu.

Izložba će biti otvorena do 9. februara 2015.

FB DOGAĐAJ

STUDENTSKI KULTURNI CENTAR SAJT, FB PROFIL/STRANATVITER
 

PPNS/KG VODIČ

Print Friendly and PDF

Komentara: 0

Dodaj komentar

Facebook komentari