SKC: Izložba ’White Balance’ Ane Knežević

SKC: Izložba ’White Balance’ Ane Knežević

promo ppns

Izložba "White Balance" Ane Knežević biće otvorena u Kontakt galeriji Studentskog kulturnog centra u utorak 26. maja u 20 časova. Izložbu će otvoriti istoričarka umetnosti Maida Gruden.

Radovi će biti izloženi do 15. juna.

Ova serija radova jeste umetnički sublimisano vizuelno promišljanje inspirisano doživljajem prostora na konkretnom mestu u Njujorku tokom zime 2012/2013. Ređi prazni slojevi papira aktiviraju one gušće, bele. Papir je slagan u dva, tri do maksimum sedam slojeva. Gušći slojevi dobijaju intenzivniju vibraciju pa se uodnošavanjem površina gradi svojevrsna vizuelno zvučna skala u belom u okviru svakog pojedinačnog rada, a postavljanjem radova u nizu po horizontali u galerijskom prostoru moguće je stvoriti novu ritmički modularnu celinu. Smenjivanje punog (beline) i praznog (jednog sloja svetlosno propustljivog paus papira) otvara se prostor ka beskonačnom u oku publike, postajući tako ona oblast u kojoj praznina i punina zadobijaju smisao.

BIOGRAFIJA

Ana Knežević (1976, Beograd) je diplomirala slikarstvo na Fakultetu likovnih umetnosti u Beogradu 2002. godine. Studirala je slikarstvo na MFA programu na Massachusetts College of Art u Bostonu 2003/2004. Prevashodno se bavi svetlosno-zvučnim instalacijama, ali i crtežom, slikarstvom i public artom. Izlagala na šesnaest samostalnih (Beograd, Čačak, Boston, Pariz) i više od 40 grupnih izložbi u zemlji i inostranstvu (Srbija, SAD, Mađarska, Bugarska, Francuska).

PORTFOLIO 

Nagrade:

  • nagrada fondacije CEC ArtsLink, Njujork, SAD, 2012
  • nagrada za crtež iz Fonda "Vladimir Veličković", 2009
  • nagrada na konkursu Sekretarijata za kulturu gradske skupštine za koncept i idejno rešenje manifestacionog programa "Dani Beograda", za projekat "Svetlosna arhitektonika grada budućnosti", 2007

Važniji realizovani public art projekti u Beogradu:

  • "Radiolight 487796 Cluster" u saradnji sa Gordanom Lebović i Vedranom Vučićem, realizovan povodom 150 godina od rođenja Nikole Tesle, 2006; 
  • "Ukrštanja", povodom Dana Beograda, 2007; 
  • "Glasnik svetlosti" u saradnji sa Anicom Vučetić, povodom 153. godine od rođenja Nikole Tesle na 25. Univerzijadi, 2009.

GALERIJA PPNS

ANA KNEŽEVIĆ SAJT
STUDENTSKI KULTURNI CENTAR SAJT, FB PROFIL/STRANATVITER 
 

promo ppns 3

PPNS/KG VODIČ

PPNS/RADION

Print Friendly and PDF

Komentara: 0

Dodaj komentar

Facebook komentari